. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Megnyílt a füvesember gyógytea mintaboltja
2013-07-27 11:59:29
Megnyílt a füvesember gyógytea mintaboltja

Megnyílt a füvesember gyógytea mintaboltja

Él valahol a Bükk rejtekében egy varázslatos, öreg füvesember, aki úgy ismeri a gyógynövényeket, mint ahogy ma már kevesen. Gyerekkora óta járja az erdőket, gyűjti a gyógyító növényeket, melyek készségesen feltárják neki titkukat.


Nagymamájától, a mindentudó javasasszonyától tanulta, melyik növény mire való - olvasható Gyuri bácsi honlapján a gyorgytea.hu-n.


Több mint 150 féle gyógynövényt ismer és alkalmaz. Gyógyteái számtalan bajra, nyavalyára adnak enyhülést, köztük a cukorbetegségre is. Különösen az utóbbi tüneteit enyhítő teakeverék miatt vált ismertté a neve, még az óceánon túlról is érdeklődnek utána a betegek.

 

Gyuri bácsi ha épp nem a Bükkben barangol, akkor a gyógynövények hatásairól tart előadást az ország másik szegletében. Vagy könyvet ír a tapasztalatairól, esetleg egészségnaptárt szerkeszt. És hogy a tudás ne vesszen kárba, tanítja Zsuzsa lányát, hogy majd ő vigye tovább az apai, dédnagymamai, szépanyai örökséget.

 

Hetedszerre rendezték meg a Bükkszentkereszti Gyógynövénynapokat. Gyuri bácsi és Zsuzsa mellett Böjte Csaba, Bálint gazda és Schäffer Erzsébet is tartottak előadást a zsúfolásig megtelt nagysátorban, most pedig megnyílt az első Györgytea mintabolt Budapesten, az V. kerület, Bank. utca 4. szám alatt. Gyuri bácsi lánya, Lopes-Szabó Zsuzsa elmondása szerint, évek óta készülnek erre a fontos lépésre és most végre megvalósult az álom.

 

 

Bálint gazda pár nap híján 94 éves. Gyuri bácsihoz hasonlóan korát meghazudtoló szellemi frissességgel, kellemes humorral varázsolta el a közönséget.

 

Budapestet választottuk ehhez, mert itt már 9 éve jelen vagyunk. A mostani egyesületi irodánkban, az V. kerület Bank u. 6. szám alatt régóta lehet találkozni, beszélgetni Gyuri bácsival, ideszoktak az emberek. 


A helyválasztás 9 évvel ezelőtt a véletlen műve volt. Mikor megálltam, vidékiként a főváros közepén azzal a feladattal, hogy irodát béreljek édesapám tevékenységéhez, kicsit kétségbe voltam esve: azt vajon hogy kell csinálni? Tapasztalatok híján az ösztöneim vezettek: jól megközelíthető, ámbár csendes, mégis központi helyet kerestem.

 

 

Megtetszett a belvárosi udvar, jó érzésem volt vele kapcsolatban. Az évek során bebizonyosodott, hogy szerencsésen választottam. De az is nagyon hamar kiderült, hogy a hely igen rövid időn belül szűkös lesz. Ezért már évekkel ezelőtt elkezdtem kutatni egy megfelelő alternatíva után, ami nem is volt olyan egyszerű: ideszoktak az emberek, hogy mondjuk majd el mindenkinek, hogy máshová kell menniük, ha minket keresnek?

 

A legkézenfekvőbb megoldás az lett volna, ha ott a közelben találunk egy megfelelő helyiséget. És láss csodát, 2012-ben megüresedett a szomszéd házban, a Bank u. 4. szám alatt egy alkalmas helyiség! Nosza, lecsaptunk rá, elkezdtük a munkálatokat, hogy saját szükségleteink és ízlésünk szerint alakítsuk ki leendő otthonunkat.

 

 

Képzeljék azt el, hogy minden ugyanúgy van, de még annál is sokkal jobban… 


Ugyanazokhoz a termékekhez, tanácsokhoz, szolgáltatáshoz juthatnak hozzá, mint eddig. Ugyanúgy lehet Gyuri bácsival találkozni. Ugyanazok az ismert arcok fogadják Önöket, akiktől ugyanúgy lehet kérdezni, de minden gyorsabb, hatékonyabb, kényelmesebb és szebb lett.

 

Igazán úgy igyekeztünk, hogy minden az Önök kényelmét szolgálja. A munkatársaim hónapok óta törik a fejüket, hogyan lehetne a várakozást lerövidíteni, a kiszolgálást meggyorsítani. Mondhatom, remek ötletekkel álltak elő. Ha kíváncsiak, kukkantsanak be! Jöhetnek akkor is, ha nem akarnak vásárolni, mindenkit szívesen látunk. Hétköznap 9-18 óráig, szombaton 9-14 óráig vagyunk nyitva.

 

 



Utoljára frissítve: 2013-07-27 12:03:13

További híreink
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmelitában, erről most konkrétabban fogalmazva kijelentette, hog...
2024-02-28 13:22:44, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
Erőszakos csalónak nevezte Varju László DK-s országgyűlési képviselőt a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában, emlékeztetve...
2024-02-26 12:34:43, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munká...
Bővebben >>