ALSÓÖRSI HÍRHATÁR - Luxuslakás várja a 4 halált okozó szlovák milliárdosnőt

ALSÓÖRSI HÍRHATÁR
   
 2024.07.12.
 Péntek
Ma Izabella napja van.
Holnap Jenő napja lesz.
   EUR árfolyam
   392,92 Ft
   CHF árfolyam
   402,89 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2013. 11. 22. 16:49     


Luxuslakás várja a 4 halált okozó szlovák milliárdosnőt
Eva Rezesovát, a szlovák milliárdosnőt, a volt közlekedési miniszter lányát - 4 ember halálát okozó ittas járművezetésért - 6 év fogházra ítélte ma a Gödöllői Járásbíróság, de rögtön házi őrizetbe is helyezte. Két újságírónk a helyszínről tudósított.

Eva Rezesovát, a szlovák milliárdosnőt, a volt közlekedési miniszter lányát - 4 ember halálát okozó ittas járművezetésért - 6 év fogházra ítélte ma a Gödöllői Járásbíróság, de rögtön házi őrizetbe is helyezte. Két újságírónk a helyszínről tudósított.

 

Interjúalany: Hantos Ádám ügyvéd
Riporter: Molnár F. Árpád
Munkatárs: Domján Tibor

 

 

Éva Rezesová, a szlovák milliárdosnő - aki Szlovákia második leggazdagabb embereként emlegetett szlovák közlekedési miniszter, a már meghalt Alexander Rezes lánya - 2012. augusztus 21-én hajnalban, ittas állapotban, a megengedettnél jóval gyorsabban haladva belerohant egy Fiat Punto személygépkocsiba. Az ütközés során a Fiat Punto négy magyar állampolgárságú utasa - két házaspár - közül két személy olyan sérüléseket szenvedett, amik miatt a haláluk mindenképpen bekövetkezett volna. Azonban az autó, amiben utaztak, azonnal ki is gyulladt, így az égési sérülések külön is halálos kimenetelűek lettek volna. Ahogyan égési sérülések végeztek az autó másik két utasával is, akik közül az egyik - egy asszony - még ki tudott szállni, miután az autó lángokban állt; saját lábán közlekedve kért segítséget, de az égési sérülések következtében, a kórházban, két nap múlva meghalt. Eva Rezesová autója - az X5-ös, fekete színű BMW - is feje tetejére állt, de nem gyulladt ki és Rezesová gyakorlatilag teljesen épen megúszta a balesetet.

Eva Rezesovának (másként Eva Varhaliková Rezesová) - a bírói döntés eredményeképpen - az ítéletnek mindössze kétharmadát kell vagy kellene letöltenie, utána feltételesen szabadlábra helyezhető. S mivel ekkor már távozhat Szlovákiába, ezért gyakorlatilag akkor már végleg szabadlábra került.

A fogház azt jelenti, hogy a milliárdosnő - a börtönhöz képest - enyhébb végrehajtási körülmények között tölti a hátralevő büntetést (ami 2 év és 9 hónap lehet). Helyesebben csak töltené enyhébb körülmények között, ugyanis a magyar bíróság házi őrizetet rendelt el. Sokan megnyalnák a tíz ujjukat, ha így ítélnék őket 6 év szabadságvesztésre!

A család készült a házi őrizetre. Ennek érdekében egy budapesti lakást szerveztek, ahol Eva Rezesová eltöltheti a bizonytalan hosszú ideig tartó házi őrizetet. Ugyanis akár itt töltheti a következő bírósági tárgyalássorozat teljes idejét is, és ha ügyvédjével sikeresen húzzák az időt, akkor a luxuslakásból akár teljesen szabadon is távozhat majd, rögtön elhagyva az országot. De ha a bírósági tárgyalásokon úgy véli, hogy rosszul mennek a dolgok, meg is szökhet, ha pedig a politikai helyzet úgy alakul, Szlovákia miért is adná ki Rezesovát, hiszen hivatkozhat pl. arra, hogy az INTERPOL körözése alatt álló és európai elfogató paranccsal is üldözött Hernádi Zsolt, Orbán Viktor magyar miniszterelnök barátja is úgy jár-kel Magyarországon Orbán Viktor oldalán, hogy közben az egész világ körözi. (Klikk 1., 2.!) Azt, hogy Magyarországnak nem kell kiadni senkit, a világ összes állama megteheti, hiszen elegendő, ha a multimilliárdos Hernádi Zsolt és a multimilliárdos oligarcha Orbán Viktor közös esetére hivatkoznak.
 
Az ügyészség súlyosbításért és az előzetes letartóztatás megszüntetése ellen fellebbezett, Rezesová és ügyvédje pedig Eva Rezesová felmentéséért.

