. Ma Virág napja van.
Póka László a Molnár F. Árpád elleni koncepciós ítéletről
2013-12-03 11:40:14
Póka László a Molnár F. Árpád elleni koncepciós ítéletről

Póka László a Molnár F. Árpád elleni koncepciós ítéletről

Magyarország két legjelentősebb otthonvédő vezetőjének egyike, Póka László is nyilatkozott az Alsóörsi Hírhatár főszerkesztője elleni, a rendőrség és az ügyészség bizonyítottan hamis vádjai alapján született bírósági ítéletről.


Póka László, minden magyarok két legjelentősebb otthonvédő vezetőjének egyike, a "Nem adom a házamat" mozgalom vezetője is nyilatkozott az Alsóörsi Hírhatár főszerkesztője, a Multimédia Hírháttér alapító-főszerkesztője, a keresztény emberjogvédő és dokumentumfilmes Molnár F. Árpád elleni megrovásos bírósági ítéletről. Az interneten is látható filmfelvételek értelmében teljesen világosan és egyértelműen bizonyított, hogy az egész koncepciós per - az első pillanattól az utolsóig - szervezett rendőrségi, ügyészségi, majd bírósági hamis vádak mentén került végrehajtásra. (Klikk 1., 2., 3., 4., 5., 6., 7., 8., 9., 10., 11., 12., 13.)

Molnár F. Árpád ellen akkor indult eljárás, amikor 2013. június 11-én a kőbányai Kápolna utcában tudósítani merészelt a 10 gyermekes Faragó Ferenc Mihályné (Emőke) és családja kilakoltatásáról. A kilakoltatásra a fideszes Kovács Róbert kőbányai polgármester adott utasítást. Kovács Róbert volt az is, aki a kilakoltatáson megjelent otthonvédők, jogvédők, emberjogvédők és újságírók ellen már a kilakoltatás megkezdése előtt uszító és gyűlölködő propagandát folytatott.

A rendőrségi, majd ügyészségi, szervezett hamis vádak szerint Molnár F. Árpád és a család ingatlanában lévő további újságíró, valamint az összes civil mindenféle tekintetben ellenállt a rendőrségi intézkedésnek és a felszólítások ellenére sem voltak hajlandók távozni a lakásból. Ezzel szemben - mint az a mindent maradéktalanul bizonyító filmfelvételeken látható - miután a lakás bejárata sem lezárva, sem eltorlaszolva nem volt, mindenki, aki a 10 gyermekes család ingatlanában volt (még a két ellenálló is), az első rendőrségi felszólításra elhagyta a lakást. A rendőrök és az ügyészség ezt követően össze-vissza hazudoztak és kivétel nélkül mindenkire egy kitalált történetet írtak. Volt abban - mindenki ellen - olyan mese, hogy senki nem volt hajlandó magát igazolni, akárhányszor kérték az igazolványt (miközben igazoltatás sem történt!), illetve akárhányszor szólították fel a jelenlévőket, egyszerűen senki nem engedelmeskedett sehány felszólításnak sem (holott az első felszólítás után mindenki önként távozott!).

Póka Lászlóval - aki maga is jelen volt a Molnár F. Árpád elleni ítélethozatalkor - Domján Tibor, a Debreceni Hírhatár főszerkesztője készített interjút a Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) épületénél, a Varsányi Irén u. 40-44. szám előtt.

Mint azt Póka László, az otthonvédelemben gyorsan feltört és kiterjedt, a politikában pedig nemzetközi népszerűségre és elismertségre szert tett ifjú tehetség elmondta:
- Teljesen meg vagyok döbbenve ezen az ítéleten, ugyanis a rendőri intézkedéssel szembeni engedetlenséget nem lehet elkövetni, csak szándékosan. De mivel nem tudtak kijönni a lakásból és azt nem vizsgálta meg a bíró, tehát mikor a rendőrség az első felszólítást megtette, akkor körülbelül 30 ember állt a lezárt bejáratnál, ebből néhányan odabilincselve, valamint oda voltak kötve a kötéllel és a pajzsokkal, és ott volt legalább még ennyi rendőr. Tehát ha akarták volna sem tudták volna elhagyni a helyszínt. Én egészen biztos vagyok benne, hogy ott bent nem hallották a felszólítást, hiszen akkora zaj volt, hogy ez nem működött és mindenkit egyenként szólítottak fel. Akit felszólítottak arra, hogy menjen el, ahhoz odamentek és egyenként felszólították őket. A rendőrségi videóból is látszik, hogy amikor bementek a rendőrök a lakásba, akkor az első felszólítás után elment mindenki, aki a lakásban volt. Teljesen érthetetlen, amit a bíróság csinált. Annak ellenére, hogy akik oda voltak bilincselve, azokat - mindenkit, aki fellebbezett vagy kifogással élt, azokat - felmentették, sőt, felmentettek olyanokat is, akik kint voltak a lakás előtt.

Domján Tibor, a Debreceni Hírhatár főszerkesztője hozzáfűzte:
 - Való Gábor, a tv2 riporter-operatőre is bent volt a lakásban, Molnár F. Árpáddal együtt és őt még tudtunkkal be sem hívta a hatóság, a bíróság, még tanúként sem.

Kovács Adrienn Nikolettát, az Alsóörsi Hírhatár újságíróját szintén perbe fogták hamis vádakkal, majd hamisított bizonyítékokat gyártottak ellene a Gyetvai Tibor által vezetett BRFK X. kerületi Rendőrkapitányság, a Készenléti Rendőrség (2006-os hírhedt nevén a REBISZ), Polt Péter legfőbb ügyész frissen kinevezett főügyészségi ügyésze és vezető ügyésze, Ott István, valamint a Hatvani Rendőrkapitányság, amely ugyancsak szándékosan eltussolta a mindent, teljes körűen bizonyító filmfelvételeket. Kovács Adrienn Nikoletta legutóbbi fellebbezésében a Hatvani Rendőrkapitánysággal közölte: "Mivel nem akartam öngyilkos lenni, a X. kerületi rendőrség feljelentett."

Kovács Adrienn Nikoletta legutóbbi beadványa ebben a cikkünkben olvasható: "Nem lett öngyilkos, ezért a rendőrség feljelentette".

A Molnár F. Árpádot elmarasztaló bírósági ítéletet követő első interjút pedig itt olvashatják: "Molnár F. Árpádot is elítélték ártatlanul!"

A cikkben hivatkozott, mindent teljes körűen bizonyító erejű dokumentumfilmre az interneten is rákereshetnek, ezen a címen: Kápolna utca, Echelon 8!

A per Strasbourgba fog kerülni - ígérik az újságírók. Jogász ismerőseink szerint a kártérítés megítélése egyértelmű és a magyar állam védhetetlen hátrányba került.

 

Interjú: Domján Tibor
Cikk: Sz. L.
 Bírósági fotók:
Molnár F. Árpád és Domján Tibor

Utoljára frissítve: 2013-12-03 12:07:21

További híreink
Hajdu Szabolcs: „Már nem érdekel a sorsa ennek az országnak”
A színész-rendező-forgatókönyvíró nem akar többé kis pénzből filmet forgatni, és nem akar a mai rendszernek sem ellenállóként, sem opportunistaként a része lenni.
2022-10-06 11:17:16, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Fesztivált így nem vártunk még soha...
Két év után újra Sziget Fesztivál. Jobban vártuk, mint valaha és biztos, hogy kihagyhatatlan lesz. 2022. augusztus 10-15-ig jön a nagy visszatérés.
2022-08-01 19:07:18, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Látszólag az ország legmagasabb hegye volt
Mintha valahol a messzi Felvidéki tájakon járnánk, ha a Bükk-hegység nyugati bástyájáról készült évtizedekkel ezelőtt készült képét nézzük.
2022-06-28 15:40:09, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Hogyan lehetséges ez? – kérdezi tőlem néhány percnyi beszélgetés végén jó húsz éve nem látott ismerősöm. Arra...
Bővebben >>