. Ma Emma napja van.
Monsanto - avagy hogyan mérgezzük meg és uraljuk páran a világot?
2014-01-03 21:23:17
Monsanto - avagy hogyan mérgezzük meg és uraljuk páran a világot?

Monsanto - avagy hogyan mérgezzük meg és uraljuk páran a világot?

Hollywood-i rémfilm egy magánemberek által uralt, kontrollálatlanul mérgezett világról. Nem véletlen, hogy míg a világ aludt, az amerikai filmipar az USA tapasztalatait osztotta meg a világgal. Pillantsunk most a Monsanto eltitkolt és tömeggyilkos történetébe. A Monsanto, amely már Magyarországon is nyilvánosan és hivatalosan burjánzik.

 

Cikk: Molnár F. Árpád

 

 

A Monsanto nevű cégóriás több, mint 100 évvel ezelőtt került létrehozásra. Eredetileg vegyipari cég volt, amely aztán a hadsereg és a titkosszolgálatok jelentős beszállítójává is vált. Az amerikai titkosszolgálatok számára ugyancsak számos és máig (titokban) használatos kemikáliát, a gondolkodás, a viselkedés, az érzelmek, az ösztönök stb. megváltoztatását okozó vegyszert és mérget fejlesztett ki.

A Monsanto nevéhez fűződnek olyan nyilvános botrányok is, mint a torzszülötteket világszerte eredményező DDT vagy pl. a Vietnamban bevetett Agent Orange nevű növényirtó is, amellyel az USA 400 ezer civil halálát okozta, amin felül a torzszülöttek száma elérte az 500 ezret.

Publikusak a filmfelvételek pl. arról, amikor az idősebb George Bush - az USA elnökeként ellátogatva a Monsanto-hoz - a kamera előtt kap tájékoztatást arról, hogy a Monsanto éppen egy génmódosított szójafajtát fejleszt, amely ellenálló lesz a gyomirtó szereknek. Az azóta kifejlesztett és világszerte szétszórt termék lényege, hogy a szójabab DNS-ébe aranyra rögzített fehérjét lőnek. Az így módosított DNS-ű szója növény ellenálló (rezisztens) a minden növényt elpusztító gyomirtó szernek, a Roundup Ready-nek, amelyet szintén a Monsanto fejlesztett ki. A Monsanto eladja a génmódosított szójamagokat, amiket a gazdák elültetnek és lepermeteznek a szintén a Monsanto által kifejlesztett Roundup nevű gyomirtó szerrel. Ez tehát minden növényt kipusztít, a génmódosított szóját kivéve.

A botrányok és a kockázatok olyan sokoldalúak és sokfélék, hogy e cikk keretében nem is vállalkozom a hozzávetőleges felsorolásukra sem.

A Monsanto magát a Roundup nevű gyomirtó szert is egyébként úgy reklámozta, mint gyorsan lebomló kemikáliát, de miután kiderült, hogy 30 nap után is csupán a gyomirtó szer 2 %-a bomlott le, a hatalmas botrányok hatására levették a gyomirtó tájékoztatási címkéjéről azt, hogy a méreg természetesen lebomló.

1996-ban, amikor a Monsanto elkezdte árusítani a génmódosított szójafajt, az USA elvetett magjainak csak 2 %-a tartalmazott génmódosított szóját. De 2008-ra az USA szójamag-készletének már több, mint 90 %-a volt génmódosított Monsanto-termék! Ez aztán az agresszív és teljes állami védelmű terjeszkedés!

Az USÁ-ban - panaszolják a Monsanto üldözöttjei - korábban az állam és az állami egyetemek kísérletezték ki az új vetőmagokat, amiket ingyen bocsátottak a lakosság rendelkezésére. Hiszen azért van az állam, hogy szolgálja a népet és gondoskodjon annak biztonságáról és jólétéről. A Monsanto viszont - amely mintegy végzetesen összefonódott az amerikai politikával, a titkosszolgálatokkal, az USA igazságügyi rendszerével és az Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatallal (FDA) - néhány extrém gazdag kezébe került, akik meghatározóan úgy ugráltatják az amerikai államot, mint kisgyermek bottal a kecskebékát.

