. Ma György napja van.
Kinek áll a zászló Esztergomban?
2014-01-06 11:03:52
Kinek áll a zászló Esztergomban?

Kinek áll a zászló Esztergomban?

És Esztergomban, mindezek tükrében a legfontosabb cselekvés egy zászlóavatás. Megáll az ember esze.

 

Cikk: Emma Paradigma

 

 

Pótcselekvés. Ez a kifejezés jutott eszembe a szombati, esztergomi zászlóavatásról. A város közepén a Szent Tamás-hegy tetején papok és Fidesz-KDNP pártaktívák rendeztek maguknak egy kis újévi zászlóáldást.

Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár a Fidesz erős embere, aki választókerületi pozíciója révén esélyes befutó Esztergom közéletében, tartott egy kis eszmefuttatást az igaz és hamis prófétákról, az országzászló és az összefogás jelentőségéről, sőt, a biblikus "gyümölcséről ismeritek meg őket" is elhangzott.

"Hagyjuk cselekedni egymást és a cselekedetek alapján döntsünk arról, hogy kik azok, akik az Összetartozásba tartoznak - mondta Völner Pál.

Nos, Esztergom hagyta cselekedni őket. Amikor a zászlócserére összesereglettek lenéztek az alattuk elterülő esztergomi városközpontra, akkor jól láthatták a pusztítás cselekedetét, ami a cselekvésük gyümölcse.

Esztergom Barátai, a lelkészek, a parókusok, a plébános, az államtitkár szemügyre vehette a lakatlan műemlék bérházakat, amelyek azóta indultak romlásnak, hogy a bérlőket kitette az önkormányzat, a lassan az enyészetté váló Fürdő Szállót, a halálraítélt, jó állapotú Szabadidőközpontot, a félbemaradt szállodatorzókat, a bezárt élményfürdőt.

Készültek már tervek a városközpont újjáépítéséről, de Esztergom dobogós hellyel bírna a hamvában holt rekonstrukciós elképzelések versenyében.

Az uniós fejlesztések méregdrágán és lassan készülnek, mint a Budapest-Esztergom vasútvonal vagy trehány módon, mint az a bánomi szervízút, ami röviddel az építése után máris tele van kátyúval. Ahol egy főútvonalon alig pislákolnak a fények, hónapokig elsötétítés volt közvilágítás helyett és még mindig van olyan utca, ahol sötétben kell este botorkálni a járdán és az ingyenes Tesco járat jelentette sokáig a tömegközlekedést. A lakosság érdekeit csak az ellenszélben küszködő polgármesterasszony, Tétényi Éva próbálja heroikus küzdelemben képviselni.

Völner Pál felhívja a figyelmet, hogy mindig a tényekre alapozva mondjunk véleményt. Hát akkor tessék! A tényekre alapozva ez a város egy elrettentő példa. A kocsmahaverok fideszes képviselő-testület kényének-kedvének kiszolgáltatott kísérleti terepként és politikai ugródeszkaként használt pártkassza-paradicsom.

TESZTergom.

És mindezek tükrében a legfontosabb cselekvés egy zászlóavatás. Megáll az ember esze.

További híreink
Madárnyelven
Tanmese a barázdabillegetőről,. aki most a csizmát...
2014-10-04 21:58:46, Hírek, Vélemény Bővebben
A gyömrői polgármester kálváriája
A népszerű blogger Rózsa Mihály írása Gyömrő polgármesteréről. Valahogy így fest Gyenes Levente megítélése a város határain túlról, és valószínűség szerint ezen még az se...
2014-10-02 00:51:06, Hírek, Vélemény Bővebben
Elkezdődött: nácik pózolnak a Szabadság téri szoborral
Nagy az öröm, csak az a sok zsidó ne ajvékolna a dicsőséges emlékmű körül! Nem is hagyták szó nélkül a hazafias fiatalok ezt a héber szívű vircsaftot. Egy idős hölgy, a v...
2014-08-11 21:22:19, Hírek, Vélemény Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munká...
Bővebben >>