. Ma Simon napja van.
Össztűz a Bankszövetségre?!
2013-02-28 18:53:47
Össztűz a Bankszövetségre?!

Össztűz a Bankszövetségre?!

A március elsejék mostanában nem csak a tavasz eljövetelét, hanem a kilakoltatási moratóriumok végének közeledtét is jelzik. Repkednek is az öregek, betegek, családosak mindenestől, illetve leggyakrabban inkább minden nélkül,  hiszen bizonyára komoly nemzetgazdasági érdeke magyarországnak, hogy sok üres (és magában pusztuló) lakással és még több földönfutóval rendelkezzen. Természetesen ilyenkor felvetődik az emberben a kérdés, hogy vajon ép-e egyáltalán, a vezetők elméje? Nos, ezen dilemmákhoz szolgálnék némi adalékkal, mert úgy érzem, hogy a fősodratú média a további hatalmas csúsztatások vagy éppen elhallgatások mellett tette le a voksát ebben a témában is.

Az elsőként említeném rögtön a Koppány Csoportot, mely szervezet tagsága, szinte kizárólag hitel kárusoltak, kilakoltatás előtt, alatt és sokan pedig már kilakoltatásuk után, próbálnak (ami egyébként teljesen normális emberi reakció, csak nálunk ritka) társadalmi nyomást gyakorolni, a sokszor mindenféle jogi alapot vagy jogerős döntést nélkülőző és a gátlástalanság teljes tárházát kimerítő törvényalkotói és végrehajtói megnyilvánulásokkal szemben. A Csoport, megalakulása óta semmilyen tekintetben nem szelektált és szelektál a segítség kérési ügyek között, melyek ráadásul gyakran, csak napokkal a kilakoltatás előtt futnak be.

Egy normális, egymásra tekintettel lévő társadolmban, ilyen bizonyára elő sem fordulhatna, de ha mégis, akkor két-három sikeres, de akár sikertelen akció után is, leállításra kerülnének a kilakoltatások, legalább arra az időre amíg felülvizsgálják, egészen pontosan tisztázódik, hogy ki-hol-mennyit lopott, csalt és hazudott a rendszerből, banki és kormányzati szinteken, majd esetleges új szerződésekkel utat lehetne engedni az életnek. Egy normális társadalomban, kimenne néhány kilakoltatásra kb. 1000 vagy 2000 ember, és a rendőrség már nem tudná végigasszisztálni, az amúgy rendkívül gyakori törvénytelenségeket. Valójában nyugodt szívvel megtenné, de nem tud felvonultatni egy kilakoltatás miatt több ezer robotzsarut. Ha azonban, mert a parancs az parancs ugye, mégis fel is tudnák vonultatni őket, akkor ott már nehéz lenne olyan perspektívát taláni, amiből a királyi tv valami bagatel eseményt kreálhatna, még annak ellenére is, hogy a cégnél, vezetői ajánlással használják a photoshopot, a dezinformációs média iskolák összes PR vívmányával egyetemben, a hülyeségek terén pedig maguktól is rendkívül kreatívak. Azt meg ugye, végképp nehéz lenne elhallgatni, amennyiben naponta, készenléti rendőröket szállító buszkaravánok flangálnának a városokban.

A szomorú valóság ezzel ellentétben viszont az, hogy a lassan milliós nagyságrendű, a közvetlenül vagy közvetetten kilakoltatásoltatással fenyegetett érintettek oly hatalmas tömege ellenére,  tevékenyen, vagy egyáltalán érezhetően és tapasztalhatóan, csupán egy maroknyi, civilben a kisemmizés kellős közepén álló ember és csoport hajlandó ill. képes megfelelően reagálni. Természetesen tudjuk, hogy vannak sokezres tagságú pertársaságok, meg annyira nyilvánvaló banki bankik szerződésekben, hogy csoda lenne ha nem nyerne meg néhányat, pár erre szakosodott ügyvéd. Vannak különböző szociálisan érzékenyebb fórumok, és társaságok, amik gyakran igen fontos gondolatoknak képesek hangot adni, és ezért van is kit megszólítaniuk, csak éppen a pozitív erők kohézióját nem segítik elő, magyarul képtelenek összefogásra, még a legegyszerűbb, és sokszor egyben a legégetőbb ügyek tekintetében is. A maradékot pedig,  az állami és végrehajtói ill offshore maffiák által pénzelt és/vagy támogatott működésű csoportosulások és társaságok alkotják, akik soraiban és vezetőségeiben gyakran (ezek szerint mégsem leszerelt) ügynökök viszik a prímet, és kb. úgy vannak a devizahitelesek megsegítésével, mint ahogy mi sem természetesebb annál, ahogy főképp a dohánygyártók gyártják és árulják a leszokáshoz szükséges eszközöket. Nem nehéz elképzelni egy olyan bűnszövetkezetet, mely egyrészt tagdíjat szed azoktól, akiknek jogi segítséget ígér,  ebből kifolyólag hatalmas és bizalmas információ tömeghez jut, amiből kedvükre mazsolázgatva, hatalmas csúszópénzek cikázása közepette (természetesen még mindig csak a károsult szórja a pénzt) megoldható néhány lakásprobléma,  a jókora többségnek azonban marad a kopp, az éves tagdíj és a "ne ugráljon, ne tüntessen - jótanács -,  mert akkor még ez a képtelen ábránd is bizonyosan szertefoszlik, hogy megoldjuk az ügyét!"

