ALSÓÖRSI HÍRHATÁR - Az olasz nép szociális modellje példa a magyarok számára

ALSÓÖRSI HÍRHATÁR
   
 2023.02.01.
 Szerda
Ma Ignác napja van.
Holnap Karolina napja lesz.
   EUR árfolyam
   388,99 Ft
   CHF árfolyam
   387,59 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2013. 07. 01. 15:37     


Az olasz nép szociális modellje példa a magyarok számára
Az emberek olasz mintára megpróbálják kompenzálni a kormány kizsákmányolását. Kávézókban, éttermekben előre kifizethetünk egy-két kávét vagy egy tál meleg ételt nehéz helyzetben lévő embereknek. Legyen Magyarországon is hagyománya a segítségnek!

Az emberek olasz mintára megpróbálják kompenzálni a kormány kizsákmányolását. Kávézókban, éttermekben előre kifizethetünk egy-két kávét vagy egy tál meleg ételt nehéz helyzetben lévő embereknek. Legyen Magyarországon is hagyománya a segítségnek!

Kovács Adrienn Nikoletta és Domján Tibor, 2013.07.01., Budapest
 
 
 
Már Magyarországon is elindult a több országban is népszerű segítségnyújtás, amihez persze nem kell a kormány és a súlyosan szociopata Orbán Viktor sem, aki igyekszik szinte minden embertől mindent elvenni: házat, lakást, jövedelmet, békét, nyugalmat, szociális érzékenységet, a polgári törvényeket, a nemzetközi jogokat, az emberi jogokat és minden reményt és esélyt.

 

Az emberek olasz mintára megpróbálják kompenzálni a kormány kizsákmányolását. Kávézókban, éttermekben előre kifizethetünk egy-két kávét vagy egy tál meleg ételt nehéz helyzetben lévő embereknek. Ez egy nagyon kedves cselekedet, nem is gondolnánk, hogy ez mennyit segít azon az emberen, aki kapja. Neki sokkal több ez, mint egy kávé, szendvics, meleg étel. A törődés érzetét kelti benne, hogy nincs egyedül, hogy segítenek neki. És ez nagyon fontos! Olaszországban már régóta segítenek így egymásnak az emberek, így ott ez már hagyománnyá vált.

 

Molnár F. Árpád (dokumentumfilmes, újságíró, az Alsóörsi Hírhatár főszerkesztő-helyettese), aki több évig élt ott, mégpedig az állami titkosszolgálatok és a bevándorlók, politikai menekültek, túlélők, keresztények és muszlimok, pakisztániak és palesztinok, peruiak, afrikaiak, arabok és európaiak, németek, osztrákok, görögök és románok sűrűjében, többször mesélni szokott arról, ott hogyan segítenek egymásnak az emberek. Rendszeresen látta például azt, hogy kerékpárral közlekedő emberek, a bicikli csomagszállító kosarában vagy az utcán, a kerítések mellett szendvicset, pékárut, gyümölcsöt, étkészletet, plüss- és elektronikus játékokat, ruhákat hagytak. Ott mindenki tudja, hogy ez a rászoruló embereknek van oda téve; bárki elviheti, aki akarja. Szerintem csodálatos és példaértékű az ottani emberek önzetlen segítségnyújtása; szép, hogy ennyire törődnek egymással. Az olaszok ezt a minden közös elvét úgy is hívják: "commune" (ejtsd: kommúne).

 

 

Magyarországra nézve szégyen, hogy Orbán Viktor óta itt még azt is megbüntetik, aki a szemetes kukából próbál élelemhez jutni, aki pedig az utcán van, mert például a Budapest XV. Kerületi Rendőrkapitányság 78 ezer forintos köztartozásért - politikai pártutasításra - elvette az önkormányzati lakását, az olyat pedig bebörtönzik, mert Orbán Viktor óta az utcán tartózkodásért is szabadságvesztés jár! Ki gondolná ezek után, hogy a magyar miniszterelnök normális?! A példában említett néni tartozását egyébként ki akarta fizetni a szegényekből álló Koppány Csoport, de a kormány pártszervei ezt is megakadályozták, Molnár F. Árpádba a korábbi kilakoltatásos tudósításai miatt a rendőri vezetők a helyszínen belekötöttek, letartóztatták, a nénit pedig az utcára dobták.

