. Ma Márk napja van.
Az elmeháborodottnál tüntettünk (Kollár Krisztina otthonvédő)
2013-10-28 15:13:52
Az elmeháborodottnál tüntettünk (Kollár Krisztina otthonvédő)

Az elmeháborodottnál tüntettünk (Kollár Krisztina otthonvédő)

Az, hogy komoly elmeháborodott, az teljes mértékig nyilvánvaló már a számunkra - mondta Orbán Viktorról az otthonvédelem egyik jeles alakja, Kollár Krisztina, aki nyolcadmagával Orbán Viktor házánál heteken át demonstrált a kilakoltatások megállításáért.

 

Interjúalany: Kollár Krisztina
Riporter: Molnár F. Árpád
Munkatársak:

Kovács Adrienn Nikoletta,

Domján Tibor

 

 

Kollár Krisztina az egyik legaktívabb és legismertebb otthonvédő az országban, aki mindenfelé kedves és népszerű. Pár nappal ezelőtt készítettünk vele interjút arról, milyen tapasztalatokat szerzett Orbán Viktor magyarországi miniszterelnök házánál, ahol nyolcan, 72 órás váltott műszakban, éjjel és nappal demonstráltak és folytattak éhségsztrájkot, heteken át. A riportra az egyik hitelesekért szervezett tüntetés egyik állomásán került sor, ahol várakozván betértünk az Üllői út 46. szám alatti Corvin Sörözőbe.

 

Kollár Krisztina - aki megannyi otthonvédelmi gyűlésen, tüntetésen és kilakoltatáson is jelen van - tavaly, 2012-ben gyalog teljesítette az El Camino (Szent Jakab-út) nevű ősrégi zarándokutat is, mégpedig 30 nap alatt megtéve 800 kilométert.

Orbán Viktor Budán, hegyen fekvő, cinege utcai háza hűvösebb időjárást jelent nyáron is. A spirituális beállítottságú Kollár Krisztina így kezdte nyilatkozatát az Orbán háza előtti éhségsztrájkról:

- Nyolcan kezdtük meg és végig is csináltuk a 72 órát. A leglényegesebb követelésünk az volt, hogy állítsák le a kilakoltatásokat és a végrehajtásokat. Oldják meg ezt a problémát, ami társadalmilag most már egyre nagyobb gondokat okoz az embereknek, ugye, a duplás és triplás törlesztő részletekkel kapcsolatban is. Próbáltunk politikai nyomást gyakorolni a miniszterelnök úrra, ha már kimondta, hogy a bankok csaltak, hazudtak, akkor ténylegesen tegyen is valamit. Bár ő ugyan februárban megüzente, hogy kellene a tömegnyomás, de sajnos, a magyar nép az olyan szinten alszik ezen a dolgon, hogy van Magyarországon 30, 50, 200 ember, akik csinálják és kész. Próbáltunk ezzel a radikális módszerrel, éhségsztrájkkal, hátha ezzel hozzá tudjuk segíteni a miniszterelnököt, hogy ténylegesen tegyen is valamit és ne csak a szája járjon.

- Hogyan teltek a nappalok és az éjszakák? - kérdezte Molnár F. Árpád, aki szintén látogatást tett az Orbán-háznál, amikor a hősök éhségsztrájkjukat folytatták.

Kollár Krisztina így válaszolt:
- 8-an végigcsináltuk és végül is nagyon jól teltek a napok, nagyon sokan, nagyon sok szimpatizáns jött fel látogatni minket, és ők adják, ugye, nekünk ilyenkor az energiát, az erőt. Tehát ami nem jön be az étellel, azt megkapjuk egymástól, a Jó Isten segédletével, és elteltek a napok. A nappalok gyorsan teltek, mert ugye mindig jött valaki és akkor ment a beszélgetés, éjszaka meg ki-ki nyugovóra tért. Ki autóba, ki sátorba, ki a földön, hálózsákba. Próbáltuk, milyen lesz az életünk, ha nem oldják meg ezt a helyzetet és kilakoltatnak minket.

