. Ma Márk napja van.
Az újságírók megfélemlítése is cél (Még 3 a 10 gyermekes ügyről)
2013-12-10 12:25:41
Az újságírók megfélemlítése is cél (Még 3 a 10 gyermekes ügyről)

Az újságírók megfélemlítése is cél (Még 3 a 10 gyermekes ügyről)

Bármennyire is helyezte a Fidesz D-Notice (teljes média-elhallgatás) alá az egész állami bűncselekmény-sorozatot, mégis napról napra terjed a híre a 10 gyermekes Faragóné és családja kilakoltatásáról tudósító újságírók hamis vádakkal üldözésének. Sokak mellett a Koppány Csoport most leköszönt alelnöke, Balog István, valamint felesége, továbbá a magyar otthonvédelem egyik legfontosabb alakja, Ruszkai Barnabásné (Györgyi) is nyilatkozott az Alsóörsi Hírhatár főszerkesztője, Molnár F. Árpád elleni koncepciós perről és ugyanilyen bírósági ítéletéről.

 

Riport: Domján Tibor
Riportalanyok:
Balog István
Balog István felesége
és Ruszkai Barnabásné (Györgyi)

 

 

A 10 gyermekes Faragó Ferenc Mihálynét (Emőkét) 2013. június 11-én lakoltatta ki - a fideszes Kovács Róbert kőbányai polgármester utasítására - a rendőrség. A 10 gyermekes asszony lakásában tudósító újságírókat és civileket a hatóságok hamis vádak sorával eljárás alá vonták és elítélték (Klikk 1., 2., 3., 4., 5., 6., 7., 8., 9., 10., 11., 12., 13., 14.). Azt, hogy a hatóságok sorozatosan elkövették egyebek mellett a hamis vád büntetőjogi vétségét, a Molnár F. Árpád által az interneten publikált filmfelvételek maradéktalanul bizonyítják. A rendőrségi, aztán ügyészségi hamis vádak olyan hazugságokat tartalmaztak, mint pl. az újságírók és civilek nem voltak hajlandók magukat igazolni, akárhányszor kérte tőlük a rendőrség. Valójában egyetlen egyszer sem igazoltattak senkit. Továbbá: a rendőrség hiába szólította fel a kápolna utcai lakásban tartózkodó újságírókat, nem voltak hajlandók távozni. Holott - a filmfelvételek bizonyítják ezt is - a lakásból lehetetlen volt távozni, mivel a bejáratot aktivisták lezárták, majd eltorlaszolták. Ellenben miután a rendőrség akadálymentesítette a bejáratot, mindenki magától távozott.

Az újságírók közül Kovács Adrienn Nikoletta, az Alsóörsi Hírhatár és a Multimédia Hírháttér újságírója elleni hamis vádak a bírósági tárgyalás előtt állnak, mialatt a BRFK X. kerületi Rendőrkapitányságától kezdve, a Készenléti Rendőrségen és a Hatvani Rendőrkapitányságon át, a Polt Péter által kinevezett főügyészségi és vezető ügyészig, Ott Istvánig minden rendőr és ügyész tudatosan követte el a börtönnel büntethető bűncselekményeket, azóta is erőltetik és görgetik saját hazugságaikat, hamisításaikat, hivatali visszaéléseiket és más bűncselekményeiket. Molnár F. Árpád ellen pedig - aki az Alsóörsi Hírhatár főszerkesztője, a Hírháttér Multimédia alapító-főszerkesztője, oknyomozó és tényfeltáró újságíró, dokumentumfilmes, roma jogvédő, keresztény - ítéletet hirdetett a Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB), melyben ugyan "csupán" megrovással, de megerősítette a főszerkesztő ellen szervezett hamis vádakat.

A Molnár F. Árpád elleni második, befejező bírósági tárgyalást, valamint az ítélethirdetést végignézte Balog István és felesége is, valamint többek között Ruszkai Barnabásné.

Balog István, Magyarország legnevesebb és legnagyobb hatású otthonvédő közösségének, a Koppány Csoportnak mostanában leköszönt alelnöke Domján Tibor, a Debreceni Hírhatár főszerkesztője kérdésére a következőket mondta:

- Én erről az egész bírósági eljárásról úgy gondolom, hogy ez most arra ment ki, hogy a nem fősodratúnak nevezett médiák újságíróit megfélemlítsék és a jövőben ne tartózkodjanak az otthonvédőkkel együtt egy területen. A bíróság figyelmen kívül hagyta, hogy maga az újságíró, jelen esetben Molnár F. Árpád nem tudta elhagyni a területet a felszólításkor. Mi tudjuk, hogy a helyszín elhagyásának fizikai akadálya volt, hiszen a lakáson belül tartózkodott és a lakást és a külteret elválasztó, bezárt rácsra ráadásul emberek voltak rábilincselve, ami miatt a rácsot nem lehetett kinyitni és nem lehetett elhagyni a területet. A másik meglátásom az, hogy bármilyen akció van a világban, otthonvédés, háború, akármi, az újságírók azért vannak ott, hogy tájékoztatást adhassanak a lakosság felé. A bíróság ezzel az ítéletével ezt a tájékoztatást akadályozza és megfélemlíti az újságírókat, hogy a jövőben tartózkodjanak ilyen eseményektől. Ez emberjogilag teljesen elfogadhatatlan; én remélem, az ügynek folytatása Strasbourgban lesz.

Balog István felesége az egész eseményfolyamot felháborítónak nevezte:

- Felháborító, hogy a családok kikerülnek az utcára és hajléktalanok lesznek, utána meg megbírságolják őket, mert kint vannak az utcán, az újságírókat pedig, akik tudósítanak a családok kilakoltatásáról, koncepciós módon megvádolják és elítélik.

Ruszkai Barnabásné (Györgyi) a magyarországi otthonvédelem egyik legfontosabb alakja. Ruszkai Barnabásné elmondta, hogy nagyon örül, hogy Molnár F. Árpád nem kapott súlyos büntetést, de aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy a következő kilakoltatási tudósításnál vagy más tudósítói munka esetén a mostani megrovást bizonyára be fogják számítani.

- Tehát - összegezte Ruszkai Barnabásné - az lett volna jobb, ha teljesen felmentik, mert nem követett el semmit.

 

 

Sz. L.

Utoljára frissítve: 2013-12-10 12:46:54

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munká...
Bővebben >>