. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Nagy Feró esete a Dévérkeszeggel
2013-10-07 14:38:00
Nagy Feró esete a Dévérkeszeggel

Nagy Feró esete a Dévérkeszeggel

Jónyer Istvánnal, a világhírű asztaliteniszezővel és Nagy Feróval is beszélt a 7 ezer lakosú Erdőkertes pisztrángos horgásztavánál újságírónk, Emma Paradigma, ahol éves közgyűlését tartotta hétvégén a Pákász Horgász Egyesület.

 

Cikk: Emma Paradigma

(A képeken Nagy Feró és Jónyer István.)

 

 

 

 Nagy Ferónak tulajdonképpen nem is volt vele semmi dolga, azon kívül, hogy szemrevételezte, hogy jól megy a halfeldolgozás az Erdőkertesi Horgásztónál. Erdőkertes egy 7770 fős település, a Közép-Magyarországi régió Veresegyházi Kistérségében, Pest megyében. Itt tartotta éves közgyűlését a Pákász Horgász Egyesület, a tóparton, a gyönyörű októberi napsütésben.

Fekete József, az egyesület elnöke mindig jó időt rendel, hogy a tagság és a vendégek jól érezzék magukat a rendezvényein. Azt tudni kell, hogy a mínusz 20 fok is jó időnek számít horgászás szempontjából, ugyanis ez a tó akkor sem fagy be - a két saját forrása miatt. A vénasszonyok nyara meg egyenesen ideális az ilyen szabadtéri rendezvényekhez. A sporthorgászat és a kocapeca nem szakmaspecifikus, egyaránt űzi sportoló és művész, munkásember és irodista.

Erre az "Őszi tóköszöntőre" állított be feleségével egy rövid időre Nagy Feró. Volt már rá példa, hogy estefelé beállt a mikrofon mögé és kis időre felváltotta Bodó Katát az éneklésben és Keszőhidegkút legjobb zenekara kíséretében előadta néhány jól ismert számát ("8 óra munka, 8 óra pihenés", "Azok a boldog szép napok").

Szombaton viszont kora délután még nem volt itt az ideje az éneknek és a táncnak - még javában folytak a főzési előkészületek. Úgyhogy Nagy Feró - a kedves ismerősök gyűrűjében - megnézte, amint mesterien irdalják a dévérkeszegeket és darabolják a hallébe valót. Belekukkantott a bográcsokba, ahol az Akasztói halászlé, a Kisdunai halászlé, meg a Jónyer-féle korhely halászlé rotyogott. A kóstolót már nem várhatta meg elfoglaltsága miatt, de ilyenkor vétek kihagyni a Bözsi-féle töltött káposztát, meg a Márti palacsintáját. Volt még "pontypatkó" sütés Bandi bácsi módra, horgász bemutatók, sőt, "extra" tóból harcsa fogás.

Persze az amúr hal nyúzásáról valakinek rögtön eszébe jutott "Beatrice - Amúri partizánok dala", Nagy Feró mozgalmi dalokból készített, emlékezetes klipje is.

Autóval érkezett és csak rövid időt tudott a horgászparadicsomban tölteni, úgyhogy a "pálinka bemutató" és az "új bor ünnep" is főleg azoknak okozott örömet, akik részt tudtak venni az egész napos programon.

Utoljára frissítve: 2013-10-07 14:38:42

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Baloldali, szociáldemokrata, zöld választ adna a DK, az MSZP és a Párbeszéd a jelenlegi belpolitikai krízisre....
Bővebben >>