ALSÓÖRSI HÍRHATÁR - Gyurcsányt kivéve mindenki kirúgta a saját szavazóit

ALSÓÖRSI HÍRHATÁR
   
 2024.07.12.
 Péntek
Ma Izabella napja van.
Holnap Jenő napja lesz.
   EUR árfolyam
   392,92 Ft
   CHF árfolyam
   402,89 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2013. 10. 05. 14:33     


Gyurcsányt kivéve mindenki kirúgta a saját szavazóit
Bajnai Gordon, Schiffer András, az MSZP és Fodor Gábor is elhatárolódott saját szavazóitól, akik szörnyű tettre szánták magukat: Orbán Viktor hungarocellszobrát ledöntötték. Egyedül Gyurcsány Ferenc nem rúgta ki a szavazókat.

Bajnai Gordon, a Schiffer-féle LMP, az MSZP, Fodor Gábor Liberálisok-ja is elhatárolódott saját szavazóitól, akik szörnyű tettre szánták magukat: Orbán Viktor hungarocellszobrát ledöntötték. Egyedül Gyurcsány Ferenc nem rúgta ki a baloldalt.


Orbán Viktor léptei nyomán kilakoltatott tömegek, bűnözőkként megbélyegzett láb nélküli nyomorékok, csalóknak deklarált halálos betegek, deviáns és lusta ingyenélőkké nyilvánított munkanélküliek tíz- és százezrei, a II. Világháború óta nem látott módon eladósodott családok milliói. Orbán Viktort a Föld bolygó csaknem összes civilizáltabb országában megvetett, legalább súlyos személyiségzavarokkal küszködő kisdiktátorként tartják számon, demokrácia tekintetében pedig Magyarországot általában Európa legutolsó országaként deklarálják.

Miközben nap mint nap látjuk, hogy a napról napra egyre több megvetést és jogfosztást elszenvedett lakosság - akik nem azon sok ezer magyarhoz tartoznak, akik közvetlenül Orbán Viktor intézkedései miatt meghaltak vagy öngyilkosok lettek, sokan (búcsúlevelükben) közvetlenül megnevezve felelősként Orbán Viktort -, tehát a túlélők és még életben maradtak jelentős része Orbán Viktor halálát látja kivezető útnak a tomboló gőgből, a létüket üldöző diktatúrából, amit a súlyosan beteg elméjű extrém milliárdos közpénzes Orbán kiépített.

Volt egy ötletes, de tulajdonképpen szokványos demonstráció Orbán diktatúrája ellen, amit a Bajnai Gordon által vezetett párt, az Együtt-PM és a vele összefogott Szolidaritás tartott, 2013. szeptember 29-én. A demonstrációra egy ötletes performansszal készülve, hungarocellből kifaragva szobrot formáztak Orbán Viktorról, amit ledöntöttek. Az egyetlen zavaró egy olyan keresztény számára, amilyen én vagyok, az a hosszú tüntetés egy rövidebb időszakában elhangzó, zeneként ritmikusan ismételt "b... meg" volt. Hasonlóan ahhoz, mint amikor Bajnai Gordon egy a melegek jogaiért szervezett rendezvényen az első sorban ülve kapta meg, hogy a színpadon - miközben egy homoszexuális vetkőző számot mutatott be - a hangszórókból a "Mi a f..., buzi-e vagy!" zenemű ordított. A zene egyik szakaszában pedig az tombolt a hangszórókból, sokáig ismétlődve, hogy "Mi a f...!" Bajnai utóbb azt nyilatkozta, hogy ez a része nem áll annyira közel az ő stílusához, de amúgy minden rendben van.

A hungarocell szobor ledöntése és a hungarocell darabok széthordása viszont megfeküdte a gyomrát, mert olyanoknak, mint Rogán Antal és az ország legocsmányabb stílusú közpénzes fideszes politikusai, nem tetszett. Orbán Viktor ugyanis még hungarocell formában is szent és sérthetetlen. A beijedt baloldal (Bajnai és az MSZP), valamint a Schiffer-féle LMP és a "liberálisok" rögtön pózolni kezdtek az ország legocsmányabb stílusú és legtöbb halálos áldozatot követelt pártja, a Fidesz és az ország legocsmányabb stílusú politikusai előtt, amilyen Rogán Antal, Kövér László és társaik, akinek gyorsan a segítségükre siettek és elhatárolódtak saját szavazóbázisuk jelentős tömegeitől.

Az egyetlen értelmes megközelítést szó szerint, kizárólag a Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnök részéről alapított párt, a Demokratikus Koalíció (DK) és kimagaslóan Gyurcsány Ferenc tanúsította. Mint azt október 4-én, az ATV - Kálmán Olga által vezetett "Egyenes beszéd" című - műsorban elmondta:

- Én nem értem most már végleg az E14-et sem, akik ma elhatárolódtak a saját történetüktől. Mert ennek a történetnek az a vége. Én leszek az egyetlen ellenzéki politikus ezek szerint, aki nem követem ezt az utat. - A korábbi miniszterelnök Gyurcsány Ferenc eztán így folytatta: - Aki nem érti a szobordöntésnek a politikai szimbolikáját, az szerintem politikai értelemben süket és vak. Lehet picikét finnyáskodni, de egyébként nem megvédeni ezt a történetet, hanem most már lassan a szervezők maguk is kritizálják, ez az én számomra teljesen érthetetlen.

