. Ma Auguszta napja van.
Jónyer István: Kínát legyőzte, egy hal kifogott rajta
2013-10-08 20:42:02
Jónyer István: Kínát legyőzte, egy hal kifogott rajta

Jónyer István: Kínát legyőzte, egy hal kifogott rajta

Jónyer István a világ egyik legnagyobb asztaliteniszezője volt. Ő találta fel az oldalpörgetést, és a kiflipörgetést sem tudta más annak idején, kizárólag ő. A világhírű sportolóval munkatársunk, Emma Paradigma találkozott.

 

Emma Paradigma cikke.

 

 

Mélybevésődött a neve. Gyerekkorromban nem volt olyan Híradó, amiben ne hangzott volna el ez a név. Az asztalitenisz klasszikusa a most szolid, rokonszenves mackó: a világbajnok Jónyer István. Most is a Gergely-Jónyer és a Jónyer-Klampár párosítás ugrott be, amint bemutatkozott.

Nem a frissen bekötözött kezét nyújtotta, ami a halpucolás közben sérült meg és egy nagy, fehér mullpólya éktelenkedett rajta. A Jolly Joker keze, amivel még ma is mesterien kezeli a pingpongütőt, az szerencsére nem sérült meg.

Az Erdőkertesi Horgásztó partján beszélgettünk a sikeres sportolóval, aki az asztalitenisz Aranycsapatának tagjaként 33 évvel ezelőtt lefejezte a "kínai sárkányt", Észak-Koreában. Kínát legyőzni már akkor is szinte lehetetlen volt. Kínában van a világ leghatalmasabb "asztalitenisz lakossága"; mindenki tud ping-pongozni. Miután Kínában hatalmas és tökéletes "piramis alakú" sportolót edző és kiválogató rendszer működik, elképzelhetjük, hogy micsoda nagy dolog volt őket a saját pokoli teljesítményük ellenére legyőzni.

Jónyer István sem bízta a véletlenre a sikert. A napi edzésen felül ő még plusz 6 órát edzett, kivétel nélkül, minden nap. Ha becsukta a szemét, akkor is kis fehér labdákat látott maga előtt röpdösni.

Ma sincs ez másként. Fanatikusok sosem hagyják el "szerelmüket".

Legfeljebb rövid időre, amíg beirdalnak egy dévérkeszeget vagy megnyúznak egy jól fejlett amúrt a festői környezetű, csendes horgászparadicsomban. A befűtött kemence, a halpaprikással rotyogó bogrács és a kedélyes társaság - neki is testet-lelket melengető élmény ezekben az októberi, hideg napokban.

Kétségtelenül "Sztár" ő is a maga területén, amit az is bizonyít, hogy felkerült a neve a Prima Primissima díj jelöltjei közé.

Utoljára frissítve: 2013-10-08 20:43:02

További híreink
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Sport Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Sport Bővebben
A látványos álviták után külön egyezséget kötött a Momentum és a DK
A DK visszalépteti eddigi csepeli jelöltjét és beáll a momentumos Dukán András Ferenc polgármester jelölti kampánya mögé.
2024-03-02 16:17:16, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
250 ezer szavazót veszíthetett eddig a Fidesz a kegyelmi botrány miatt – derült ki a 21 Kutatóközpont friss, r...
Bővebben >>