. Ma Gedeon napja van.
Mert enni kell - Szoptasson kerékpáron is!
2013-08-08 18:44:47
Mert enni kell - Szoptasson kerékpáron is!

Mert enni kell - Szoptasson kerékpáron is!

Az UNICEF szervezésében augusztus elsejével indul a szoptatás világhete!!!! A cél az anyák támogatása: kizárólag anyatejjel táplálják gyermeküket! Erről mi nem sokat tudtunk, de kedvenc prágai oldalunk a Dotoho.hu, megint egy érdekes perspektívából világította meg a témát.

 

Forrás: Dotoho

 

 

 

Csehországban és Szlovákiában népszerű a nyilvános szoptatás, de a közvéleményt megosztotta az eset és ahogy az már lenni szokott, Magyarországon is megmondták a gyalázkodó kommentelők a tutit: biciklin sem zabálunk pörköltet nokedlivel!!!

 

Biciklizés közben eteti a 17 hónapos Laurát édesanyja, Lucia, yolo! A fotót két héttel ezelőtt osztotta meg a Dojčiť je in - Kampaň za zdravšiu generáciu (Kampány az egészségesebb generációkért - kinti szoptatás) Facebook-oldal. Az oldal Szlovákia szerte a szülői feladatokta való felkészülést és a szoptatást népszerűsíti. A fénykép nagy karriert futot be, 525-en osztották meg, 1258-an lájkolták, 162-en kommentelték. A vélemények természetesen megoszlottak a témában, a fiatal anyuka kapott hideget-meleget honfitársaitól, aztán ő is megszólalt:

 

 

 

"Nem értem, mi a problémátok. Tájékoztatásul közlöm, hogy nem forgalmas úton voltunk, hanem egy mellékutcában. Testvéremmel együtt kerékpároztunk, ő fotózott le mobiljával. Mondtam is neki, hogy gyorsan kapjon le, mert senki nem fogja elhinni. Első alkalommal történt ilyen és ez nem jelenti azt, hogy ezentúl majd kerékpárra szállok, hogy megszoptassam a lányom. Tök véletlen volt, a lányom megfordult, mondta, hogy "cici" és már ki is vette. Gondolkozzatok már el egy kicsikét, mielőtt valakit elítéltek..." - így a kerékpározó anyuka.

 

Nem kellett sokat várni, a kép nemsokára a Gyerekszoba, magyarországi Facebook oldalra is felkerült, ahol szintén elképesztő népszerűségre tett szert a fotó: 904 megosztás, 1090 lájk és több száz komment. Persze itt is beindult a megmondó trollok siserehada: fiatal lányok, kismamák gyalázkodnak névvel, fotóval, őrület!!!

 

Mazsolázzunk.

 

"Már bocs, de aki rohanó életet él, annak minek gyerek??? Igen, mások ebből nagy viccet tudnak csinálni......szerintem ez amolyan "intim", "anya-gyerek" dolog, s nem kellene mindenkinek a szeme elé vágni, hogy aztán a többi röhögjön rajta. Én nem tudok ezen nevetni, ne haragudjatok!
Max az apuka csodálhatná ezt meg, s nem az egész világ. Szörnyű, hova jut az emberiség."

"Lehet hogy Anyuka is igy szokta , menet kozben .....( pl.az autoban)"

"Nincs ebben semmi meglepő. Náluk ez a divat. Biztosan apuka is előkapja igény szerint, ahol éppen szükséges. Mert az olyan praktikus"


A dotoho szerint vagány dolog a kerékpáros szoptatás, minket ugyan nem zavar, ha a fiatal anyukák a természetben, a városban, buszon, metrón vagy villamoson oldják meg a bébi etetését, enni kell! De a végszó pedig legyen Katerínáé:

 

 

 

"Elmondanék azoknak egy történetet, akik szerint ez szégyen és a szoptatást rejtegetni kéne... Amikor a szülészeten voltam, a főorvos előadást tartott nekünk a szoptatásról és világosan kijelentette: a szoptatás egy gyönyörű és természetes dolgot, ami miatt nem szégyenkezni kell, hanem büszkének kell lenni rá. Ha a gyermek bármikor megéhezik, szoptassuk meg, nem vagyunk a kőkorszakban. Na és a tekintetek? Higgyétek el, hogy a fiatal fiúk megfordulnak... És a nagymamák? Ők már nem haladnak a korral. Nincs ebben semmi lealacsonyító, ez egy csodás kapcsolat anya és gyermeke között, a legszebb ami az életben létezik. A gyermekemet 20 hónapig szoptattam és erre büszke is vagyok. Örülnék neki, ha az életben még egyszer megadatna, hogy szoptathassak."

 

 

 

 

Utoljára frissítve: 2013-08-08 18:46:44

További híreink
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Sport Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Sport Bővebben
A látványos álviták után külön egyezséget kötött a Momentum és a DK
A DK visszalépteti eddigi csepeli jelöltjét és beáll a momentumos Dukán András Ferenc polgármester jelölti kampánya mögé.
2024-03-02 16:17:16, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A volt főpolgármester szerint Vitézy Dávid semmihez sem ért a közlekedésen kívül, Szentkirályi Alexandra – ak...
Bővebben >>