Gyurcsány Ferenc kiváló példával szemléltette a helyzetet:

- Nézze: a Gyurcsányt ábrázoló bábut számtalanszor fölakasztották 2006 után és felgyújtották. Egyetlen egyszer is a most annyira kényeskedő jobboldal felszólalt ez ellen? - Eztán így folytatta: - Amikor Gyurcsányt bele akarták lőni a Dunába, a többit meg utána, egyetlen egyszer felszólaltak ez ellen? Nem. Hát akkor meg!? - erősítette fel a hangját: - Mi ez a hipokrita magatartás?! Mi ez az álszenteskedés itt, kérem szépen?

A volt miniszterelnök tagoltan, a szavakat nyomatékosan elhelyezve folytatta:

- Orbán... épített... bálványát... ledöntötték... Sem több, sem kevesebb! Lehet, hogy voltak átgondolatlan részek, de politikai értelemben a dolog rendben van; ne kérjen elnézést a szervező sem, ne kérjen elnézést Bajnai sem, ne határolódjon el az MSZP.

Az alapkulturáltsághoz tartozik, hogy ha bármivel a sajátjaim közül problémám van, azt zárt körben beszéljük meg, nem pedig világgá kiabálom. Aki nem alkalmas bizonyos diplomáciai szint eléréséhez vagy akinek annyira kellemetlenek a nézetei, azzal pedig a közös megjelenések bizonyos formáit kerülöm. De nem több! Lehet, hogy ha valaki egy a tévé által bemutatott homoszexuális rendezvényen eldobja a nadrágját és a felső ruházatát, nem állok mellette a színpadon addig, amíg csaknem meztelen, de nem fogok kirohanást intézni ellene a média nyilvánossága előtt!

Az általam vezetett Hírháttér Multimédiánál pl. - a magukat fékezni nem tudók botrányai miatt - alaptörvénybe írtam, hogy az az állandó munkatársunk, aki bármelyik munkatársunkat vagy bármelyik szimpatizánsukat nagyobb nyilvánosság előtt gyalázni meri, örök időkre eltávolíttatik a Hírháttértől!

Gyurcsány Ferenc világosan látja a helyzetet, amikor a tüntetés kapcsán így nyilatkozik:

- Érdemes erről beszélgetni nyugodtan, leginkább egymás között, a mi oldalunkon, hogy hogyan lehet finomítani az ilyeneket, hol a határ; ez rendben van, mert legyen ennyi önreflexünk, de hogy politikai értelemben kijönni egy ilyen ügy miatt, egy ilyen ügy mögül, ez szerintem teljes félreértése a politikai helyzetnek, meg annak is, hogy hogyan kell viselkednünk egymás iránt! Szóval én nem fogom bántani ezt az akciót, még akkor sem, ha bizonyos részei nem tetszettek.

Ha Bajnai Gordon vagy Mesterházy Attila úgy véli, hogy valami nem hasznos, akkor legközelebb ne úgy szervezzen vagy másokkal szervezzen. Ami pedig probléma, még akkor sem sajtóbotrányba való, ha a megszentelt Fidesz legmoslékabb stílusú és legarrogánsabb multimilliomosai követelőznek. Még akkor sem, ha a sértett egy tömegek halálát okozó, világszerte súlyos mentális betegként ismert elnök diktátor szent és érinthetetlen hungarocell másolata.

A sok halott. A rengeteg halott és a tengernyi menekült, valamint a csőd és a sír szélén álló tömegek viszont feltétlen elsőrendű szempontok az őket legfőképpen üldöző és nyomorba döntött elnök - Párt által megszentelt - hungarocellszobra.

Mert az ledönteni, megtaposni és széthordani való.

 

Molnár F. Árpád


További hírek

  Kilép az MSZP-ből a második került újraválasztott polgármestere, Őrsi Gergely
2024. 07. 07. 09:47 hirhatar.hu
  Keresem az okot
2024. 07. 07. 09:47 hirhatar.hu
  Schadl a börtönben ülve is megkeresett vagy 189 milliót
2024. 07. 07. 09:47 hirhatar.hu
  Egy lapra feltenni mindent
2024. 07. 02. 18:01 hirhatar.hu
  Az álló vonat nem szolgáltatás
2024. 07. 02. 18:01 hirhatar.hu
  9 év alatt 9 milliárd csúszott NER-közeli művészekhez
2024. 07. 02. 18:01 hirhatar.hu
  Júliustól nem lesz szülészet a Keszthelyi Kórházban
2024. 06. 29. 11:57 hirhatar.hu
  Máris áremelkedés várható a kötelező akciózás eltörlése után
2024. 06. 29. 11:57 hirhatar.hu
  Itt mindenkinek elment a józan esze...?
2024. 06. 29. 11:57 hirhatar.hu
  A választás legnagyobb vesztesei
2024. 06. 26. 14:48 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport