. Ma Auguszta napja van.
Utoljára Ceausescu tett ilyet - mondta Ungár Klára
2013-10-25 17:55:44
Utoljára Ceausescu tett ilyet - mondta Ungár Klára

Utoljára Ceausescu tett ilyet - mondta Ungár Klára

Frappáns beszédet tartott Ungár Klára az ellenzék október 23-ára szervezett közös rendezvényén. A pár perces szónoklat sokak szerint a rendezvény három legjobb beszéde közé került. A tüntetésen mi is jelen voltunk.

 

Cikk: Molnár F. Árpád

Munkatárs: Domján Tibor

Tömegfotók: Alsóörsi Hírhatár

 

 

Az Alsóörsi Hírhatár is személyesen látogatott el Budapesten az ellenzék október 23-ai közös rendezvényére. Az általunk megkérdezettek - az összes felszólaló közül - Kuncze Gábor, Gyurcsány Ferenc, továbbá Ungár Klára beszédét találták a legjobbnak.

Ungár Klára a Szabad Emberek Magyarországért - Liberális Párt (SZEMA) elnöke. Beszédéről egybehangzóan olyan véleményekkel találkoztunk, miszerint rövid és frappáns, találó mondatok, amik nagyot ütnek és rendesen odamondanak.

 

- Nagy Imre kommunistából vált demokratává és hazafivá - mondta Ungár Klára, majd egy-két mondattal később így folytatta: - Orbán életútja pont a fordítottja Nagy Imre életútjának. Orbán egy fordított Nagy Imre - jelentette ki, a több tízezres közönség helyeslő visszhangját kiváltva. Ungár Klára Orbán Viktorról így folytatta: - Az akkor még fiatalember, aki demokrata volt, ma stadiont építtet a falujában. Ezt utoljára Ceausescu engedte meg magának.

Sokak szerint ez volt Ungár Klára leghatásosabb párhuzama.

- Azeri diktátorral barátkozik, azeri baltást véd. Kínaiaktól pénzért ácsingózik és teljesen elfelejtette, hogy egykor Tibetért emelte fel a szavát.



Ungár Klára, a SZEMA párt elnöke Oroszországot is helyére tette:

- Mostanra Orbán Viktor megkedvelte a putyini rezsimet. Putyin maga a példaképe lett. Az az ember a példaképe Orbán Viktornak, aki fiatal anyákat és lányokat börtönöztet be, amiért kritizálni merték őt.



Ungár Klára SZEMA-elnök felteszi a kérdést: Milyen élet vár az anyákra? Majd így folytatja:

- Mert féktelen hatalmi tobzódást, harácsolást, hazudozást, kirekesztést látnak maguk körül. Pöffeszkedő kiskirályokat, vazallusaikat, elvtelenül sorban álló koncra vágyókat. Bosszúállás azokon, akik nem állnak be a sorba. És mi - mondta tagoltan, szünetet tartva - nem állunk be a sorba!

Szavait a tömeg hangos tetszésnyilvánítással fogadta.

 

- Azt akarjuk - mondta tovább a SZEMA vezetője - , hogy a családjainknak, gyerekeinknek legyen jövője. Azt akarjuk, hogy boldogulásuk ne egyetlen egy ember hagymázas képzelgéseitől és hatalombetegségétől függjön! Ahogyan nagy elődeink nem kértek a szovjet megszállásból, úgy mi sem kérünk a fideszes katonák megszállásából! (...) Nem tűrjük, hogy dirigáljanak a pártkatonák! Hogy ellepjék az intézményeinket, kórházainkat, iskoláinkat!

A SZEMA-elnök szerint nem csak október 23-án, hanem az év 365 napján szükséges, hogy a szabadság regnáljon: - És ehhez - mondta Ungár Klára - el kell tűnnie Orbán Viktornak és hűbéreseinek a közéletből!

Utoljára frissítve: 2013-10-25 17:56:56

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Szent-Királyi István
Jó volt.. én még a Bokros Lajos beszédét tartottam jónak, jelentősnek, említésreméltónak a fent felsoroltakon kívül..mert személyes érdek nélkül és elsőként vetett fel lényeges kérdéseket.. az összefogásét.. és engem is meg sok más jelenlévőt eltalált vele..
2013-10-25 19:37:35

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
250 ezer szavazót veszíthetett eddig a Fidesz a kegyelmi botrány miatt – derült ki a 21 Kutatóközpont friss, r...
Bővebben >>