. Ma Auguszta napja van.
Útmutató a kutyák ideális étrendjéhez
2020-01-20 16:12:17
Útmutató a kutyák ideális étrendjéhez

Útmutató a kutyák ideális étrendjéhez

A megfelelő tartási körülmények mellett az etetésük is kulcsfontosságú. Induljunk ki abból, hogy az ősük, a legközelebbi vadon élő rokonuk a szürke farkas, amellyel a DNS-ük 97%-ban megegyezik. Bár a kutyák viselkedése már idomult az emberek közelségéhez, az anatómiai felépítésük még mindig azonos a farkaséval, ebből kiindulva a táplálékigényük is.

 

A háziasított vadász

 

A mai kutyák ősei még ragadozó életmódot folytatva, maguk szerezték be az élelmet, elsősorban vadászattal. Ezért az étrendjük nagy része húsokból, állati fehérjékből állt. Ma már az ebek többsége nem kényszerül elejtett zsákmányra a túléléshez, hiszen a szerető gazdi teszi elé a finom falatokat, jobb esetben kutyaeledel formájában.

 

Sok helyen még mindig szokás a maradékot megetetni a kuytával, azonban ezzel csak rosszat teszünk vele! Hiszen az emberi fogyasztásra szánt élelmiszer nem neki való, akár komoly betegséget, allergiát is okozhat. Mindenki jobban jár, ha inkább minőségi kutyatáp kerül az etetőtálba. Ennek a kiválasztásához ad most egy kis szakértő segítséget a Kutyakajas.hu Webáruház.

 

Az evolúciós étrend fontossága

 

Az Orijen nevű gyártó már a nevének jelentésével is (forrás, eredet) azt sugallja, hogy olyan összetételű termékeket gyártanak, amik a legjobban hasonlítanak a kutyák természetes, evolúció során kialakult étrendjéhez. Ez nem mást jelent, mint a rendkívül magas hústartalmat, megspékelve porcokkal és belsőségekkel. Egy adag Orijen táp körülbelül háromszor annyi húst tartalmaz, mint bármelyik átlagos száraz kutyaeledel, és semmiféle növényi hozzávaló nem található benne!

 

Sok hasonló termék nagy arányban tartalmaz különféle gabonákat, amelyekre azonban a kutyák szervezetének nincs szüksége! Sőt: napjaink egyik leggyorsabban terjedő ételallergiája, a gluténérzékenység is felütheti a fejét, amennyiben rendszeresen fogyasztanak gluténtartalmú eledeleket.

 

Finom és egészséges falatok

 

Mint már említettük, a kutyák étrendjének szerves részét képezik a húsfélék. Egy minőségi táp különböző arányban tartalmaz vörös húsokat, szárnyasokat és halakat is. Ezek egyrészt friss, másrész szárított alapanyagok, amelyek azonban így is megőrzik a biológiai értéküket és tápanyagtartalmukat. Arról nem is beszélve, hogy a kutyák számára meglehetősen finomak, így legyen az eb bármilyen különc ízléssel megáldott példány, biztos, hogy az Orijen tápok közül lesz majd olyan, amely elnyeri a tetszését.

 

Márpedig egy gazdit mi más is tehetne boldogabbá, mint az, hogy egy erőtől kicsattanó, egészséges, kiegyensúlyozott kutyussal osztja meg a mindennapjait?

 

(x)

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években ...
Bővebben >>