. Ma Auguszta napja van.
Brüsszel nem engedi! - hajléktalan panasza október 23-án
2013-10-23 19:47:32
Brüsszel nem engedi! - hajléktalan panasza október 23-án

Brüsszel nem engedi! - hajléktalan panasza október 23-án

Orbán Viktort és a fideszeseket bírálta az a hajléktalan, aki az Alsóörsi Hírhatárnak nyilatkozott ma, 2013. október 23-án. József a szegények jogait kérte számon és azt, hogy a külföldi tőkések extra jogokkal bírnak.


Az ellenzék több tízezres tömegtüntetésére tartván, a budapesti Blaha Lujza tér mellett állította meg az Alsóörsi Hírhatár főszerkesztőjét egy hajléktalan, aki fennhangon azt panaszolta, hogy a pár méterre lévő vendéglátó helyről az imént kilökdöste az egyik ott dolgozó személy, mert a vendégektől egy szál cigarettát kért. Molnár F. Árpád főszerkesztő rögtön megkérte a hajléktalant, hogy interjú keretében panaszolja el, amit hirtelen közölni szeretne a nyilvánosságon keresztül.

Az interjú közben megérkezett Domján Tibor, a Debreceni Hírhatár főszerkesztője is.

A hajléktalan férfi az interjú végeztével sem merte nagy nyilvánosság elé tárni a teljes nevét, mert - mint azt elmondta - fél a megtorlástól. Annyit mert elárulni, hogy Józsefnek hívják és Egerből való.

- Ilyen a világon nincsen - kezdte mondani a felé nyújtott mikrofonba József, aki Orbán Viktor ama új akciójáról beszélt, amivel mostantól a hajléktalanok bebörtönözhetők, ha az utcán tartózkodnak. - Ilyen a világon nincsen - mondta József -, hogy a szegény emberek, hogy ha az utcán vannak, még evvel is sújthatók. A fideszesek hazugsággal, álnoksággal módosították a törvényt és azért törölte el Orbán Viktor a köztársaságot, hogy a nép ne tudja a szavazatát, az akaratát érvényesíteni. Ez terrorizmus - jelentette ki József. - A világon nem volt még ilyen! Ezt Brüsszel nem engedi!

József úgy érzi, igazságtalan az is, hogy a külföldi pénzembereknek és vállalkozóknak több joguk van, mint nekik, magyaroknak. Mint mondja:

- A külföldi emberekről, akik ide befektették a tőkét, róluk azt mondták, azért, hogy Magyarország kimenjen a válságból. De ez mind hazugság, mert ők fölveszik a sok milliókat! A képviselők behozták a román állampolgárokat is, és az embereknek így szerzik meg a szavazatát! Ezt a törvényt is jogtalanul hozták a képviselők, akik tudják, hogy eladták a gyárakat és a népnek nem akarnak munkát adni semmilyen téren! Csak ígérgetnek mindent! A külföldi tőkét is azért fektették be, hogy őnekik a vagyonuk nagyobb legyen!

József ismét a saját helyzetükhöz és államilag szervezett üldöztetésükhöz hasonlította a külföldi tőkét és a külföldi állampolgárokat:

- Akkor a külföldi, többi nemzetiség is menjen ki innen, mert jogtalanul fektetik be a pénzüket, mert nincs állandó lakásuk, úgy, mint a hajléktalanoknak! Orbán Viktor és képviselőinek törvénye őrájuk is vonatkozik! Akkor ők is ingyenélők itt, ebben az országban! És ezáltal elveszik a munkánkat, a feleségünket, mindent elvesznek! - panaszolta élénken József.

 

Interjú: Molnár F. Árpád

Fotók: Molnár F. Árpád, Domján Tibor

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Baloldali, szociáldemokrata, zöld választ adna a DK, az MSZP és a Párbeszéd a jelenlegi belpolitikai krízisre....
Bővebben >>