Az USA törvénybe iktatta, hogy nem csak a génmódosított szója marad a Monsanto nevű magáncég tulajdona, de azok a magok is, amik az elvetett szójaültetvényeken megteremnek. Ez egy vadonatúj jelenség volt. Egy magáncég ugyanis - mint az amerikai fantasztikus filmekben - rátette a kezét nem csak egy alapvető élelmiszerre, de annak még a magjaira is, hogy minden alkalommal, minden évben, minden vetéskor a Monsanto-tól, azaz néhány extrémen gazdag magánembertől kelljen megvásárolni a világ egyik vezető élelmiszerének alapját, a szója vetőmagját. Az USA törvénybe iktatta, hogy a gazdák nem tehetik el a földjükön learatott termés magjait, hanem azokat minden évben meg kell vásárolniuk a magáncégtől, a Monsantótól. Ezzel párhuzamosan az amerikai állam hadjáratot indított - alább olvashatnak pár dolgot arról, hogy mennyire nagyon - minden más és minden természetes vetőmag kiszorítására és eltüntetésére is. A cél az volt, hogy csak génmódosított vetőmag létezzen és ez is kizárólag a Monsanto pár emberének tulajdonában álló vetőmag legyen.

Az agresszív, mintegy totális állami védelem mellett való világméretű privát terjeszkedés roppant agresszív voltára jellemző példa, hogy pl. a világ második legnépesebb országában, Indiában - becslések szerint - mára talán 6 vetőmag-tisztító gép működik, e téren annyira visszaszorítva a gépesítést, amire nem volt példa a vetőmag-tisztító gépek hajnala óta. De a Monsanto terjeszkedését teszik felelőssé pl. Portugália vidéki gazdáinak tömeges csődbe viteléért is, akik aztán - évente százezren(!) - a fővárosi nyomornegyedekbe menekültek!

Az alapvető élelmiszer és élelmiszerforrás néhány ember nagyhatalmi kezébe helyezésével az USA elkezdte fosztogatni a világ népeit, kritikus nemzetbiztonsági kockázat prédájává téve nem csak az Amerikai Egyesült Államokat és annak lakossága jövőjét, de az egész Emberiségét is. Gondoljunk csak bele: egy cég, amely azóta világméretűvé duzzadt, meghatározóvá vált a világ második legnépesebb országáig, Indiáig bezárólag, és ma már Magyarországon is hivatalosan, lopva, szörnyűséges és az egész Emberiség elleni bűneiket eltitkoló média által 100 %-osan elhallgatva bejutott és úgy terjeszkedik.

A Monsanto magyarországi telephelyei megtalálhatók Budapesten éppen úgy, mint Nyíregyházán és Kecskeméten, valamint Tápiószele, Farmos, Szatymaz településeken. A Monsanto budapesti székhelye pl. a Turi István út 1. szám alatt található, míg vidéken kísérletinek nevezett gazdaságokat is működtet. Kecskeméten a Kisfái 207/B. alatt található Monsanto-telephely.

Amiképpen azt az amerikai Monsanto-üldözöttek panaszolják: aki az egyszer már megvásárolt génmódosított vetőmagot elteszi, aki a megvásárolt vetőmagból kikelt növény vetőmagját elteszi, azt szabadalomsértésért felelősségre vonják. Ugyanis a kikelt szójának még a magjai is a Monsanto magántulajdonosai zsebeit illetik, mint egy hollywoodi, futurisztikus rémfilmben, mint a legrosszabb társadalmi rendet ábrázoló negatív utópiákban.

A Monsanto külön anonim feljelentés-telefonvonalat tart fenn, hatalmas nyomozói apparátussal azok ellen, akiket bárki feljelent. Ilyenkor a Monsanto kiszáll a gazdák földjeire, illegálisan is mintákat vesz és bevizsgálja a magánterületen termelt szóját, aztán pert indít, amit olyankor is szinte egészen biztosan megnyer, amikor nyilvánvaló, hogy csak a szél fújta át a Monsanto-s földről a másik gazda földjére a génmódosított magot. A Monsanto által megtámadott farmerek sokat panaszkodnak az ellenük kiterjedt lejárató propagandára és fenyegetéses terrorra is. Sokukkal  - miután a Monsanto pert indított ellenük - nem állnak szóba még a szomszédjaik és a barátaik sem, nehogy rájuk is kiterjedjen a Monsanto-maffia - és ezzel az Amerikai Egyesült Államok kormányának, titkosszolgálatainak és igazságügyi szerveinek - terrorja.