 

Most pedig pénteken mennek a jogvédők arra a bírósági perre, amit ugyanezek a rendőri vezetők indítottak Molnár F. Árpád és ismeretlenek ellen, mert kordokumentumfilmet publikáltak arról, hogy a nép vagyonából élő gazdag főrendőrök és politikusok, politikai utasításra hogyan lakoltatják ki az idős és beteg embereket és hogyan tartóztatják le az emberjogvédőket! A per 2013. július 5-én, 11:30-kor lesz a Fővárosi Törvényszéken (Budapest, Markó utca 27., fsz. 3.). A perlő rendőr Galambos Ferenc kerületi rendőrkapitány alosztályvezetője, a kilakoltatást irányító Csóka János. A bírósági perre szeretettel várunk mindenkit; jelen lesz a média is!

 

 

A dokumentumfilmes és újságíró Molnár F. Árpád arról is szokott beszélni, hogy Olaszországban annyira tisztelik a keresztény embereket, hogy amint egy üzletben meghallják, hogy az ember keresztény és nincs keresete, vagyis szegény, sok helyen ajándékba élelmiszert adnak. Most Magyarország is megmutathatja, hogy az itteni emberek nem csak önzőek, kapzsik és egomániások, hanem segítőkészek és önzetlenek. Jótékonykodó vásárlók előre kifizethetnek már Magyarországon is egy kávét vagy egy ebédet egy rászoruló embernek. Ha egy üzlet vagy étterem ajtaján a "+1" matricát pillantjuk meg, akkor ez egy olyan hely, ahol jótékonykodhatunk vagy rászorulóként ingyen fogyaszthatunk.Londonban és Bulgáriában is népszerű ez a fajta segítés, de kezd ismerté válni Ukrajnában és Oroszországban is. Aki tudja, népszerűsítse hazánkban is ezt a remek lehetőséget. Legyen Magyarország is az önzetlenségéről híres! A világ irányítói, a háttérhatalom, az Echelon és annak multimilliárdos bábjai, a kereskedelmi reklámkampányok és az Interneten terjedő sátáni ideológiai filmek arra akar nevelni minket, hogy önzőek legyünk és csak magunkra gondoljunk. A háttérhatalom arra buzdít, hogy legyünk egoisták. De az ember alaptermészete valójában nem ilyen.

 

Ne hagyjuk, hogy érzéketlenné programozzanak minket!

 

Kovács Adrienn Nikoletta és Domján Tibor. 2013.07.01.További hírek

  Figyelem: több mint 3 millió éves matrica jár le január 31-én
2023. 01. 30. 13:17 hirhatar.hu
  A Szijjártó-kedvenc Dzsudzsák focista is nagykövet lett
2023. 01. 30. 13:17 hirhatar.hu
  A havi 10 000 dolláros honoráriumért Orbánt dicsőítő amerikai újságíró átírta Orbán EU-t ekéző kijelentését
2023. 01. 30. 13:17 hirhatar.hu
  Megsemmisítette(?) a rendőrség a Schadl György páncélszekrényében talált titokzatos szexképeket is
2023. 01. 26. 09:41 hirhatar.hu
  Ügynökmúlttal vádolják Dinnyés József
2023. 01. 26. 09:41 hirhatar.hu
  Titkosszolgálati jelentés szerint találtak az ellenzéki kampányt segítő újabb egymilliárdot és egy svájci alapítványt
2023. 01. 26. 09:41 hirhatar.hu
  Pénzről, jellemről
2023. 01. 24. 10:17 hirhatar.hu
  Olcsóbb lesz a liszt elsejétől, de nem lesz benne nagy öröm
2023. 01. 24. 10:17 hirhatar.hu
  Jogerősen pert nyert a DK politikusával szemben a Válasz Online
2023. 01. 24. 10:17 hirhatar.hu
  Sorra felmenti a 45 év feletti tiszteket a honvédségnél a kaszinómágnás miniszter
2023. 01. 20. 12:21 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport