. Ma Benedek napja van.
Póka László a Molnár F. Árpád elleni koncepciós ítéletről
2013-12-03 11:40:14
Póka László a Molnár F. Árpád elleni koncepciós ítéletről

Póka László a Molnár F. Árpád elleni koncepciós ítéletről

Magyarország két legjelentősebb otthonvédő vezetőjének egyike, Póka László is nyilatkozott az Alsóörsi Hírhatár főszerkesztője elleni, a rendőrség és az ügyészség bizonyítottan hamis vádjai alapján született bírósági ítéletről.


Póka László, minden magyarok két legjelentősebb otthonvédő vezetőjének egyike, a "Nem adom a házamat" mozgalom vezetője is nyilatkozott az Alsóörsi Hírhatár főszerkesztője, a Multimédia Hírháttér alapító-főszerkesztője, a keresztény emberjogvédő és dokumentumfilmes Molnár F. Árpád elleni megrovásos bírósági ítéletről. Az interneten is látható filmfelvételek értelmében teljesen világosan és egyértelműen bizonyított, hogy az egész koncepciós per - az első pillanattól az utolsóig - szervezett rendőrségi, ügyészségi, majd bírósági hamis vádak mentén került végrehajtásra. (Klikk 1., 2., 3., 4., 5., 6., 7., 8., 9., 10., 11., 12., 13.)

Molnár F. Árpád ellen akkor indult eljárás, amikor 2013. június 11-én a kőbányai Kápolna utcában tudósítani merészelt a 10 gyermekes Faragó Ferenc Mihályné (Emőke) és családja kilakoltatásáról. A kilakoltatásra a fideszes Kovács Róbert kőbányai polgármester adott utasítást. Kovács Róbert volt az is, aki a kilakoltatáson megjelent otthonvédők, jogvédők, emberjogvédők és újságírók ellen már a kilakoltatás megkezdése előtt uszító és gyűlölködő propagandát folytatott.

A rendőrségi, majd ügyészségi, szervezett hamis vádak szerint Molnár F. Árpád és a család ingatlanában lévő további újságíró, valamint az összes civil mindenféle tekintetben ellenállt a rendőrségi intézkedésnek és a felszólítások ellenére sem voltak hajlandók távozni a lakásból. Ezzel szemben - mint az a mindent maradéktalanul bizonyító filmfelvételeken látható - miután a lakás bejárata sem lezárva, sem eltorlaszolva nem volt, mindenki, aki a 10 gyermekes család ingatlanában volt (még a két ellenálló is), az első rendőrségi felszólításra elhagyta a lakást. A rendőrök és az ügyészség ezt követően össze-vissza hazudoztak és kivétel nélkül mindenkire egy kitalált történetet írtak. Volt abban - mindenki ellen - olyan mese, hogy senki nem volt hajlandó magát igazolni, akárhányszor kérték az igazolványt (miközben igazoltatás sem történt!), illetve akárhányszor szólították fel a jelenlévőket, egyszerűen senki nem engedelmeskedett sehány felszólításnak sem (holott az első felszólítás után mindenki önként távozott!).

Póka Lászlóval - aki maga is jelen volt a Molnár F. Árpád elleni ítélethozatalkor - Domján Tibor, a Debreceni Hírhatár főszerkesztője készített interjút a Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) épületénél, a Varsányi Irén u. 40-44. szám előtt.