A Monsanto, amely az USÁ-ban a legnagyobb élelmiszeripari cég, és amely egy hadiipari vegyi üzem volt, többek között a genetikai magántőke szuperhatalmává duzzadt, ami előtt térden csúszik az Egyesült Államok mindenkori kormánya és annak titkosszolgálatai, valamint a hadiipari monstrumok. A Monsanto választásokat pénzel, politikusokat és tőkéseket emel ki és zúz a porba, a világ legnagyobb médiáit fizeti le a hallgatásért és a félretájékoztatásért, valamint a tényfeltáró újságírók üldözéséért.

Nem véletlen az sem, hogy amikor a világ a genetikai biztonsági szabályozásról szóló nemzetközi szerződést megfogalmazta, az egyetlen, aki kivonta magát, az Amerikai Egyesült Államok volt. Ahogyan az sem véletlen, hogy amikor a világ legnagyobb részecskegyorsítóját, a svájci CERN-t elkezdték felépíteni, az USA volt az, aki egyedül akarta magát kivonni a közös kutatásokból. Hiszen miért segítsen valamit, amiben ő a vezető és miért adja szakembereit olyan területekhez, amelynek mások által kikutatott eredményeit is a titkosszolgálatain keresztül egyszerűen ellopja.

A Monsanto-arisztokrácia terrorizmusának rengeteg példája közül említsük az újságírók üldözését is - emlékeztetve az Egyesült Államokat, így többek között a CIA-t és az NSA-t az általuk eltitkolt magyarországi újságíró-üldözésekre is. Amikor pl. az amerikai közszolgálati média, a Fox News műsort készített a Monsanto-ról, a Monsanto perrel fenyegette meg a Fox News-t. Második fenyegetésük már - nyilatkozta a Fox Newsnak a Monsanto-maffia által kirúgott egyik riporternője - úgy hangzott, hogy 'beláthatatlan következményekkel járhat a Fox News-ra nézve, ha a riportot bemutatják'. Messzemenően figyelemre méltó, hogy a Monsanto azt a Fox News-t fenyegette meg ekképpen, akinek a tulajdonosa az a Rupert Murdoch, akinek a legtöbb tévétársasága működött az Egyesült Államokban. Mivel az újságírók nem voltak hajlandók a műsorról sem levenni a Monsanto-dokumentumfilmet, sem össze-vissza hamisítani és hazudozni, továbbá miután a Fox News egy éves bérezésüknek megfelelő összeggel akarta őket lefizetni, a pénz elfogadását és az örökre szóló eltitkolási szerződés aláírását is megtagadták, végül Rupert Murdoch és a Fox News az összes becsületes sajtóst kirúgta. Az újságírók kártérítésért a bírósághoz fordultak, de végül a bíróság is eltussolta az ügyet, Rupert Murdoch médiamágnás pedig - az USA legtöbb tévécsatornája fölött rendelkező extrém milliárdos -  hamisított hírekkel árasztotta el a lakosságot, még a bírósági ítélethez képest is messzemenően torzítva bemutatva a bírósági döntést, mintha Orbán Viktor magyar miniszterelnök lassan fehérorosz diktatúra színvonalú Hír tv-je híradóját látogatnánk.

Ha Monsanto, akkor világméretű berezelés: a magyar HBO is bemutatott egy dokumentumfilmet a Monsanto-ról. Véletlenszerűen belenézve a filmbe, összehasonlítva az HBO Hungary által fordított szöveget az eredeti, angol szöveggel, már az első percekben kiderül, hogy az HBO számos helyen kozmetikázott és természetesen minden rossz fordításnál a Monsanto javára.

A Monsanto fekete listát vezet azokról a cégekről is, akik nem hajlandók az ő vetőmagjukat vásárolni. Ez kissé észak-koreai vonás, hiszen míg pl. az olasz bűnügyi botrány-miniszterelnök, Silvio Berlusconi volt, hogy kijelentette a színe előtt kellemetlenkedő újságíróról, hogy 'jó, akkor felírom az engem kritizáló újságírók listájára', addig a Monsanto azokat az amerikaiakat is potenciális ellenségeinek tekinti, akik nem hajlandók az ő (párt)termékeit vásárolni. Továbbá a Monsanto azokat is fekete listára írta, akik nem hajlandók a betakarított termésről a dokumentumokat bemutatni. Mindegy, hogy a Monsanto által ellenőrizni akart személy egy hatalmas cég vagy egy magánember a pusztából. Olyan peresek is vannak, akiket azzal perelt be a Monsanto - panaszolják -, hogy mivel használják a magtisztító gépet, ezért ezzel arra bujtják fel a gazdákat, hogy megsértsék az Egyesült Államok Monsanto-törvényét, amely egy szűk, extrémmilliárdos bűnügyi lobbi kezébe helyezi az egyik legfőbbet: az élelmiszer termelése fölötti jogokat.

Egy gazda, akit beperelt a Monsanto, azt panaszolta, hogy 400 ezer dollárjába került a per előkészítése és további 1 milliót emésztett volna fel maga a per. Ezért megegyezett a Monsanto-val, ahol elismerte a bűnösségét úgy, hogy közben nem a Monsanto-nak, hanem neki volt igaza. A magyarországi példák tengeréből a legutóbbi, az Eva Rezesova-per körüli gyanúk is eszünkbe juthatnak szavai hallatán:

- Nekem úgy tűnt, hogy az igazság istenasszonyának kezében lévő mérlegre pénzt kell pakolni. Aki a legtöbbet dobja be, a legjobban hazudó szakértőket és tanúkat veti be, az nyer.

A Monsanto vonatkozásában - a konkrétan megnevezett amerikai elnökök mellett - olyan összefonódásokra lelünk, mint Wendell Murphy, Dél-Kalifornia szenátora vagy pl. Margaret Miller, a Monsanto kémikusa, majd az amerikai élelmiszer- és gyógyszerbiztonságért felelős állami cég, az FDA egyik vezetője. Amiképpen Michael Taylor is a Monsanto-ból az FDA kiemelt posztjára repült. Tehát akiknek ellenőrizniük kellene a Monsanto-termékek egészségre és környezetre biztonságát, azok gyakran kendőzetlenül a Monsanto lobbijának neves alakjai. A sorban találjuk pl. Linda Fisher-t, aki Monsanto-vezetőből az EPA Deputy Administrator-a lett. Láthatjuk, hogy a Monsanto-biznisz - sokkal veszélyesebb formában - a magyarországi olajszőkítésekhez és borhamisításokhoz hasonló. Valamint ahhoz az USA részéről valójában támogatott oligarcha maffiára, amit Orbán Viktor és nyilvánosan közveszélyes bűnöző oligarcha sleppje jelent.

A génmódosított szója után folytassuk egy mérgező hormonnal.

A Monsanto ügyeihez tartozik sok egyéb mellett a világszerte számos néven futott szintetikus szarvasmarha növekedési hormon, a Recombinant bovine growth hormone (rBGH) botránya is. Ezt a tejtermelő hormont is a Monsanto találta fel, az USA állami szervei pedig - fittyet hányva az alapvető élelmiszer- és egészségbiztonsági szabályokra is - engedélyezték és ráborították a társadalomra. Miután Kanadában gyakorlatilag kiderült, hogy a Monsanto ott is le akarta fizetni az ottani hivatalos egészségvédelmi szervek kompetens személyeit és kiderült, hogy a Monsanto-hormon enyhén szólva is rettenetes népegészségügyi kockázatokat hordoz, Kanadában és az Európai Unióban a hormont betiltották, de az USÁ-ban minden akadály nélkül, jelenleg is tömegesen mérgezik vele a lakosságot. Mert néhány embernek rossz üzlet lenne, ha a mérget kivonnák a forgalomból.

Az amerikai FDA tehát eltussolta, a kanadai hivatalnak pedig nem sikerült. Hasonlóan a magyarországi Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Horváth András által kirobbantott botrányához, a kanadai egészségügyi hivatal tisztviselői a nyilvánosság előtt panaszkodtak arról, hogy hatalmas és állandó nyomás nehezedik rájuk a Monsanto kétséges termékei, jelen esetben a Posilac engedélyeztetésére. Így pl. annak eltussolására, hogy a Posilac bekerül az emberi szervezetbe és rákkeltő lehet.

Ugorjunk most egy kicsit vissza az időben és vizsgáljuk meg a Monsanto egy másik nagyot bukott botrányát, a PCB nevű kémiai terméket is, amelyet különböző egyéb termékek gyártásához használtak:

Ken Cook egy washingtoni környezetvédő szervezet ökológus vezetője, aki a Monsanto szigorúan titkos minősítésű dokumentumaiból egy lajstromot egyenesen a Világhálón publikált. Ebből kiderül, hogy az amerikai kormányokkal, titkosszolgálatokkal és az amerikai hadsereggel összefonódott Monsanto kezdettől tudott a PCB mérgező voltáról. A szupertitkos Monsanto-dokumentumok között akad olyan, a Monsanto által indított titkos vizsgálat, ahol a Snow Creek csatornába halakat engedtek. A Monsanto azt akarta ugyanis megnézni, mennyire fertőzték meg a környezetet és a talajvizet. A hátborzongató eredmény: a halak 3 és fél perc múlva mind egy szálig elpusztultak - áll a szigorúan titkos, de a Ken Cook által nyilvánosságra hozott Monsanto-jelentésben.

Anniston egy 20 ezres népességű település volt, amely mellett a Monsanto egy most ecsetelt szörnyű mérget, PCB-t ásott el. A környéken lakók halálozásai között a cukorbetegség, a rák, a májgyulladás stb. egyaránt aratott és arat a mai napig. PCB-vel fertőzött terhesség esetén pl. az utód értelmi fogyatékos lesz. A PCB rombolja a pajzsmirigy-működést, károsan hat a nemi hormonokra. A megengedett ppb mérgezési érték 2, azaz kettő ppb - állítják. A környékbeli lakosok PCB által okozott ppb-értéke viszont ma is van, hogy meghaladja a 3-4000-et is.

A Monsanto a felelősségtől - a botrányok kirobbanása után - különféle kártérítési próbálkozásokkal és a cégadósságoktól is szabadulni akaró, különféle cégtranszformációkkal is menekült.

Mindenki tudta, hogy a város és annak ivóvízkészlete fertőzött, de eltitkolták. A titkos iratok az emberre mért egyértelmű és gyorsan megmutatkozó toxikus hatásokra is kitértek. Mindezek ellenére évtizedeken keresztül, kormányról kormányra és kormányok kormányokon át mérgezték az amerikai lakosságot. Az "Elolvasás után megsemmisítendő" utasításokat is tartalmazó, az Interneten nyilvánosságra hozott Monsanto-dokumentumok között olyan további utasításokra és indoklásokra lelhetünk a botrányok eltussolására, mint pl.: "Nem engedhetjük meg magunknak, hogy akár csupán egyetlen dollárt is elveszítsünk az üzletből." - írták a saját kereskedelmi igazgatóiknak szétküldött titkos jelentésükben.

Amiképpen egy Monsanto-PCB-vel fertőzött annistoni halálos beteg mondta:

- Csak azt szeretném, hogy hagyjanak békében meghalni, és fizessenek meg azért, amit velünk tettek.

Bár a világméretű botrányok hatására a Monsanto adott kártérítést a megmérgezett civileknek, az USA kormánya, titkosszolgálatai és az ezekkel szétválaszthatatlan korrupciós hálózattal egybenőtt amerikai igazságszolgáltatás összességében és azóta is csaknem minden részletében nem a megmérgezett tömegek, nem is az amerikai lakosság és a világ népei, hanem a Monsanto néhány fős extrém gazdag oligarchája, magyarosan fogalmazva Simicska Lajosa és Mészáros Lőrince oldalára állt; sőt, a Monsanto-t történelmi és potenciálisan globális nemzetbiztonsági katasztrófagyárrá hizlalta.

A Monsanto-val nem csak egy lakosság elleni tömeggyilkosságokba bukott, farkaséhes világcég jutott be Magyarországra, hanem a világ lakosainak épségére, biztonságára és életére fölöttébb igénytelen amerikai titkosszolgálatok és néhány amerikai oligarcha hadiipari stratégiái is. Ezek nem Magyarország vagy a magyar nép, de nem is az USA és annak lakossága, hanem az Egyesült Államok egy szűk körű pénzügyi lobbija szolgálatában állnak. Veszélyesek nem csak Magyarországra és az USÁ-ra, de a világ összes országára és magára az Emberiségre nézve is.

A cikk - a terjedelmi korlátok miatt - számos, a világban jelenlévő Monsanto-botrányra és humanitárius katasztrófára nem terjedt ki. Így az emberi és állati élelmezést meghatározó területre, a kukoricára és annak megdöbbentően széles, a világot behálózó Monsanto-termékeire sem.


Cikk: Molnár F. Árpád (Echelon Wittness)

Utoljára frissítve: 2014-01-03 22:00:28

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnö...
Bővebben >>