. Ma Andrea napja van.
Tasnádi Péter esete a KGB-s tanúval
2013-07-07 18:06:47
Tasnádi Péter esete a KGB-s tanúval

Tasnádi Péter esete a KGB-s tanúval

Ehhez a számlához "hárman fértünk hozzá, Vagyim Beljajev ezredes, Pintér Sándor, aki jelenleg Magyarország belügyminisztere és én". Erről a számláról érkezett pénz Magyarországra, a Budapest Bank Október 6-i utcai fiókjába - idézi Lakatos Pál "Az ellopott rendszerváltás" című könyvében a tanút, aki megszólalt a 2000 körüli Tasnádi perben.


Mivel az interjúban elhangzott információk, aktualitásuk idejében nem jelentettek semmi szokatlant a közvélemény számára, hűen szemléltetve a lakosság lényeglátási képességét, ezért úgy gondjuk, hogy itt, az Alsóörsi Hírhatár hasábjai között leporolunk néhány döglött aktát.


Az írást, melyet reményeink szerint sok hasonló követ majd, elsősorban azoknak szánjuk, akiknek az alább olvasottak új információt jelentenek, mert kívánatos, hogy amennyiben esetleg be tudják helyettesíteni, kvázi adoptálni képesek a mintát jelen korunkba, melyben - állítólag - élünk, úgy előbb utóbb sokat változhat a világról alkotott képük, ami pedig felettébb hasznos lehet a világ és népei számára, feltéve, ha a felfogást megfelelő helyes lépések követik.

 

A terjedelem miatt több esetben csak részleteket közlünk, de a mondanivalót lehetőség szerint hibátlan formában igyekszünk átadni. Kellemes borzongást kívánunk! (szerk.)

 

 

A Tasnádi-perben 2001. november 22-én megszólalt egy tanú, aki nevének és személyi adatainak zárt kezelését kérte. A jegyzőkönyvben csupán 1. számú tanúként szerepel, aki elmondta magáról, hogy 1989-ig a KGB ügynöke volt és egy bizonyos Vagyim Beljajev ezredes volt a főnöke. Szólt arról is a bíróság előtt, hogy még a '80-as évek végén vagy a '90-es évek elején főnöke utasítására számlát nyitott Pétervárott, Moszkvában és Kijev-ben. Ehhez a számlához "hárman fértünk hozzá, Vagyim Beljajev ezredes, Pintér Sándor, aki jelenleg Magyarország belügyminisztere és én". Erről a számláról érkezett pénz Magyarországra, a Budapest Bank Október 6-i utcai fiókjába.

 

Az 1. számú tanú Pintér Sándorról a következőket mondta: "Régebbről ismerem, annak idején ő még az Aradi utcában volt hadnagyi rangban. Gyakran kijött hozzánk a laktanya területén működő illegális kaszinóba. Akkor lett Pintér az oroszok által beszervezve". A jegyzőkönyv 257. oldalán még a következő szerepel, elmondója szintén az 1. számú tanú: "..Pintér Sándor megint kért az oroszoktól segítséget, hogy kerítsenek egy olyan embert, aki segít szó szerint eltenni Tasnádit láb alól, de úgy, hogy ez az egész ne tűnjön gyilkosságnak".

 

A névtelenséget kérő 1. számú tanú, a volt KGB-ügynök ma Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében él. A tárgyalás után megkeresték a hölgyet, agyba-főbe verték. Bár kért, de hivatalos segítséget a verés után nem kapott. A kérdés, persze, megint az, hogy miképpen tudták meg a tanú nevét, ki verte és ki verette meg. Fogadást kötök önökkel, a kérdés megválaszolására még évekig várnunk kell.



Az írást Lakatos Pál, Az ellopott rendszerváltás c. könyvének, Itt a bűnös, ki a bűnös? c. fejezetéből idéztük. A Tasnádi Péterrel, háziőrizete alatt készített interjúból az Alsóörsi Hírhatár egy következő cikkében olvashatnak. Tasnádiról a szerző a következőket írja:

 

 

A most következő beszélgetés főszereplője igazán agyafúrt fickó. Néhányszor "megégette" már magát, annak ellenére, hogy hihetetlenül szerteágazó kapcsolatrendszere van. Nem felemelni akarom őt, csupán azt bizonyítani, néha még az ilyen minden hájjal megkent dörzsölt vagányokat is be tudják keríteni. A beszélgetés még 2002 májusában készült, amelynek alapját a Pest megyei Bíróság 5.B.1216/2000/270. és az 5.B.1216/2000/366. számú bíróság jegyzőkönyvei szolgáltatták.

 

Házi őrizetben még soha nem készítettem interjút, márpedig vendéglátóm, Tasnádi Péter házi őrizetben van. Igazán biztonságban érezhetjük magunkat, hiszen kint az utcán, a ház előtt három rendőrautóban hat rendnőr van. Éjjel-nappal. Minek köszönheti ezt a nagy felhajtást Tasnádi úr?

 

Inkább azt mondanám, hogy kinek. Pintér Sándornak, az Orbán-kormány belügyminiszterének. Száz százalékos információim vannak róla, hogy Pintér Sándor meg akarta szerezni azokat a gazdasági érdekeltségeket, amelyekben tevékenykedtem.

 

Milyen érdekeltségekről van szó?

 

A józsefvárosi kínai piacról. Ez havonta egymilliárd forintot hozó vállalkozás.

 

...hamarosan folytatjuk.

 


Utoljára frissítve: 2013-07-07 20:32:06

További híreink
Bodrogi Gyula 90 éves lett
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek, tévéfilmek és sorozatok százainak megformálója, 90. születé...
2024-04-13 08:33:54, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Voltak turistaházaink a Budai-hegyekben is
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munkás Testedző Egyesület turista-menedékháza állt. Mára azonban ...
2024-04-09 19:50:17, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Kútmélyre zuhant a „Petőfi-film” nézettsége
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren nézték meg a magyar mozikban, ezzel a Covid utáni időszak leg...
2024-03-28 21:01:23, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevéve...
Bővebben >>