A bíróságon Molnár F. Árpád, az Alsóörsi Hírhatár főszerkesztője Hantos Ádám ügyvédet interjúvolta meg, aki a halottak hozzátartozóinak jogi képviselője. Molnár F. Árpád megkérdezte:
- Mennyire tartja helyénvalónak, hogy Magyarországon az a jellemző, hogy ha híresebb vagy gazdagabb személy a vádlott vagy az elítélt, akkor a házi őrizet az általános gyakorlat? Helyénvaló-e ez? És ebben az esetben helyénvaló-e?

Hantos Ádám ügyvéd, a sértettek jogi képviselője így válaszolt:
- Erről így statisztikai megállapításba nem mennék bele, hogy itt fönnállna az ok-okozati összefüggés így a vádlottnak a pénzügyi viszonyai és ennek az időtartama között, az előzetes időtartama között; nyilván olyan összefüggés lehet, hogy aki pénzesebb, annak jobb ügyvédje van, jobban tud érvelni, ennek megfelelően talán statisztikailag is ki lehetne mutatni, hogy rövidebb az előzetes fogva tartásban töltött idő, de ilyen kimutatást nem ismerek - nyilatkozta Hantos Ádám.

Eva Rezesova ügye - számos jogi és igazságügyi probléma és anomália mellett - továbbiakra is felhívja a figyelmet. Így pl. Rezesovát több, mint 5 millió Ft perköltség megfizetésére kötelezték, de további másfélmillió forintot a magyar állam, tehát a magyar lakosság fog kifizetni. Mint azt Molnár F. Árpád Hantos Ádám ügyvédnek mondotta:
- 5 millió Ft nem egy tetemes összeg egy milliárdos család esetében, tehát az aránytalanságokra gondolok. Továbbá pl. egy hajléktalan hasonló esetben nem kerülne házi őrizetbe, vagy egy hétköznapi személy nem valószínű, hogy házi őrizetbe kerül...

Hantos Ádám ügyvéd közbeszólt:
- Ezt az összeget én is elég alacsonynak tartom. Igen. Igen.

Molnár F. Árpád kérdése:
- És akkor terveznek egy külön kártérítési pert vagy lesz egy peren kívüli egyezség?

Hantos Ádám ügyvéd válasza:
- Hát jó lenne, ha lehetne egy peren kívüli egyezség, de a család, sajnos, erre eddig nem volt hajlandó.

Molnár F. Árpád:
- Köszönjük szépen.

Mint arra a bíróságon felhívták a figyelmünket, más esetekben is előfordult, hogy egy híresség, celeb - hiába tett akár ígéretet is -, a végén mégsem fizetett kártérítést.

A közismert személyek és a gazdagok elleni perek kapcsán a Rezesová-per számos egyértelműen igazságtalan jogi és ítélkezési gyakorlatra is rávilágít és nem csak arról van szó, hogy aki gazdag vagy híres, az szinte minden esetben sokkal jobban jár, mint az ország lakosainak 98-99 %-a. Azaz pl. sokkal valószínűbb, hogy házi őrizetbe kerül, a kiszabott pénzbírságok és perköltségek pedig számukra nem több, mint egy bolhacsípés, míg egy átlagos anyagi háttérrel rendelkező személy vagy család számára a kiszabott perköltség egész életére csődbe viszi nem csak az elítéltet, de az egész családját is, amit a magyar állam ráadásul az elítélt és annak családja lakására terhel. Orbán óta az is természetes, hogy egy a 18. életévét be nem töltött kamasz egy cukorka ellopásáért azonnal több napi szabadságvesztést kaphat, míg aki milliárdokat lop, az nagy valószínűséggel egyetlen napot sem tölt még rendőrségi fogdában sem, ha pedig elítélik, szinte biztos, hogy pénzbüntetéssel vagy feltételes szabadlábra bocsátással megússza. Abban az esetben is, amikor rábizonyítja a bíróság és kimondja a bűnösségét abban, hogy hivatásos rendőrként, társai jelenlétében szándékosan törte el megbilincselt és bizonyítottan ártatlanul bebörtönzött civil ujját, hogy egész életére megnyomorodott. Próbálja ezt bárki más civil ellen elkövetni vagy főleg rendőr ellen!

