. Ma Márk napja van.
USA-hírlevél a melegekről és a transzneműekről
2013-11-07 17:52:08
USA-hírlevél a melegekről és a transzneműekről

USA-hírlevél a melegekről és a transzneműekről

Talán kizárólag tőlünk olvashatják magyarra fordítva Barack Obama kabinetének hírleveleit, a White Hall híreit. A legújabb hírlevél a homoszexuálisokról, a biszexuálisokról és a transzneműekről szól.

 

Fordította: Emma Paradigma.
Megbízó és munkatárs: Molnár F. Árpád.
(A képeken Barack Obama és Valerie Jarrett.)

 

 

Üdv!

Ezen a héten az Egyesült Államok Szenátusa szavazással jóvá hagyott egy törvénytervezetet: Az Alkalmazottak Diszkriminációja Elleni Törvényt (Employment Non-Discrimination Act, röviden ENDA - a szerk.). Ennek a jogszabálynak nagyon világos célja annak biztosítása, hogy a senkit se lehessen kirúgni azért, mert az, aki, vagy hogy kit szeret.

Jelenleg csak 17 állam tiltja az LGBT-dolgozók diszkriminációját a foglalkoztatásban (az LGBT jelentése: Leszbikusok, Melegek, Biszexuálisok és Transzneműek, ahol a "G" a "Gay" rövidítése - a szerk.). A naponta dolgozni járó amerikaiak milliói tartanak attól, hogy elveszíthetik a munkájukat azért, mert ilyenek.

Amint az elnök a hét elején mondta: ez nem elfogadható.

Az amerikaiak többsége azt feltételezi, hogy ez a szexuális orientáció és nemi identitás alapú munkahelyi megkülönböztetés betiltását jelenti. De nem az - pontosan ez az, amiért ez olyan fontos - és ennek kimondásához van szükség a segítségére. Tegnap Jay Carney sajtótitkár elmagyarázta, mi az az ENDA és miért olyan fontos harcolni az egyenlőségért.

Nézze meg a videót és ossza meg, hogy az emberek tudják, milyen nagy dolog ez.

Akkor, amikor Washington olyan sok időt tölt partizán beadványok fölötti vitákkal, a Kongresszusnak lehetősége van rá, hogy keresztülvigye ezt a józan és régóta esedékes törvényt, amely valódi változást hoz amerikaiak millióinak az életébe.

Nem csak a polgárjogi aktivisták támogatják az ENDA-t. Üzleti vezetők tudják, hogy az alkalmazottak diszkriminációjának tilalma jót tesz az üzletmenetnek. A befogadó munkahelyek vonzzák a legjobb és legtehetségesebb dolgozókat és ez javítja az eredményüket.

Az ENDA a végszavazásra vár a Szenátusban és akkor a Háznak el kell majd fogadnia. Az amerikaiaknak tudniuk kell, hogy a Kongresszus tagjai hol állnak és hogy mi a tét.

Szükségünk van a segítségére - kérjük, nézze meg ezt a videót és küldje tovább, hogy minden amerikai megértse, hogy mennyire fontos ez is.

Köszönettel
Valerie

Valerie Jarrett
Vezető tanácsadó
Fehér Ház (The White Hall)
@VJ44

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munká...
Bővebben >>