ALSÓÖRSI HÍRHATÁR - Orbán, EU-pénzek, ügyészbűnözés: Az eltussolt milliárdokból

ALSÓÖRSI HÍRHATÁR
   
 2024.05.29.
 Szerda
Ma Magdolna napja van.
Holnap Zsanett, Janka napja lesz.
   EUR árfolyam
   384,95 Ft
   CHF árfolyam
   389,20 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2013. 10. 10. 12:19     


Orbán, EU-pénzek, ügyészbűnözés: Az eltussolt milliárdokból
Alapos a gyanú, hogy Orbán Viktor pénz-elnyeldéje, Heritesz Viktor számos kormányzatilag megvédett bűncselekmény szervezője és haszonélvezője, aki egyetlen pályázattal is képes eltüntetni félmilliárd Ft-ot.

A rendelkezésre álló és azóta is befutó információk és bizonyítékok szerint alapos a gyanú arra, hogy Orbán Viktor védett pénz-elnyeldéje, Heritesz Viktor számos kormányzatilag megvédett bűncselekmény szervezője és haszonélvezője, aki egyetlen EU-s, Új Széchenyi Terv-pályázattal is képes eltüntetni félmilliárd Ft-ot. Ügyeinek egyik áldozata Molnár József Debrecenből, aki nekünk tárta fel történetét.


Molnár F. Árpád interjúcikke.

 

 

Az első hallásra is polifunkcionális bűnügyről 2013 áprilisában már készítettünk gyorsdokumentumfilmet: "Az ügyészség eltussolta a Fidesz-támogatott vállalkozó multimilliós ügyeit (Molnár József története, Debrecen)" címmel. Az ügyről Domján Tibor, az Alsóörsi Hírhatár akkori, a Debreceni Hírhatár mostani főszerkesztője cikket is közölt. Aki ellen pedig a feltárt ügy miatt korábban már büntető per indult, és akinek a neve Heritesz Viktor, ő megtagadta, hogy nyilatkozzon az ügyben, majd fél évvel később megkereste a youtube-ot és követelte, hogy a bűnügyekről szóló dokumentumfilmet (magyarul az elérhető bizonyítékokat) a külföldi állam semmisítse meg. A youtube részletes megkereséssel fordult hozzánk, válaszleveleinkre pedig a bizonyítékok megsemmisítését megtagadta. Elfogadhatatlan lett volna, ha az a youtube, amelyik a cigányok és a zsidók teljes kiirtására buzdító magyar videók tízezreivel mérgezi az egész bolygót, egy másik állam belügyeibe avatkozva gazdasági bűnügyekben bizonyíték-megsemmisítőként lépjen fel, annak oldalán, aki ellen büntetőper folyt, aki nyilatkozni sem mert és aki érthető okokból nem fordult bírósághoz sem a panaszos ellen, sem a média ellen, hiszen enélkül is folyamatosan fél lábbal a börtönben van.

Az orbáni pénznyeldeként működő Heritesz Viktor támadásai sarkalltak minket arra, hogy ezért ismét megkeressük a 15 millió Ft-tal megkárosított, debreceni állampolgár Molnár Józsefet, aki éppen Budapestre készült, és pillanatok alatt további bizonyítékokkal is szolgált, orbáni félmilliárdos bűncselekményekben is. Molnár József - mindenki számára - tanulságos történetét olvashatják most, hogyan fonódnak össze a kormány közpénzes szervei a világszerte megvetett Orbán Viktor tébolyországában. Az interjút a Budakörnyéki Bíróság melletti bárban rögzítettük.

Molnár József beszél:

- Mi 2009 novemberében adtunk megbízást a Terra Mitika Kft.-nek (ügyvezetője Heritesz Viktor - a szerk.) egy családi ház építésére, ami cellbetonból készült volna el. A Terra Mitika Kft. vállalása szerint - teljes egészében - 2010. június 30-ára készítette volna el az építkezést. Közben a szerződés megkötésekor átadtunk egyszer 4 millió Ft-ot a vállalkozónak, Heritesz Viktornak, aki a Terra Mitika Kft.-nek az ügyvezetője, és arról volt szó, hogy a 4 millió Ft-hoz ők még hozzátesznek - fejlesztés címen - másik 8 millió Ft-ot, ami a nyomozás során kiderült, hogy nem történt meg. Január hónapban még elkért tőlünk további 7 millió Ft-ot. A 7 millió Ft átadásával 11 millió Ft-ot kapott a Terra Mitika Kft. Heritesz Viktor kezébe, hogy végezze el a családi ház építését és a kezdetleges beruházásokat kezdje meg. A beruházásból nem történt semmi, a határidő leteltével a Terra Mitika Kft. nem készített el semmilyen épületet, sem alapokat nem kezdett el, semmilyen beruházáshoz nem kezdett hozzá és a pénznek nyoma veszett.

