. Ma Gedeon napja van.
Kilakoltatások a moratórium után - Kálvária Érden
2013-10-16 15:54:48
Kilakoltatások a moratórium után - Kálvária Érden

Kilakoltatások a moratórium után - Kálvária Érden

Orbán Viktor bejelentette: mától érvényben a kilakoltatási tilalom! Ezért a neves otthonvédőt, Terkovics Jánost is utcára dobták - a bejelentett kilakoltatási moratóriumot követően! Újságírónkba a rendőrség és a végrehajtó megint belekötött és megtiltották, hogy rögzítse az eseményeket!


Ma, 15-én lakoltatták ki a neves otthonvédőt, Terkovics Jánost, akinek akciói közé olyan nevezetes esetek tartoztak, amikor pl. a szívműtétje után - és azt követően, hogy egyúttal a klinikai halál állapotából hozták vissza -, pár nappal később már a történelmi jelentőségű, könnygáztámadásos búza utcai kilakoltatáson láncolta magát az agresszív rendőrök ellen a kilakoltatásra ítélt család lakásának bejárata előtti vasrácshoz. Az orbánizmus most magát a szívbeteg jogvédőt ítélte kilakoltatásra, amelynek végrehajtására a mai napon, 15-én sor került. Mert - mint azt Orbán óta naponta tapasztalhatjuk - legfőbb érték a saját és a klientúra pénze, utolsó szempont pedig az ember.

A kilakoltatás Érden került végrehajtásra, az emberjogvédők és a sajtó köreiben hírhedt végrehajtó, Schadl György vezényletével. Az intézkedő rendőrök az Érdi Rendőrkapitányság vezetője, Pintér Lajos alezredes beosztottjai voltak.

Domján Tibor, a Debreceni Hírhatár főszerkesztője a helyszínen járt, akit telefonon kérdeztem. Megjegyzem: mindenki tudta, aki az otthonvédők között mozog, hogy Terkovics János már jó előre elhatározta és be is jelentette, hogy önként fog távozni az ingatlanból. Mint azt Domján Tibor is elmondta:

- A kilakoltatásnak nem akart ellenállni a Terkovics János, sőt, a bank ügyvédjével meg is beszélte, az ügyvédje eredetileg el is intézte, hogy mivel önként átadja a lakást, ezért 130 ezer Ft juttatásban részesül. Ennek ellenére a végrehajtó (Schadl György - a szerk.) kirendelt két nagy teherautót, legalább 8-10 emberrel, külön kocsival is jöttek, a rendőrséget is kihívta, és elindították a végrehajtási eljárást, amit én elkezdtem rögzíteni.

Mondjuk el, hogy a végrehajtó az a Schadl György volt, aki az egyik leghírhedtebb végrehajtó az országban. Nem csoda, hogy ezúttal is arrogáns, nagyképű, kötekedő és lekezelő formáját hozta és ahogyan azt Orbán Viktor tébolyországlása óta megszokhattuk, osztogatta a parancsokat a mi pénzünkből eltartott rendőrségnek. Annak a rendőrségnek, amelyről mindig el szoktuk mondani, hogy még a hajléktalanok is a Fidesz rendőrségének hívják. Azok a hajléktalanok, akik a média híreihez jobbára hozzá sem férnek, viszont - ellentétben a lakosság jelentős részével - mindenről közvetlen tapasztalatból győződnek meg.

Amiképpen azt Domján Tibor elmondta:

- Terkovics János kérésére érkeztem, hogy felvegyem, ami történik. Szeretett volna mondani egy-két dolgot, de ahogy bekapcsoltam a kamerát, a végrehajtó (Schadl György - a szerk.) azonnal elkezdett üvöltözni, hogy nem járul hozzá a felvétel készítéséhez. Mondtam neki, hogy a készítéséhez nem is kell hozzájárulnia, hanem esetleg ahhoz, hogy a média tudósításaiban felismerhető képpel és hanggal jelenjen-e meg. Erre utasította a rendőröket, hogy azonnal igazoltassanak engem, mert ő végrehajtó és neki ehhez joga van. A rendőrök hozzáfogtak az igazoltatásomhoz, a sajtóigazolványomat kérték, amit a telefonon keresztül mutattam meg és amit nem fogadtak el, pedig bemondtam a számát. Azt mondták, ilyet bárki csinálhat. Nem is írták fel a számát, ezért csak az adataimat írták fel - ismertette Domján Tibor.

