. Ma Ágnes napja van.
Utoljára Ceausescu tett ilyet - mondta Ungár Klára
2013-10-25 17:55:44
Utoljára Ceausescu tett ilyet - mondta Ungár Klára

Utoljára Ceausescu tett ilyet - mondta Ungár Klára

Frappáns beszédet tartott Ungár Klára az ellenzék október 23-ára szervezett közös rendezvényén. A pár perces szónoklat sokak szerint a rendezvény három legjobb beszéde közé került. A tüntetésen mi is jelen voltunk.

 

Cikk: Molnár F. Árpád

Munkatárs: Domján Tibor

Tömegfotók: Alsóörsi Hírhatár

 

 

Az Alsóörsi Hírhatár is személyesen látogatott el Budapesten az ellenzék október 23-ai közös rendezvényére. Az általunk megkérdezettek - az összes felszólaló közül - Kuncze Gábor, Gyurcsány Ferenc, továbbá Ungár Klára beszédét találták a legjobbnak.

Ungár Klára a Szabad Emberek Magyarországért - Liberális Párt (SZEMA) elnöke. Beszédéről egybehangzóan olyan véleményekkel találkoztunk, miszerint rövid és frappáns, találó mondatok, amik nagyot ütnek és rendesen odamondanak.

 

- Nagy Imre kommunistából vált demokratává és hazafivá - mondta Ungár Klára, majd egy-két mondattal később így folytatta: - Orbán életútja pont a fordítottja Nagy Imre életútjának. Orbán egy fordított Nagy Imre - jelentette ki, a több tízezres közönség helyeslő visszhangját kiváltva. Ungár Klára Orbán Viktorról így folytatta: - Az akkor még fiatalember, aki demokrata volt, ma stadiont építtet a falujában. Ezt utoljára Ceausescu engedte meg magának.

Sokak szerint ez volt Ungár Klára leghatásosabb párhuzama.

- Azeri diktátorral barátkozik, azeri baltást véd. Kínaiaktól pénzért ácsingózik és teljesen elfelejtette, hogy egykor Tibetért emelte fel a szavát.Ungár Klára, a SZEMA párt elnöke Oroszországot is helyére tette:

- Mostanra Orbán Viktor megkedvelte a putyini rezsimet. Putyin maga a példaképe lett. Az az ember a példaképe Orbán Viktornak, aki fiatal anyákat és lányokat börtönöztet be, amiért kritizálni merték őt.Ungár Klára SZEMA-elnök felteszi a kérdést: Milyen élet vár az anyákra? Majd így folytatja:

- Mert féktelen hatalmi tobzódást, harácsolást, hazudozást, kirekesztést látnak maguk körül. Pöffeszkedő kiskirályokat, vazallusaikat, elvtelenül sorban álló koncra vágyókat. Bosszúállás azokon, akik nem állnak be a sorba. És mi - mondta tagoltan, szünetet tartva - nem állunk be a sorba!

Szavait a tömeg hangos tetszésnyilvánítással fogadta.

 

- Azt akarjuk - mondta tovább a SZEMA vezetője - , hogy a családjainknak, gyerekeinknek legyen jövője. Azt akarjuk, hogy boldogulásuk ne egyetlen egy ember hagymázas képzelgéseitől és hatalombetegségétől függjön! Ahogyan nagy elődeink nem kértek a szovjet megszállásból, úgy mi sem kérünk a fideszes katonák megszállásából! (...) Nem tűrjük, hogy dirigáljanak a pártkatonák! Hogy ellepjék az intézményeinket, kórházainkat, iskoláinkat!

A SZEMA-elnök szerint nem csak október 23-án, hanem az év 365 napján szükséges, hogy a szabadság regnáljon: - És ehhez - mondta Ungár Klára - el kell tűnnie Orbán Viktornak és hűbéreseinek a közéletből!

Utoljára frissítve: 2013-10-25 17:56:56

További híreink
Orbán Gáspár ifjú katonaként 40 milliós angliai akadémiai tanulmányokba kezdett
Kadétonként közel negyvenmillió forintba kerülhet a brit katonai elit iskola, a Sandhurst Royal Military Academy (RMAS) kilenc hónapos kurzusa, amelyet a kormányfő fia, O...
2021-01-15 21:28:32, Hírek, Fókuszban Bővebben
Létrejött a végleges közös ellenzéki együttműködés 2022-re
Mind a hat párt közös listán indul, olyan jelöltet nem támogatnak, aki korrupciós bűncselekményben részt vett vagy összejátszott a Fidesszel – többek között erről állapod...
2020-12-21 17:49:22, Hírek, Fókuszban Bővebben
Párbeszéd: Orbánt csak két dolog érdekli – önmaga és a bosszú
„Ahány kormánydöntés, annyi tanúbizonyság: az Orbán-rezsimet sem a koronavírus-járvány kezelése, sem a magyar emberek, sem a mindannyiunkat kiszolgáló, megannyi közszolgá...
2020-12-19 19:17:24, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Szent-Királyi István
Jó volt.. én még a Bokros Lajos beszédét tartottam jónak, jelentősnek, említésreméltónak a fent felsoroltakon kívül..mert személyes érdek nélkül és elsőként vetett fel lényeges kérdéseket.. az összefogásét.. és engem is meg sok más jelenlévőt eltalált vele..
2013-10-25 19:37:35

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Mi nem minősítgetünk más országokat – így reagált a washingtoni eseményekre az állami médiában a magyar minisz...
Bővebben >>