 

Molnár József így folytatja:

- A Terra Mitika Kft. ügyvezetőjét nem tudtuk utolérni, az általa bérelt telephelyen felbontották vele a szerződést és közölték velünk, hogy három hónapig bérelte azt a területet, utána fizetés hiányában felbontották velük a szerződést, onnantól kezdve nyoma veszett a Terra Mitika Kft. ügyvezetőjének és a pénznek is. 2010 augusztusában felbontottuk a Terra Mitika Kft.-vel a szerződést és megtettük a rendőrségi feljelentést. A Terra Mitika Kft.-vel legközelebb 2011 januárjában tudtunk kapcsolatot teremteni, közvetítőkön keresztül, miután a tartozását kiadtuk egy behajtó cégnek. Ez a Costella cég volt, amely behajtó társaság hivatalosan működik. A Costella felkereste Heritesz Viktort és több alkalommal is értesítette a tartozásáról. Nekik megígérte, hogy egy II. kerületi családi ház tetőteres részét felajánlja fedezetnek, ha mi visszavonjuk a Costella cégnek adott megbízásunkat. Mi ennek eleget tettünk, a Costella céget visszahívtuk, hogy fejezze be a további keresését. Ezután a Terra Mitika Kft. ügyvezetője felmondta minden szerződésünket.

Mielőtt Molnár József beszámolóját folytatjuk, vessünk közbe valami fontosat:

Miközben általános ismeret, hogy Magyarországon nem szabad komolyabb találmány bejegyeztetésébe belekezdeni sem, mert jellemzően különböző ürügyekkel elutasítják, miközben rögtön ellopják és a Találmányi Hivatal kegyeltjeinek adják át, az is jellemző, hogy ugyanazt a találmányt - törvénytelenül apró változtatásokkal - újra és újra "feltalálják", valamint ugyanazon találmányt a "feltaláló" többeknek is úgy adja el, hogy külön-külön is felveszi érte a kifejlesztési összeget. Tehát sokan úgy tesznek, mintha azokat a pénzeket, amiket zsebre tesznek, a találmány kifejlesztésére fordítanák, holott nem csak kész fejlesztésekről van szó, hanem olyanokról, amiket kuncsaftonként újra és újra eladnak, mint még nem létező, hanem kifejlesztendő találmányt. Ide tartozik vagy sem, mindenki el tudja dönteni, de a következőkben emlegetett cellbetont is többször el lehet adni, sőt, Magyarországon egymástól külön álló cégek és vállalkozók is egyéni találmányukként hirdetik.

Most folytatjuk Molnár József szavaival:
- Ezek után mi a Lovas Sándorral, a cellbeton feltalálójával kötöttünk egy szerződést, hogy ő a fennmaradó összegből elkészíti a mi családi házunkat, annak fejébe, hogy ő az új találmányát meg tudja valósítani és ebből egy családi házat tud építeni. A Lovas Sándor szintén felvett 5 millió Ft-ot tőlünk, több részletekben; plusz 5 millió Ft-ot a 11 millió Ft-on felül. A későbbiek során kiderült, hogy a Lovas Sándor a Terra Mitika Kft. ügyvezetőjével, a Heritesz Viktorral összejátszottak és ez az egész építkezési mizéria pénzkicsalásra ment, és hogy minél több pénzt ki tudjanak tőlünk csalni. Mi jóhiszeműen bíztunk bennük és ennek következménye volt, hogy nem kaptunk az összesen 16 millió Ft-unkért semmit. A Terra Mitika Kft.-t és a Lovas Sándort, a Pileco Sro.-t (amely szlovák cég - a szerk.) feljelentettük. A továbbiakban kiderült, hogy Lovas Sándor a cellbeton feltalálásával a szlovákokat kezdte el őrjíteni, a szlovákiai vállalkozóknak kínálta fel megvételre és továbbfejlesztésre ezt a dolgot. A rendőrségi nyomozás során minden ilyen stiklikre fény derült. A Terra Mitika Kft. nem tud elszámolni a 11 millió Ft-tal és a Lovas Sándor pedig az általa felvett 5 millió Ft-tal nem tud elszámolni. A rendőrségi nyomozás során feltárt anyagokat (a BRFK IV. kerületi Rendőrkapitányság - a  szerk.) átadták az ügyészségnek, ahol az ügyészség megállapította, hogy ez a két cég, két társaság, két ember nem követett el semmilyen bűncselekményt. Nagy István vezető ügyész (Nagy István a Budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség vezetője - a szerk.) nem talált semmi kivetni valót az egészben, és azt állapította meg, hogy itt csalás nem történt. Mindazok mellett nem történt semmi csalás, hogy a Pileco Sro. és a Terra Mitika Kft. ügyvezetői, Lovas Sándor és Heritesz Viktor a felvett, összesen 16 millió Ft-unkkal nem tud elszámolni. Sem a személyi jövedelemadó bevallásában, sem a cégek adóbevallásában nem szerepel.

