. Ma Benedek napja van.
Brüsszel nem engedi! - hajléktalan panasza október 23-án
2013-10-23 19:47:32
Brüsszel nem engedi! - hajléktalan panasza október 23-án

Brüsszel nem engedi! - hajléktalan panasza október 23-án

Orbán Viktort és a fideszeseket bírálta az a hajléktalan, aki az Alsóörsi Hírhatárnak nyilatkozott ma, 2013. október 23-án. József a szegények jogait kérte számon és azt, hogy a külföldi tőkések extra jogokkal bírnak.


Az ellenzék több tízezres tömegtüntetésére tartván, a budapesti Blaha Lujza tér mellett állította meg az Alsóörsi Hírhatár főszerkesztőjét egy hajléktalan, aki fennhangon azt panaszolta, hogy a pár méterre lévő vendéglátó helyről az imént kilökdöste az egyik ott dolgozó személy, mert a vendégektől egy szál cigarettát kért. Molnár F. Árpád főszerkesztő rögtön megkérte a hajléktalant, hogy interjú keretében panaszolja el, amit hirtelen közölni szeretne a nyilvánosságon keresztül.

Az interjú közben megérkezett Domján Tibor, a Debreceni Hírhatár főszerkesztője is.

A hajléktalan férfi az interjú végeztével sem merte nagy nyilvánosság elé tárni a teljes nevét, mert - mint azt elmondta - fél a megtorlástól. Annyit mert elárulni, hogy Józsefnek hívják és Egerből való.

- Ilyen a világon nincsen - kezdte mondani a felé nyújtott mikrofonba József, aki Orbán Viktor ama új akciójáról beszélt, amivel mostantól a hajléktalanok bebörtönözhetők, ha az utcán tartózkodnak. - Ilyen a világon nincsen - mondta József -, hogy a szegény emberek, hogy ha az utcán vannak, még evvel is sújthatók. A fideszesek hazugsággal, álnoksággal módosították a törvényt és azért törölte el Orbán Viktor a köztársaságot, hogy a nép ne tudja a szavazatát, az akaratát érvényesíteni. Ez terrorizmus - jelentette ki József. - A világon nem volt még ilyen! Ezt Brüsszel nem engedi!

József úgy érzi, igazságtalan az is, hogy a külföldi pénzembereknek és vállalkozóknak több joguk van, mint nekik, magyaroknak. Mint mondja:

- A külföldi emberekről, akik ide befektették a tőkét, róluk azt mondták, azért, hogy Magyarország kimenjen a válságból. De ez mind hazugság, mert ők fölveszik a sok milliókat! A képviselők behozták a román állampolgárokat is, és az embereknek így szerzik meg a szavazatát! Ezt a törvényt is jogtalanul hozták a képviselők, akik tudják, hogy eladták a gyárakat és a népnek nem akarnak munkát adni semmilyen téren! Csak ígérgetnek mindent! A külföldi tőkét is azért fektették be, hogy őnekik a vagyonuk nagyobb legyen!

József ismét a saját helyzetükhöz és államilag szervezett üldöztetésükhöz hasonlította a külföldi tőkét és a külföldi állampolgárokat:

- Akkor a külföldi, többi nemzetiség is menjen ki innen, mert jogtalanul fektetik be a pénzüket, mert nincs állandó lakásuk, úgy, mint a hajléktalanoknak! Orbán Viktor és képviselőinek törvénye őrájuk is vonatkozik! Akkor ők is ingyenélők itt, ebben az országban! És ezáltal elveszik a munkánkat, a feleségünket, mindent elvesznek! - panaszolta élénken József.

 

Interjú: Molnár F. Árpád

Fotók: Molnár F. Árpád, Domján Tibor

További híreink
Lovagkeresztet kapott a „lúgosorvost” mentegető orvos
Nyulasi Tibor a büntetőperben más kollégáitól eltérően azt állította, hogy az áldozat, Renner Erika akár saját magának is okozhatott sérülést kamillateával.
2023-03-17 19:48:51, Hírek, Fókuszban Bővebben
Varga Judit megerősítette, hogy válnak, bár pillanatnyilag férje törölte ezt a bejegyzést
Külön utakon folytatja Varga Judit igazságügyi miniszter és férje, Magyar Péter. Mindez egy Facebook-bejegyzésből derült ki, amely aztán eltűnt.
2023-03-08 17:23:26, Hírek, Fókuszban Bővebben
Egy év alatt a Jobbikból a DK-ba ejtőernyőzött az országgyűlési képviselő
Január elején kilépett a Jobbikból a párt első roma képviselője. Most pedig kiderült, hogy a pályafutását a Demokratikus Koalícióban (DK) folytatja. Nem kellett sokat vár...
2023-03-08 17:23:24, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A HVG fotósa, Veres Viktor aznap délután háromnegyed kettő környékén a Bajcsy-Zsilinszky úton kék villogókra l...
Bővebben >>