. Ma István napja van.
Utoljára Ceausescu tett ilyet - mondta Ungár Klára
2013-10-25 17:55:44
Utoljára Ceausescu tett ilyet - mondta Ungár Klára

Utoljára Ceausescu tett ilyet - mondta Ungár Klára

Frappáns beszédet tartott Ungár Klára az ellenzék október 23-ára szervezett közös rendezvényén. A pár perces szónoklat sokak szerint a rendezvény három legjobb beszéde közé került. A tüntetésen mi is jelen voltunk.

 

Cikk: Molnár F. Árpád

Munkatárs: Domján Tibor

Tömegfotók: Alsóörsi Hírhatár

 

 

Az Alsóörsi Hírhatár is személyesen látogatott el Budapesten az ellenzék október 23-ai közös rendezvényére. Az általunk megkérdezettek - az összes felszólaló közül - Kuncze Gábor, Gyurcsány Ferenc, továbbá Ungár Klára beszédét találták a legjobbnak.

Ungár Klára a Szabad Emberek Magyarországért - Liberális Párt (SZEMA) elnöke. Beszédéről egybehangzóan olyan véleményekkel találkoztunk, miszerint rövid és frappáns, találó mondatok, amik nagyot ütnek és rendesen odamondanak.

 

- Nagy Imre kommunistából vált demokratává és hazafivá - mondta Ungár Klára, majd egy-két mondattal később így folytatta: - Orbán életútja pont a fordítottja Nagy Imre életútjának. Orbán egy fordított Nagy Imre - jelentette ki, a több tízezres közönség helyeslő visszhangját kiváltva. Ungár Klára Orbán Viktorról így folytatta: - Az akkor még fiatalember, aki demokrata volt, ma stadiont építtet a falujában. Ezt utoljára Ceausescu engedte meg magának.

Sokak szerint ez volt Ungár Klára leghatásosabb párhuzama.

- Azeri diktátorral barátkozik, azeri baltást véd. Kínaiaktól pénzért ácsingózik és teljesen elfelejtette, hogy egykor Tibetért emelte fel a szavát.Ungár Klára, a SZEMA párt elnöke Oroszországot is helyére tette:

- Mostanra Orbán Viktor megkedvelte a putyini rezsimet. Putyin maga a példaképe lett. Az az ember a példaképe Orbán Viktornak, aki fiatal anyákat és lányokat börtönöztet be, amiért kritizálni merték őt.Ungár Klára SZEMA-elnök felteszi a kérdést: Milyen élet vár az anyákra? Majd így folytatja:

- Mert féktelen hatalmi tobzódást, harácsolást, hazudozást, kirekesztést látnak maguk körül. Pöffeszkedő kiskirályokat, vazallusaikat, elvtelenül sorban álló koncra vágyókat. Bosszúállás azokon, akik nem állnak be a sorba. És mi - mondta tagoltan, szünetet tartva - nem állunk be a sorba!

Szavait a tömeg hangos tetszésnyilvánítással fogadta.

 

- Azt akarjuk - mondta tovább a SZEMA vezetője - , hogy a családjainknak, gyerekeinknek legyen jövője. Azt akarjuk, hogy boldogulásuk ne egyetlen egy ember hagymázas képzelgéseitől és hatalombetegségétől függjön! Ahogyan nagy elődeink nem kértek a szovjet megszállásból, úgy mi sem kérünk a fideszes katonák megszállásából! (...) Nem tűrjük, hogy dirigáljanak a pártkatonák! Hogy ellepjék az intézményeinket, kórházainkat, iskoláinkat!

A SZEMA-elnök szerint nem csak október 23-án, hanem az év 365 napján szükséges, hogy a szabadság regnáljon: - És ehhez - mondta Ungár Klára - el kell tűnnie Orbán Viktornak és hűbéreseinek a közéletből!

Utoljára frissítve: 2013-10-25 17:56:56

További híreink
Akkora a jólét, hogy húsvétra már 60 forintért is vehetünk tojást
A megnövekedett kereslet miatt a termelőknek ilyenkor több tyúkot kell tartaniuk, ez veri fel az árakat. Húsvét előtt megint jelentősen drágul a tojás. Jelenleg 35 forint...
2019-03-25 09:29:02, Hírek, Fókuszban Bővebben
Rudas fürdő, női szakasz: Egy budapesti történet 2019-ből
Női nap volt ma a Rudas gőzfürdőjében. Főszabály, hogy kötényben, vagy fürdőruhában lehet használni a medencéket. Mivel ma csak nők voltak, így megengedték a textilmentes...
2019-01-09 16:30:37, Hírek, Fókuszban Bővebben
Idén 27 millió forintot fordít a város tehetséges hallgatók támogatására
A szegedi önkormányzat különféle ösztöndíjakkal segíti a város felsőoktatásában és a középiskoláiban tanuló diákokat. Idén erre a célra 27 millió forintot fordítanak. Eli...
2018-12-12 19:17:35, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Szent-Királyi István
Jó volt.. én még a Bokros Lajos beszédét tartottam jónak, jelentősnek, említésreméltónak a fent felsoroltakon kívül..mert személyes érdek nélkül és elsőként vetett fel lényeges kérdéseket.. az összefogásét.. és engem is meg sok más jelenlévőt eltalált vele..
2013-10-25 19:37:35

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Félreszólás lehetett, amit a magyar miniszterelnök-helyettes, Semjén Zsolt Tusványoson mondott a határon túli ...
Bővebben >>