Itt megint az általános gyakorlatra kell hivatkozni: nevezetesen pl. arra, hogy Orbán Viktor óta a rendőrség mindenféle olyan igazolványra, amely nem a Hír tv, a moslék, szélsőségesen megbízhatatlan minősége miatt rekordmennyiségű sajtópert elveszített Magyar Nemzet vagy pl. az extrém milliárdos tv2 sajtóigazolványa, tehát ami nem túl gazdag vagy kormányközeli média sajtóigazolványa, arra a hajléktalanok szerint is fideszes pártrendőrség mindig ugyanazt az egy mondatot ismétli: "Ilyet bárki csinálhat." Mintha a rendőrségen belügyminiszteri utasítások szerinti eligazítások folynának nem csak arról, amiről elkerülhetetlen, tehát pl. arról, hogyan kell bánni a médiával és melyikkel nem szabad semmiképpen sem rosszul bánni, hanem arról is, hogy szó szerint mivel utasítsák el az újságírók igazolványait. Nehéz elképzelni, hogy az egymástól ilyen tekintetben elszigetelt és kizárólag a központi eligazítások szerint összekapcsolt rendőrség véletlenül mindig ugyanazt az unásig ismételt mondatot - felső utasítás és eligazítás nélkül - képes hajtogatni, mint a papagáj, hogy "ilyet bárki csinálhat". Nem akarok a régi rendőrviccekkel jönni, de ha a rendőrség kifelé mutatott emberjogi és büntetőjogi szakismereteit vesszük alapul, akkor az is annyira katasztrofálisan buta és éjsötét rendőri állományt deklarál, amihez valóban célszerű, ha egy belügyminiszter ennek az állománynak mindössze egyetlen mondatot sikeresen megtanít. Nevezetesen minden nem fideszes és minden nem extrém milliárdos médium esetén elég ennyit mondani, ha sajtóigazolványt látnak, hogy: "Ilyet bárki csinálhat."

A rendőrök számára az is képezheti eligazítás tárgyát, hogy úgy vádaskodjanak, hogy még csak véletlenül se ellenőrizzék a sajtóigazolványok valódiságát, mert minek, hiszen úgyis tudják, hogy valódi és bármennyire szeretnének bosszút állni az ország újságíróin, előre tudhatják, hogy az okirat-hamisítás vádjával ezért teljesen fölösleges próbálkozniuk. Nem éri meg a sajtóigazolvány hitelességét ellenőrizni sem, hiszen úgyis valódi. A legjobb, ha egyszerűen csak - amilyen a miniszter, olyanok a kutyái is - elutasítják azzal, hogy "ilyet bárki csinálhat". Amikor pedig újságírókat ama hamis vádakkal vesznek őrizetbe, hogy mivel fotózott vagy forgatott, ezért nem igazolta magát és ellenállt a rendőri intézkedésnek, a hamis vádak alapján hozott, sokszor hatalmas összegű bírságokról, ingyen munkáról vagy szabadságvesztésről szóló határozatok kapcsán sem próbálkoznak azzal, hogy bárkiről ellenőrizzék, igazi vagy hamisított a sajtóigazolványa. Mert mindegyik közpénzen eltartott álrendőr tudja, hogy úgyis valódi.

Van a diktatúrának már olyan szintű alantassága, butasága, sötétsége és ostobasága, ami nem igényel külön kommentárt. Elég, ha összefoglaló szóval ennyit mondunk: orbánizmus.

Domján Tibor a végrehajtó Schadl György tetteivel folytatta, aki megint kitüntette a Végrehajtói Kamarát az útszéli, hőzöngős és szuicid botrányaival. Domján Tibor gyakorlatilag elmondja, hogy amikor az ember olyan helyszínen fotóz vagy filmez, ahol végrehajtó is jelen van, ott a nem rendőrségi és végrehajtói fényképezőgép létezése megzavarja a dúsgazdag, a szegények tönkretételéből hatalmas vagyonokra szert tett végrehajtó agyát, és ez a közpénzeinken eltartott rendőrség szerint is természetes jelenség. Domján Tibor szavai szerint:

- A végrehajtó azt mondta, hogy akadályozom a végrehajtást, a rendőr meg helyeselt neki, hogy igen, neki ehhez joga van, hogy ilyet mondjon. A rendőrség többször eltetette velem a filmfelvevőt és tulajdonképpen ki akartak utasítani az egész utcából. 10 perc múlva, amikor reklamáltam a rendőrnél, a végrehajtó távollétében el merte mondani, hogy igen, hát ő végül is nem tilthatja meg, hogy fotózzak.

Mint azt Domján Tibor közölte:

- A Terkovics Jánost kilakoltatták. Engem pedig akadályoztak abban, hogy a tulajdonos kérésének megfelelően vele 4 perces interjút készítsek. Mivel akadályoztak a munkám végzésében, ezért följelentést teszek a rendőrök és a végrehajtó ellen, valamint a Független Rendészeti Panasztestületnél.