Mindeközben - Orbán Viktor második kormányra kerülése óta - megtöltik a börtönöket fára vagy bokorba vizelő átlagpolgárokkal és hasonló súlyú "cselekmények" lakossági "elkövetőivel", valamint az utcára dobott hajléktalanok tömegeivel, akiket utcán tartózkodás címén köztörvényes bűnözőkként kezelnek és több hónapra bebörtönözhetnek. Akit pedig elfognak a buszon vagy a villamoson, hogy nem vett - kimondani is horror - 350 Ft-os menetjegyet, jó esélye van, hogy az elképesztő és a nemzetközileg ratifikált emberjogi követelményeknek abszolút ellentmondó rettenetes kamatok miatt, pár év alatt elvehetik az egyetlen vagyonát, a lakását is. Mert egyszer nem vett menetjegyet és Orbán miatt nem tudta kifizetni a kiindulási pillanatától fogva már megfizethetetlen bírságot! Ami egy év leforgása alatt a sokszorosára ugrott!

De Eva Rezesová ügye további okokból is a feudalista és elnöki diktatúra egyre szélesebb és egyértelműbb kiépülésére figyelmeztet:

Orbán Viktor és Pintér Sándor tébolyországlása óta ha pl. egy újságíró kilakoltatásról tudósít, 20 % körüli az esélye arra, hogy aznap ezért már rendőrségi fogdába kerül, mégpedig jogszerű intézkedéssel szembeni engedetlenség hamis vádjával. Innentől pedig már szinte biztos - mert a rendőrség az esetek 100 %-ában hamis vádakat kreálva el fogja marasztalni -, hogy börtönbüntetést fog kapni, hiszen hacsak az újságíró nem gazdag, akkor nem fogja tudni kifizetni a csekélynek látszó pénzbírságot sem. Domján Tibor, a Debreceni Hírhatár főszerkesztője is ült már börtönben kilakoltatásról tudósítás miatt, az Alsóörsi Hírhatár főszerkesztője, Molnár F. Árpád pedig most áll bíróság előtt, mert a rendőrség bűnszervezetben szervezett hamis vádakkal elmarasztalta, mivel tudósított a 10 gyermekes Faragó Ferenc Mihályné és családja utcára dobásáról. (Klikk 1., 2., 3., 4., 5., 6., 7., 8., 9., 10.) Ha a főszerkesztőnek, Molnár F. Árpádnak nincs az átlagot messze meghaladó jogi gyakorlata és felelősségtudata, akkor már ő is ugyanúgy várná a börtönbehívót - mert a rendőrségi határozat jogerőre emelkedett volna -, ahogyan más civilek - mint pl. Bárdos Mária, aki szintén nem követett el semmit, csupán jelen volt - már csak a börtönbehívót várják. Ugyanezen kilakoltatás miatt állítják egyébként bíróság elé Kovács Adrienn Nikolettát is, aki az Alsóörsi Hírhatár és a Multimédia Hírháttér munkatársa. Őt is sorozatosan elkövetett hamis vádakkal marasztalta el Gyetvai Tibor X. kerületi rendőrkapitány közpénzen eltartott rendőrmaffiája, valamint az ugyanígy működő Készenléti Rendőrség (korábbi hírhedt nevén a REBISZ), ahogyan az összes említett esetben: az általunk készített, a rendőrség és Ott István főügyészségi ügyész és vezető ügyész hamis vádjait (Klikk 1., 2., 3., 4., 5., 6., 7., 8., 9., 10.) teljes körűen, adekvátan bizonyító filmfelvételek nyilvános és szélsőségesen gátlástalan és kritikátlan eltussolásával, ami minden valamelyest is objektív pszichiátriai jelentés szerint maradéktalanul indokolná a rendőrök és a főügyész ellen minimálisan a bűnöző alkatú pszichopátia diagnózisának felállítását.

 

2013.11.22.; Budapest, Hungary.


További hírek

  Kilép az MSZP-ből a második került újraválasztott polgármestere, Őrsi Gergely
2024. 07. 07. 09:47 hirhatar.hu
  Keresem az okot
2024. 07. 07. 09:47 hirhatar.hu
  Schadl a börtönben ülve is megkeresett vagy 189 milliót
2024. 07. 07. 09:47 hirhatar.hu
  Egy lapra feltenni mindent
2024. 07. 02. 18:01 hirhatar.hu
  Az álló vonat nem szolgáltatás
2024. 07. 02. 18:01 hirhatar.hu
  9 év alatt 9 milliárd csúszott NER-közeli művészekhez
2024. 07. 02. 18:01 hirhatar.hu
  Júliustól nem lesz szülészet a Keszthelyi Kórházban
2024. 06. 29. 11:57 hirhatar.hu
  Máris áremelkedés várható a kötelező akciózás eltörlése után
2024. 06. 29. 11:57 hirhatar.hu
  Itt mindenkinek elment a józan esze...?
2024. 06. 29. 11:57 hirhatar.hu
  A választás legnagyobb vesztesei
2024. 06. 26. 14:48 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport