. Ma Zsófia napja van.
Füstszag és pusztítás
2012-03-26 15:54:42
Füstszag és pusztítás

Füstszag és pusztítás

Néma csend honol a Hegyalja utcában. Embert nem látni sehol, csak a leégett háztető elszenesedett gerendái merednek a ragyogó kék ég felé. A kertben már virágzik a mandulafa, ám a zöldellő fű tele törmelékkel, a levegőben pedig még mindig enyhe füstszag terjeng.

 

Két terepmotoros berregése töri meg a csendet, aztán egy autó lassít a ház előtt: a sofőr megnézi magának a tető maradványait, majd továbbmegy. Még mindig sehol senki, a környék elhagyott, a nyaralók egy része még nem szánta el magát, hogy lejöjjön Alsóörsre. Talán jobb is, mert így – mint arról már korábban beszámoltunk – a tűzben nem sérült meg senki, de ahogy a tudósítások ilyenkor mindig kötelezően leírják: „az anyagi kár jelentős.”

 

A ház felé vezető földes leejtő most részben sárrá változott az oltás következményeként. Letépett kerítésdarab jelzi, hogy a tűzoltók hol mentek be a telekre, a hátsó ajtón a védőrács tárva-nyitva, a nyílászárón pedig fehér pecsét. Békésnek, csendesnek tűnik minden, ám ez valahogy mégis: (tűz)vihar utáni csend. Vajon mi történt? Nem kizárt, hogy gyújtogatás.

 

Ahogy mondani szokták: az ilyesmi errefelé abszolút tájidegen, legalább annyira, mint a ragyogó tavaszi, balatoni kék ég és a fekete tetőgerendák torzójának groteszk együttese.

 

(A pusztítás maradványai képekben itt tekinthetőek meg.)

 

Kálmánfi

További híreink
Kétezer forintos órájában jött Ferenc pápa Budapestre
Orbán miniszterelnök lányát néhány éve a kötcsei találkozón 14 millió körüli, míg a propagandaminiszter Rogán Antal új feleségét idén egy 20 milliós árat is elérő luxusór...
2021-09-12 18:01:57, Hírek, Fókuszban Bővebben
Botrány: a
A Nők Lapja meghamisított interjút közölt Scarlett Johansson világhírű filmsztárral, ezért kirúgják Návai Anikó sztárriportert – értesült a media1.hu.
2021-07-31 18:54:42, Hírek, Fókuszban Bővebben
Hétről-hétre 20 százalékos a koronavírus-fertőzöttek száma, kikerült a harmadik oltás protokollja is
Sajnos nem lehet kizárni, hogy ősszel megérkezik a koronavírus negyedik hulláma – fogalmazott az országos tiszti főorvos az RTL Klub reggeli műsorában. Müller Cecília ki...
2021-07-28 20:26:46, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
„2002-ben is volt hídfoglalás, 2006 után egy dolgot biztosan elveszített a mi oldalunk, a naivitását és a jóhi...
Bővebben >>