. Ma György napja van.
Megdöbbentő képsorok - gépesített emberiség
2013-08-25 13:53:34
Megdöbbentő képsorok - gépesített emberiség

Megdöbbentő képsorok - gépesített emberiség

Szavakkal valóban nehéz kifejezni mindazt amit a képeken látunk, úgyhogy igyekszem keveset beszélni. Elsőként az a mondás jutott eszembe, hogy egy erős ember jellemét az határozza meg, ahogy a gyengékkel bánik. A földön élő ember jelleme, a képsorok alapján legalábbis borzasztó szégyenletes.


Ron Fricke, Samsara c. dokumentumfilmjéből láthatunk most egy nagyon intenzív (közben mélységesen megdöbbentő) részletet, bár maga az egész film rendkívül dinamikus.


Tudjuk egyébként, hogy a világunk csodálatosan sokszínű, érdekes és izgalmas, csak ne felejtsük el, hogy Valaki még részt kért a teremtéséből, és "hasznát" Az azóta hajtja! 


Cikk: Domján Tibor, 2013.08.24., Budapest

Forrás: Youtube, wikipédia

 

A Samsara nem narratív dokumentumfilm, képsorai pedig nem egy történetet mesélnek el, sokkal inkább betekintést adnak a világba, megismertetnek annak szép és kegyetlen oldalával egyaránt.

 

Az alkotók tudatosan törekedek rá, hogy elkerüljenek egyfajta nézőpontot, ehelyett hagyták, hogy a képek vezéreljek őket, és hogy a végén ezek alapján szőjék egybe a szálakat. A helyszínek változatosak, elkísérnek ipari zónába, szent helyekre, katasztrófa sújtotta övezetekbe, városok sűrűjébe, börtönbe és természeti csodák közé. Mindvégig nagy szerepet kap a körforgás, a visszatérés motívuma, ezt erősíti meg a film elején és végén szereplő keleti táncosnő is. 

 

A film címe a szanszkrit samsara szóból ered, ami az örök körforgást, az újjászületések állandó láncolatát jelöli.

 

Friss:  A beágyazást letiltották úgyhogy csak  >>> ide kattintva lehet megtekinteni.

 

 

 

Utoljára frissítve: 2013-08-25 14:19:52

További híreink
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmelitában, erről most konkrétabban fogalmazva kijelentette, hog...
2024-02-28 13:22:44, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
Erőszakos csalónak nevezte Varju László DK-s országgyűlési képviselőt a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában, emlékeztetve...
2024-02-26 12:34:43, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevéve...
Bővebben >>