Mint azt Póka László, az otthonvédelemben gyorsan feltört és kiterjedt, a politikában pedig nemzetközi népszerűségre és elismertségre szert tett ifjú tehetség elmondta:
- Teljesen meg vagyok döbbenve ezen az ítéleten, ugyanis a rendőri intézkedéssel szembeni engedetlenséget nem lehet elkövetni, csak szándékosan. De mivel nem tudtak kijönni a lakásból és azt nem vizsgálta meg a bíró, tehát mikor a rendőrség az első felszólítást megtette, akkor körülbelül 30 ember állt a lezárt bejáratnál, ebből néhányan odabilincselve, valamint oda voltak kötve a kötéllel és a pajzsokkal, és ott volt legalább még ennyi rendőr. Tehát ha akarták volna sem tudták volna elhagyni a helyszínt. Én egészen biztos vagyok benne, hogy ott bent nem hallották a felszólítást, hiszen akkora zaj volt, hogy ez nem működött és mindenkit egyenként szólítottak fel. Akit felszólítottak arra, hogy menjen el, ahhoz odamentek és egyenként felszólították őket. A rendőrségi videóból is látszik, hogy amikor bementek a rendőrök a lakásba, akkor az első felszólítás után elment mindenki, aki a lakásban volt. Teljesen érthetetlen, amit a bíróság csinált. Annak ellenére, hogy akik oda voltak bilincselve, azokat - mindenkit, aki fellebbezett vagy kifogással élt, azokat - felmentették, sőt, felmentettek olyanokat is, akik kint voltak a lakás előtt.

Domján Tibor, a Debreceni Hírhatár főszerkesztője hozzáfűzte:
 - Való Gábor, a tv2 riporter-operatőre is bent volt a lakásban, Molnár F. Árpáddal együtt és őt még tudtunkkal be sem hívta a hatóság, a bíróság, még tanúként sem.

Kovács Adrienn Nikolettát, az Alsóörsi Hírhatár újságíróját szintén perbe fogták hamis vádakkal, majd hamisított bizonyítékokat gyártottak ellene a Gyetvai Tibor által vezetett BRFK X. kerületi Rendőrkapitányság, a Készenléti Rendőrség (2006-os hírhedt nevén a REBISZ), Polt Péter legfőbb ügyész frissen kinevezett főügyészségi ügyésze és vezető ügyésze, Ott István, valamint a Hatvani Rendőrkapitányság, amely ugyancsak szándékosan eltussolta a mindent, teljes körűen bizonyító filmfelvételeket. Kovács Adrienn Nikoletta legutóbbi fellebbezésében a Hatvani Rendőrkapitánysággal közölte: "Mivel nem akartam öngyilkos lenni, a X. kerületi rendőrség feljelentett."

Kovács Adrienn Nikoletta legutóbbi beadványa ebben a cikkünkben olvasható: "Nem lett öngyilkos, ezért a rendőrség feljelentette".

A Molnár F. Árpádot elmarasztaló bírósági ítéletet követő első interjút pedig itt olvashatják: "Molnár F. Árpádot is elítélték ártatlanul!"

A cikkben hivatkozott, mindent teljes körűen bizonyító erejű dokumentumfilmre az interneten is rákereshetnek, ezen a címen: Kápolna utca, Echelon 8!

A per Strasbourgba fog kerülni - ígérik az újságírók. Jogász ismerőseink szerint a kártérítés megítélése egyértelmű és a magyar állam védhetetlen hátrányba került.

 

Interjú: Domján Tibor
Cikk: Sz. L.
 Bírósági fotók:
Molnár F. Árpád és Domján Tibor

Utoljára frissítve: 2013-12-03 12:07:21

További híreink
Tragédia: meghalt Tom Sizemore
61 éves korában elhunyt Tom Sizemore amerikai színész, aki agyi aneurizmával került kórházba. A hírt a menedzsere közölte. Halálakor mellette volt testvére, Paul és ikerf...
2023-03-05 12:37:15, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Tragikus hirtelenséggel elhunyt Dunai Tamás színművész
Szerda délután elhunyt Dunai Tamás Jászai Mari-díjas színművész, érdemes és kiváló művész - számolt be róla a Blikk.
2023-02-23 17:31:19, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Praktikus vagy őrült ötlet villamos a János-hegyre...?
Most, hogy a fogaskerekű felújítása, korszerűsítése és mindkét irányban: a Moszkva térre illetve a Normafáig való meghosszabbítása napirenden van, érdemes egy régi tervet...
2023-02-15 14:03:16, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Orbán Viktor beszédeiben többször használ humoros fordulatokat, így volt ez a mostani évértékelőjében is. Nagy...
Bővebben >>