Nagyon helyes és így is kell tennie az ország összes újságírójának minden ilyen esetben. És cikkeket kell írniuk és soha, de soha, de soha többet nem leszállniuk a botránkoztatókról, amíg egy antiorbáni, tehát törvényes rendszer el nem marasztalja a bűnösöket és busásan nem kártéríti az üldözötteket és az üldözött újságírókat. A kilakoltatásokon Orbán Viktor tébolyországlása óta rendkívül látványos, hogy mind a közpénzből eltartott, tehát néppénzen fizetett önkormányzatiak, mind a közpénzből eltartott rendőrök alapból gyűlölik, hogy közpénzes tetteikről bármilyen nem rendőrségi, önkormányzati vagy végrehajtói - tehát korlátlanul lenyelhető és eltüntethető bizonyítékként - fénykép- vagy filmfelvétel készüljön. Ezzel szeretnék biztosítani, hogy bárki ellen, bármilyen pert eszkábálni lehessen, de ellenük semmiféle jogsértés és elkövetett bűncselekmény ne kerülhessen nyilvánosságra.

Amilyen a gazda, olyanok a jószágai. Amilyen az elnök, olyanok a kutyái.

Mi viszont nem félünk attól, hogy arcunkat, szavainkat, nevünket, tetteinket vállaljuk az egész világ előtt, pedig nem kell elszámolnunk azzal, mire költöttük a nép vagyonát, hiszen saját költségvetésből dolgozunk. Orbán rendőrsége és Orbán szintén közpénzes önkormányzatisai viszont nem csak félnek, de határozottan gyűlölködnek emiatt, és - mint azt már annyiszor megírtuk - rendszeres, hogy a végrehajtók és az önkormányzatiak úgy osztogatják a parancsokat a rendőröknek és a rendőri vezetőknek, valamint alosztályvezetőknek és alezredeseknek, mint ahogyan kigyúrt bunkók csicskáztatják a börtönökben - börtönszlenggel szólva - a köcsögjeiket.

Schadl György végrehajtó büszke is volt a teljesítményére. Mint azt Domján Tibornak, a Debreceni Hírhatár főszerkesztőjének mondta, ő aztán igazán keni-vágja a jogot, egyetemi papírja van róla, és az ő fajtájának, a végrehajtó fajtának mind jogi végzettsége van. A végrehajtók jogi tekintélyével mégis rekordsúlyos gondok vannak, ha pl. megtekintjük azon nyilvános listákat, amik a Végrehajtói Kamara vezetőitől a végrehajtók díszes kompániájáig bezárólag azon büntető ügyek tömkelegét sorolják, amik a vezetők és a többi végrehajtók ellen éppen folynak, valamint azokat, amikben már elmarasztaló ítéletek születtek. Annyira sok a büntetőügy és a befejezett büntetőper a végrehajtók ellen, amennyi talán egyetlen más szakma esetében sem, hacsaknem az utcai prostitúciót is a szakmákhoz soroljuk. Eszerint a végrehajtók kizárólag az útszéli kurvákkal versenghetnek, ki a szakzsenibb a jog területén és ki ellen folyt/folyik több büntető eljárás.

Schadl György úgy tett, mint akinek halvány gőze nincs arról, ki az a Domján Tibor, aki kilakoltatásról kilakoltatásra jelen van, a témával kapcsolatban filmekben nyilatkozik, cikkek tömegeit írja. Nehezen hihető, hogy a zsebét közvetlenül érintő ügyekben egy extrém milliomos végrehajtó ennyire ne lenne képben, de majd megtanulja, ahogy a többi végrehajtó és a kamara vezetője is kénytelen volt - így pl. az általunk publikált rengeteg leleplező dokumentumfilmből és cikkből, valamint az ezekhez kapcsolt feljelentésekből, továbbá a kamara vezetője ellen indított büntető perekből -, hogy megadja a tiszteletet azoknak, akiktől nem csak a zsebe tíz- és százmilliói, de gyakran közvetlenül a szabadsága is függ. Megértjük ugyanis, amikor egy rendőri állomány csak csicskája és - ismét a börtönszlenggel szólva - köcsögje egy multimilliomos vagy százmilliomos végrehajtónak (alább is láss az indoklásból!), de közülünk senkit nem fognak térdre kényszeríteni. Erre mérget vehetnek!

A szegényekből és a hajléktalanná tett polgári lakosokból és családokból dúsgazdaggá vált végrehajtó, Schadl György nagyon örülhetett Terkovics János tízmilliókat érő házának, mivel - amint azt Domján Tibor kollégánk elmondta - a sikeres antiszociális akció után mindenkivel lekezelt: még Domján Tibor újságíróhoz is odament kezet fogni.