Érdemes közben emlékeztetni arra, hogy Orbán Viktor úgy vetett véget a háza előtt tartott éhségsztrájkoknak, hogy magán-titkosszolgálatát, a Terrorelhárítási Központot (TEK) felhasználva egész évre kitiltatta a jogvédőket azzal, hogy ott Izrael nagykövete, Ilan Mor fog tartózkodni, és aztán is védett személyek lesznek ott illetve fognak arra elhaladni (persze, hiszen ő, azaz Orbán Viktor lakik ott, aki kiemelten védett személy). Miután Orbán Viktor és társai minden orbáni felelősség zömét rögtön rákenték Ilan Morra, Izrael nagykövetére - nyilvánvalóan azzal a szándékkal, hogy antiszemita akciókhoz teremtsenek széles táptalajt -, Izrael nagykövete váratlan és zseniális lépéssel tisztázva magát egyszerűen behívta az Izraeli Nagykövetségre teázni Póka Lászlót, a "Nem adom a házamat" nevű otthonvédő szervezet vezetőjét, Magyarország két legnagyobb otthonvédőjének egyikét és közölte: semmi köze a kormány akciójához. Sőt, tiszteli az otthonvédőket és ismerős neki a terület, mivel Izrael is átesett korábban nagy tömegeket mozgósított otthonvédelmi tüntetésen.

Molnár F. Árpád - az Orbán Viktor háza előtti éhségsztrájkkal folytatva - Kollár Krisztinától megkérdezte :
- És hogy teltek az éjszakák? Nem volt hideg?

Kollár Krisztina válasza:
- Mivel észrevettük, hogy hülyének néznek minket, mert van még egy kijárata az Orbán-villának [a miniszterelnök az első naptól az utolsóig bujkált - a szerk.], ezért elkezdtünk egy ülősztrájkot. És szeptember vége felé bejött a hideg idő. Akkor már kellemetlen volt, amikor már voltak ilyen talaj menti fagyok. Na, az már kemény volt, ott nagyon hideg volt. Úgyhogy reggelente úgy keltem, hogy az orromat le akartam rakni, a lábaim nagyon le voltak fagyva, de végigcsináltuk. Ami kilátásba van helyezve, tehát most is megyünk egy két napos kilakoltatásra, tehát most szokjuk. Szokjuk. Szokjuk. Szokjuk, hogy milyen a hajléktalanság.



Kollár Krisztina eztán Orbán Viktor kapcsán hozzátette:
- Sérelmezzük azt, hogy mocskadék módon megígérgeti, meg azt állítja, hogy a bankok ellenünk vannak és ő meg azt mondja, hogy mellettünk van, de ez az egész egy nagy hazugság. Mert egyáltalán nincsen mellettünk, ez csak egy nagy színjáték, hogy az olyan emberekkel, akik nem foglalkoznak ezzel a problémával, azokkal elhitesse. Hogy még több legyen a választópolgár, aki rá szavaz; de én azt mondom, hogy én nagyon sajnálom azokat az embereket, akik rá fognak szavazni, vagy akármelyik 23 év politikai személyiségére, mert mindegyiket el kellene meneszteni az országból így, ahogy van, mert mindegyik eladta az országot és hazaárulónak minősítendő. Ennyi.

Kollár Krisztina így folytatta:
- A másik érdekes kérdés, hogy úgy hallani, hogy a magyar miniszterelnök urat külföldön, valahol az osztrák határnál, ausztriai településen kezelik elmebajjal, ami azt jelenti, hogy egy vagy két énje van, vagy több énje van, ezt ugye nem lehet tudni, mert a pontos diagnózist nem ismerjük, de hogy komoly elmeháborodott, az teljes mértékig nyilvánvaló már a számunkra.

Mint azt Kollár Krisztina nyilatkozta:
- Én úgy gondolom, hogy egy olyan ember tud szembemenni a háttérhatalommal, akiben nincs félelem, aki nem egy elmebetegségben szenved, hanem ténylegesen meg akarja oldani az országnak a problémáját. Az el tud indítani egy olyan folyamatot az országban, ami esetleg a világra is kiterjeszthető, hogy egyszer és mindenkorra azt mondani a pénzhatalmaknak, hogy elég volt és nem tovább, és egy teljes mértékben új világ érkezhet meg hozzánk, ami ugye az aranykor történetesen. De addig, ameddig ilyen emberek kezében van az ország, ez nem fog működni - zárta nyilatkozatát ezekkel a szavakkal Kollár Krisztina.

Utoljára frissítve: 2013-10-28 19:37:59

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Karsai Dániel akként döntött, hogy 2024. március 31. napjával befejezi az ügyvédi tevékenységét és egyúttal ki...
Bővebben >>