. Ma Emma napja van.
Füstszag és pusztítás
2012-03-26 15:54:42
Füstszag és pusztítás

Füstszag és pusztítás

Néma csend honol a Hegyalja utcában. Embert nem látni sehol, csak a leégett háztető elszenesedett gerendái merednek a ragyogó kék ég felé. A kertben már virágzik a mandulafa, ám a zöldellő fű tele törmelékkel, a levegőben pedig még mindig enyhe füstszag terjeng.

 

Két terepmotoros berregése töri meg a csendet, aztán egy autó lassít a ház előtt: a sofőr megnézi magának a tető maradványait, majd továbbmegy. Még mindig sehol senki, a környék elhagyott, a nyaralók egy része még nem szánta el magát, hogy lejöjjön Alsóörsre. Talán jobb is, mert így – mint arról már korábban beszámoltunk – a tűzben nem sérült meg senki, de ahogy a tudósítások ilyenkor mindig kötelezően leírják: „az anyagi kár jelentős.”

 

A ház felé vezető földes leejtő most részben sárrá változott az oltás következményeként. Letépett kerítésdarab jelzi, hogy a tűzoltók hol mentek be a telekre, a hátsó ajtón a védőrács tárva-nyitva, a nyílászárón pedig fehér pecsét. Békésnek, csendesnek tűnik minden, ám ez valahogy mégis: (tűz)vihar utáni csend. Vajon mi történt? Nem kizárt, hogy gyújtogatás.

 

Ahogy mondani szokták: az ilyesmi errefelé abszolút tájidegen, legalább annyira, mint a ragyogó tavaszi, balatoni kék ég és a fekete tetőgerendák torzójának groteszk együttese.

 

(A pusztítás maradványai képekben itt tekinthetőek meg.)

 

Kálmánfi

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar P...
Bővebben >>