A média telis tele volt azzal a hírrel, amikor Orbán Viktor alig pár napja bejelentette, hogy október 15-től életbe lép a kilakoltatási moratórium, azaz innentől senkit nem lehet kilakoltatni. Így aztán ma, 15-én Domján Tibor kollégánk - amint Terkovics Jánost kilakoltatták - az otthonvédőkkel máris ment a következő, mára meghirdetett kilakoltatás helyszínére. Mint azt elmondta: említette ő is és mások is Schadl György végrehajtónak, hogy Orbán Viktor azt nyilatkozta, hogy mától senkit nem lehet kilakoltatni, de Schadl György nyeglén leintette, hogy ők is hallották, de az nem úgy van, hanem Orbán beszél, amit akar.

Hogy Orbán Viktor hazudik és hülyeségeket beszél, nem újdonság, hiszen tele van ezzel a világsajtó és naponta, tömegével látjuk és tapasztaljuk mi is. Ahogyan télen is láttuk, amikor a kilakoltatási moratórium ideje alatt mentünk kilakoltatásról tudósítani, amit a vezető médiumok el is hallgattak, hiszen az EU-nak és a magyar választóknak már megmondta Orbán Viktor, hogy télen nincsenek kilakoltatások. Azonban Orbánnak talán meg kellene fontolnia a végrehajtók panaszait a tekintetben is, amit visszahallunk, hogy reklamálnak az ellenük folyó büntetőeljárások nagy mennyisége miatt, mivel szerintük "nem erről volt szó" és sok pénzt fizettek már ki azért, hogy az üzleteiket senki ne forszírozza.

S ha már a pénznél, a lefizetéseknél és a megvesztegetéseknél tartunk: a Magyar Végrehajtói Kamaráról a hivatalos médiumokban nagyon kevés a hiteles információ, mivel a kamara emberei még a BBC magyarországi rádióját is lefizették, hogy ne a büntető pereikkel és bűncselekményeikkel foglakozzanak, hanem az ő öltönyös és nyakkendős beszámolóikat idézzék, miután meghívták őket bájcsevegésre: pl. az Info Rádió stúdiójába. Aki viszont belülről ismeri a kamarát, mint én, az tudja azt is, hogy a kamarába csak és kizárólag egyesével történő beválogatást követően lehet bejutni, mivel az egész szervezet bűnszervezetként működik. Ügyeik napi gyakorlatához tartoznak - a bírósági ügyeiket illetően is - a fenyegetések, a zsarolások, az okirathamisítások, a verőemberek és az emberrablások, s mivel az egész szervezet ekként működik, ezért érthető, hogy egyrészt kívülállók nem juthatnak kamarai tagsághoz, másrészt viszont egy-egy hírhedt bűnöző család apraja-nagyja, fivér, bátyó és öcsike egyaránt felvételt nyer közéjük, ahol viszont családi szinten folyik a bűnöző életmód. Vannak családok, ahol mindenki amilyen hírhedt gengszter, annyira genetikailag megfelelő a kivételes végrehajtói tagságra is.

Sokaknál kellene felülvizsgálni, hogyan jutottak doktori végzettséghez, mivel ezen családok között olyan kamarai tagokat (végrehajtókat) látunk, akik jó, hogy egyáltalán írni és olvasni tudnak.

Zárásképpen idézzük csak fel megint, amit volt végrehajtók el szoktak elmondani: azért tudják a végrehajtók ennyire csicskáztatni a magas rangú rendőri vezetőket is, és azért látjuk ugyanazokat a magas rangú rendőri vezetőket a kilakoltatásokon, és azért nincsen legtöbbször semmi, de semmi jelentősége annak, amikor már a helyszínen kiderül, hogy a kilakoltatás nyilvánvalóan törvénytelen, mert - mint V. László esetében - az egy-egy rendőri vezető van lefizetve. A rendőri állomány pedig már semmit sem számít. Semmit! Hiszen a beosztott rendőri állomány úgyis végrehajt bármilyen törvénytelenséget, bármit, amire utasítást kap!

Ennyit a jogállamról, Orbániádáról és az üldözött Tavares-jelentésről, amelynek - azon túl, amiről beszámolt - lett volna tengernyi, további számon kérni valója.

Aki pedig a végrehajtói maffia további belső titkaira kíváncsi, vagy ilyen titkokról tud, keressen.

Mert mi nem felejtünk...

 

Cikk: Molnár F. Árpád

Utoljára frissítve: 2013-10-16 17:14:35

További híreink
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Fókuszban Bővebben
Novák Katalin utódját máris hazugságon kapták
Az államelnök apja csak egy szimpla náci szimpatizáns, szélsőjobboldali és antiszemita vidéki ügyvéd volt, nem a kommunista terror ártatlan áldozata – fogalmazott a Hvg36...
2024-03-02 16:17:20, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Kizárási eljárást indít a Momentum Jancsó Andrea, ferencvárosi önkormányzati képviselő ellen, közölte a párt p...
Bővebben >>