A magyar társadalom valódi immunrendszerét tehát - tetszik, vagy nem tetszik - éppen azok a polgárok alkotják, akik nem akkor állnak csatasorba az utcán, amikor valamit vagy valakit  gyűlölni kell, rendre összekeverve a szezont a fazonnal, és gyakran fordítva ülve a lovon, hanem amikor valaki valódi segítségre szorul, és ráadásul nem tünetileg, hanem helyén kezelik a problémát. Jogorvoslatokkal ugyanis jogállamokban van értelme  apellálni, ezt tudhatná mindenki, aki eltöltött már az országban pár évtizedet!  Érdemes végiggondolni, hogy vajon kinek, hányszor adott igazat, vagy bárminemű sérelemért kártérítést - bármi dolga is akadt vele -, az állami szektor, vagy az állami szektorként viselkedő cégek?  Akkor kell utcára vonulni amikor nyomorék (lábatlan)  öregasszonyt akarnak kidobni az utcára, csöppnyi önkormányzati lakásból, 70.000 Ft állítólagos köztartozás miatt, és nem akkor, amikor gyanús finanszírozású pártlapok és/vagy simicskaplakátok hirdetik, hogy egységben az erő elvtársak, vagy merjünk többen lenni, hiszen csak ilyenkor elbulivonulnak annyi pénzt, hogy abból akár ezer családnak megoldhatnák a problémáját.  Amikor majd szabad lesz gondolkozni, ezek világosan fognak ám látszani, és az internetnek is (ennek is, de főképp a másiknak)  megvan az a pofátlan tulajdonsága, hogy mindent tárol, sőt egyre komolyabban rendszerez is, továbbá az a szép benne, hogy valójában  saját magunkat tápláljuk bele, hiszen minden netes cselekedetünk elemezhető adathalmaz! Ezzel egyébként (szerintem), nem is lenne probléma, hacsak az nem, hogy a jelek szerint egy ideje valamitől megőrültek a gép másik végén és, hogy valójában mi sem jókedvünkből játszunk velük, de lassan valami hasonlót szeretnének elhitetni velünk.

A Koppány Csoport, mindamellet, hogy mindig is elismerte és barátsággal közeledett hasonló irányúltságú szervezetek irányában, produktumban, tehát valódi teljesítményben például a figyelemfelhívás terén, magasan veri a mezőnyt (ami ugye, az előbb említetten elég szerény, de hát ez a magyar valóság), de mindeközben kiállítja az ország és a benne élő társadalom (nem csak ezek meg csak azok, hanem mindenki aki az országban él) szegénységi bizonyítványát, hiszen  a nép ahelyett, hogy valamilyen módon támogatna egy (amúgy) állampolgári kötelességet, inkább színes csíkokon filozofál, vagy hogy miért éppen Koppány a neve?

A Bankszövetség pedig, csak, hogy a címről is essen néhány szó, úgy jön a képbe, hogy a Koppány Csoport február 14.-re meghirdetett  első autós vonulásának (tehát egy még látványosabb civil ellenállás lehetősége, melyet nem az NBH szervez) ténye, valós veszélyt jelentett, a színfalak mögött szinte teljesen összefonódott állami és bankszektor számára, ezért rögtön mozgásba is lendített pár saját vagy lízingelt figurát, többek között Dubrovszky-t és társait, akik azon nyomban belebegtettek egy 45 napos moratórium hosszabbítást, amit aztán a Bankszövetség (ő játszotta ebben az esetben a rossz zsarut) azonnal kifogásolni igyekezetett.

