. Ma György napja van.
Koporsószög a sajtószabadságnak (Heller Ágnes filozófus)
2013-11-01 13:33:35
Koporsószög a sajtószabadságnak (Heller Ágnes filozófus)

Koporsószög a sajtószabadságnak (Heller Ágnes filozófus)

Az újságírókat tényfeltárási kísérlet esetén bebörtönözni akaró Orbán-törvényről is nyilatkozott Heller Ágnes filozófus tegnap, az ATV - Kálmán Olga által vezetett - "Egyenes beszéd" című műsorában.

 

 

Mint az köztudott, a Fidesz bejelentette: új törvénytervezetet nyújt be arról, hogy aki olyan videót vagy fényképet készít, ami azt a látszatot kelti, hogy választási csalás történt, 1 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Aki ezt hozzáférhetővé teszi, viszont már 2 évig terjedően, aki pedig (pl. az Interneten) közzé teszi - mert pl. úgy véli, hogy a videó vagy a fénykép hiteles -, 3 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő!

- Kérem szépen! - kiáltott fel Heller Ágnes filozófus. - Ne haragudj, Olga! Ez aztán igazán... - itt a filozófus asszony megállt egy pillanatra, hogy a valódi lendülete helyett inkább nagyon visszafogott nyilatkozatot tegyen (miközben nem tudni, hányan állhatunk máris sorban Orbán Viktor sötét tébolyállamának pintéri börtönei előtt). Heller Ágnes így folytatta: - Egy, hát, mondjuk egy csúnya szög a sajtószabadság koporsóján.

Heller Ágnes filozófus szavai szerint:
- De ha ez 3 évi börtönnel büntetendő, akkor egy helyes, igaz videót sem fognak nyilvánosság elé hozni, mert mindenki rettegni fog...! Hát kérem szépen: ez a sajtószabadság súlyos megsértésére irányuló törvénytervezet! - mondta fennhangon és nyomatékosan.

Heller Ágnes úgy nyilatkozott, hogy nem gondolja, hogy a Fidesz nem fogja keresztülvinni ezt a törvényt, amely egyébként drasztikusan ellentétes az EU elvárásaival és a nemzetközi normákkal. Mint azt kifejtette:
- Nem gondolom, remélem - mondta. -  Remélem, hogy megértik, hogy nem fognak beverni egy újabb szöget a sajtószabadság koporsójába.

Heller Ágnes arra a minapi esetre is emlékeztetett, ami miatt eredetileg meghívták az ATV-be, amikor a magyar kormány tiltakozott Svédországnál és Heller Ágnesnél egy olyan svéd dokumentumfilm ellen, amiben Heller Ágnes is nyilatkozott. Mint azt Heller Ágnes az Orbánizmusról Kálmán Olgának elmondta:
- Eléggé megszűkítették már eddig is a sajtószabadságot. Ja, ez is lehet, hogy kiverte a biztosítékot, mikor ezt mondtam. Mikor elmondtam: minden állami televízió és állami rádió ugyanazt sugározza, ugyanazt a véleményt, ugyanazt a gondolatot.

Az Alsóörsi Hírhatár két nappal ezelőtti, "Saját választási csalásaira készül a Fidesz!" című cikkében beszámoltunk arról, milyen okok húzódnak és húzódhatnak meg Orbán Viktornak az újságírókat bebörtönözni akaró következő despotikus törvénytervezete mögött. Abban felhívtuk a figyelmet arra is, hogy ehhez hasonló súlyú diktatúra-törvény - Lukasenko, Ceausescu vagy pl. Robert Mugabe módszereihez hasonlóan - azt célozza, hogy a kormánynak, amely tudatosan épít a saját választási csalásaira, az a célja, hogy mindenki ellen, aki ilyen bizonyítékot tárna fel, az ne tegye, tartván Orbán Viktor, Pintér Sándor és bandája koncepciós pereitől, továbbá mindenki ellen, aki bizonyítékot hoz nyilvánosságra, minden ilyen személy koncepciós perek útján bebörtönözhető legyen.

A diktatúrákban általános jelenség, hogy a lakosság az elnök diktátorral együtt épül le. Orbán Viktor az egész Európai Unió sereghajtója. Ennél nagyobb tombolás Magyarországon utoljára a Kádár-rendszer kezdetén volt. A nép csaknem egészét közvetlenül üldöző és mindenkit jogfosztó törvényeket vezetett be, a szabadságot pedig egyre nyíltabban felszámolja. Klasszikus diktatúra-betegség - ugyanezt látjuk a világ diktatúrái jelentős részében -, hogy a vele együtt leépülő lakosság számára ezért ő a legmegfelelőbb elnök. Szintén ezt láthatjuk és láthattuk a világ olyan sötét diktatúráiban is, amilyen Lukasenko Fehéroroszországa, Mugabe Zimbabwéja vagy amilyen pl. Szaddam Husszein Irakja volt. Az elnök diktátorok ezeken a helyeken sem elégedtek meg az elsöprő győzelemmel, hanem telhetetlen farkasokként azért is választási csalások tengereit követték el, hogy még nagyobb és nagyobb diadalt arathassanak. Ugyanezen elbutult, besötétült diktatúrák sajátja az is, hogy a nép - a legnagyobb magyarnak nevezett Széchenyi Istvánt idézve - annyira elbutul és lealjasul, hogy a nép számára a hozzá méltó elnök diktátor mindenek fölé kerül és az elnök diktátorral együtt zengi a nép azt az őrületet és tébolyt, miszerint mindenki, aki külföldről vagy belföldről kritikát fogalmaz meg a szeretett vezérrel szemben, az az egész országot és az egész népet támadta meg. És azért tette ezt, mert gonosz imperialista cselszövő, aki tönkre akarja tenni az országot, az elnököt és a népet.

Tény, hogy Magyarországon az elnöki diktatúrával manifesztálódott eme skizoid vagy skizofréniás téboly már népbetegség.

De hát nem véletlenül tulajdonítják gróf Széchenyi Istvánnak a következő szavakat:
"Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt megérdemel. Ha valami oknál fogva ostoba vagy komisz emberek ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakán, akkor a nép azokat a silány fickókat minél hamarabb a pokol fenekére küldi. De ha egy hitvány kormány huzamosan megmarad a helyén, akkor bizonyos, hogy a nemzetben van a hiba. Akkor az a nemzet aljas vagy műveletlen."

 

Mivel minket semmiféle elnök vagy diktátor újságírókat bebörtönző vagy legyilkoló törvényei nem rettentenek el, hanem éppenhogy az erőt biztosítják, ezért - amint azt közzétettük - aki bármiféle választási csalásról hall vagy arról írásos, fotó, hangfelvétel vagy filmfelvétel formátumban stb. információt szerez vagy bizonyítékhoz jut, nálunk jelentkezzen!

Tel.: +36/30/919-6386
hirhatter.multimedia@gmail.com

 

Cikk: Molnár F. Árpád
2013.11.01., Bp., Hungary

Utoljára frissítve: 2013-11-01 13:43:08

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei le...
Bővebben >>