. Ma Gedeon napja van.
Villáminterjú Gyurcsány Ferenc fő biztonságijával
2013-10-23 18:23:23
Villáminterjú Gyurcsány Ferenc fő biztonságijával

Villáminterjú Gyurcsány Ferenc fő biztonságijával

Az ellenzék 2013. október 23-ai közös rendezvényén interjúvoltuk Visontai Gábort, aki Gyurcsány Ferenc Parlament melletti éhségsztrájkja idején volt Gyurcsány Ferenc fő biztonsági embere.

 

Interjú: Molnár F. Árpád

Nyitókép: Vicsek János

További fotók: Molnár F. Árpád, Domján Tibor

 

 

Gyurcsány Ferenc és szövetségesei Parlament melletti éhségsztrájkja idején volt Gyurcsány Ferenc fő biztonsági embere az a Visontai Gábor, aki egyúttal az ország legkeményebb otthonvédő szervezetének, a Koppány Csoportnak is aktív tagja. A kilakoltatásokon is gyakran megjelenő Visontai Gábor van, hogy mindenkinél keményebben osztja a kormány rendőreit is, amikor azok magánemberek illetve családok utcára dobásáért gyűlnek össze. Visontai Gáborral ma, 2013. október 23-án is összefutottunk a baloldali pártok, a liberálisok stb. tömegrendezvényén, a Duna-part budai oldalán, ahol több tízezren jelentek meg.



Visontai Gábor az Alsóörsi Hírhatárnak nyilatkozva azt mondta:

- A hajléktalanokat nem büntetni kellene, a hajléktalanoknak munkát kellene adni. Ha munkát adnak nekik, akkor megvan a keresetük és ha keresetük van, megvan a lakhatóságuk. Ezt kellene minél hamarabb tenni, nem pedig börtönnel büntetni. Nem szabálysértéssel és börtönnel kellene őket fenyegetni illetve ezeket végrehajtani ellenük.

Visontai Gábor, Gyurcsány Ferenc éhségsztrájkja idején a korábbi miniszterelnök fő biztonsági embere így folytatta:

- Számomra ami nagyon feltűnő, hogy a mostani Magyarország a rendőrséggel arra van felállítva, hogy pénzt beszedni, pénzt behajtani, a hajléktalanoknak nem segíteni, hanem börtönbüntetéssel fenyegetni, börtönbe rakni őket. Nem a bűnözőket üldözik és nem a nyakkendős bűnözőket, akik most a Fideszben vannak illetve az Orbán-kormány hatalmának dolgoznak. Ezek helyett az emberek helyett a börtönbe a hajléktalanokat teszik illetve azokat, akik elveszítették a lakhatóságukat. Őket zárják be. Jogtalanul - nyilatkozta Visontai Gábor.


A tömegtüntetésen a Fidesztől balra elhelyezkedő pártok egész sora képviselte magát, közös pódiumon, egymás után beszédet tartva. A Szabadság híd és a Petőfi híd között, a Budapest budai oldalán megtartott október 23-ai rendezvényen beszédet mondtak többek között Bajnai Gordon (Együtt-PM), Mesterházy Attila (MSZP), Gyurcsány Ferenc (DK), Ungár Klára (SZEMA), Bokros Lajos (Modern Magyarországért Mozgalom), Kuncze Gábor és Szabó Tímea. A legnagyobb ünneplést valószínűleg - egyébként fellépése pillanatától - Gyurcsány Ferenc kapta.

Az LMP ezúttal is a konfrontációt választotta, ezért nem vett részt az ellenzék közös rendezvényén, ismételten elzárva magát attól is, hogy a több tízezer ember és a médiumok előtt népszerűsítse nézeteit vagy felszólaljon az orbáni rezsim ellen, minden emberért. Valamennyiünkért. A párt - a korábbi konfrontációi óta - már csak 1 %-on áll.

Domján Tibor és Visontai Gábor.

 

Az ellenzék közös rendezvénye, több tízezer emberrel 2013. október 23-án.

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Megtorpant az online vásárlás korábbi növekedési üteme - állapította meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósá...
Bővebben >>