Ez a húzás azért különösnen visszataszító, mert még csak nem is egy kormányzati döntésről volt szó, hanem köztudottan egy szokásos időhúzó mutatványról, lendület csillapító blöffről. Aki tud a sorok között olvasni, annak nyilvánvaló, hogy az ilyen hullócsillag emberekkel, továbbá a szegény ill. kivéreztetett bankszektort kommunikáló ún. Bankszövetség jóindulatára, megértésére, korrektségére az ég adta világon, semmilyen esély nincsen, hiszen ők folyamatosan azt szondázzák, hogy van-e, és hogy meddig terjed a lakosság önvédelmi mechanizmusa? Mivel a gyakorlat azt mutatja, hogy az szinte a nullával egyenlő, a megfelelő ügynökök munkájával, pedig még azt a kevés tettre kész és hajlandó embert is roppant könnyű félrevezetni, és rossz vágányon vesztegeltetni, aki amúgy nagyjából képben van, ezért tudják, hogy nincs nehéz dolguk illetve, hogy az idő nekik dolgozik.

Pontosan ezért, talán a legveszélyesebb ellenfél ebben a harcban, az a Balogh Béla vezette Koppány Csoport, ami már számtalanszor megmutatta, hogy mindenféle érdek nélkül, sőt saját finanszírozásból, képesek kiállni a bajbajutottak védelmében. Többször előfordult már, hogy az Otthonvédőkre esetenként  gázzal támadó droidhadsereg, idős nőket, többgyermekes anyákat (nem tudom egyébként ilyenkor merre van a sok diszkóhős fiatal férfi) tartóztatnak le és bírságolnak meg vagy börtönöznek be, mert éppen állampolgári kötelességüket (vagy keresztyéni erkölcsüket követik, és) gyakorolják. Az ilyen önzetlen és bátor megnyilvánulásokban rejlik a deviza eladósodás problémájának orvoslása, de csak akkor, ha ez valódi társadalmi összefogásban nyilvánul meg, illetve eléri Magyarország 10 millió lakosából a kb. 1000-2000 főt!!! és nem mindig ugyanaz az 50-100 ember viszi napról napra vásárra a bőrét. A Kilakoltatások megállítása érdekében, már a 14.-i vonulás alkalmával nyomatékosítva lett, hogy március elsején, tehát a mai nappal, újabb autós demonstráció veszi kezdetét, melynek útvonala szintén érinteni fogja a Nádor utcai Bankszövetség épületét. Az eseményekről képek, videók készülnek, melyek hamarosan valószínűleg elsőként lesznek megtekinthetőek, illetve a deviza és egyéb eladósodások körüli problémákat, még sokat fogjuk boncolgatni itt, az Alsóörsi Hírhatárban!

Utoljára frissítve: 2013-03-01 15:39:42

További híreink
Cserhalmi: Azt mondják Árpa Attilára, hogy színész. Akkor mi vagyok én...?
Több mint egyórás interjút adott Veiszer Alinda műsorában Cserhalmi György. A Kossuth- és Balázs Béla-díjas nemzet színésze a beszélgetésben érintette az 1989. március 15...
2021-10-24 19:57:12, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az összefogásról és a kormányváltásról szólt az október 23-ai ellenzéki nagygyűlés
Közös megemlékezést tartottak az ellenzéki összefogás pártjai és politikusai az 1956-os forradalom kezdetének 65. évfordulóján. Több ezren gyűltek össze a Dózsa György út...
2021-10-24 19:57:06, Hírek, Fókuszban Bővebben
Karácsony pártjának szóvivője, a Párbeszéd újbudai alpolgármestere Dobrevre szavazott
Bár karácsony Gergely visszalépését követően mindenkit arra kért, hogy Márki-Zay Péterre szavazzon, a pártja vezető politikusa Dobrev Klárára voksolt. Mindezt az alábbiak...
2021-10-11 15:25:27, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Karácsony által említett sms-ekről a hvg.hu a DK elnökét is megkérdezte. Gyurcsány Ferenc azt válaszolta: „E...
Bővebben >>