Itt jegyezzük meg, hogy az ügyeket eltussolt ügyészség és annak vezetője, Nagy István ellen - két média főszerkesztője és egy további újságíró munkatársunk - büntető feljelentést tettünk Hivatali visszaélés bűntette és Bűnpártolás bűntette miatt, amit Orbániádában pánikszerűen, rekordsebességgel eltussoltak. Igen, minden nyomozás és vizsgálat nélkül. A büntető feljelentést elolvashatják ezen a címen: "Félmilliárddal támogatott Fidesz-maffiózó? Feljelentés a IV. és XV. Kerületi Ügyészség vezetője, Nagy István ellen".

Különös az a buzgalom, ahogyan Orbán Viktor közpénzeink iszonyú milliárdjaiból eltartott és extrém milliomossá duzzasztott gazságügyi funkcionáriusai olyan ügyeket nyelnek le a teljes nyilvánosság előtt, amik kapcsán egy súlyos elmebetegnek is azonnal látnia kellene, hogy egy életen át kísérni fogja, bármikor letartóztathatóvá válik a hatályos vagy a visszamenőleges törvények illetve törvényeink alapján. Ugyanis ennek az ámokfutó, sötét bűnözésnek mindannyian napi áldozatai vagyunk és mi, bizony, nem felejtünk. Sem a jót, sem a rosszat, senkinek!

Molnár József szavaival folytassuk:

- Közben megtudtuk, hogy a Heritesz Viktor pályázati pénzeket nyert meg, nem is keveset. Az egyik pályázati pénz az 480 millió Ft, a másikat a Bátonyterenyei ipari parkban, a Kisterenyei részen egy ipari park felépítésére nyerte meg, Európai Uniós pályázati pénzből (az orbáni Új Széchenyi Terv keretében - a szerk.), aminek az elkészítési határideje 2012 november lett volna, amiből a 2013 október 4-ei állás szerint nem készült el semmi, azonkívül, hogy az alapkő-letétel nyoma látszik a hatalmas gazban.

 


Heritesz Viktor ennek a 480 millió Ft-os alapkőnek, meg a körülötte lévő, hatalmas területen növő gaznak a projectvezetője. A félmilliárd Ft-ot Orbán Viktor Új Széchenyi Tervével nyerte meg. Molnár F. Árpád már többször figyelmeztette az EU-t és írt levelet többek között Viviane Redingnek, hogy az EU-nak felül kellene vizsgálnia a Magyarországnak juttatott Európai Uniós támogatásokat, mert azok jelentős hányadát vagy zömét ellopják, valamint a Fidesz nevű kormánypárt oligarcháinak a zsebeibe vándorol. A nyilvánvaló bűnügyeket pedig a magyar igazságszolgáltatás eltussolja.


A pusztaságban a tábla büszkén hirdeti, hogy ami látható, annak - idézzük - "Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatási összege 480 630 664 Ft".

 

Mint azt Molnár József elmondta:

- A bátonyterenyei polgármestert többször próbáltam elérni. A titkárnőt helyettesítő titkárnővel beszéltem. Visszahívást ígértek, amiből nem lett semmi - tárta fel a károsult Molnár József.

Ekkor Domján Tibort, a Debreceni Hírhatár főszerkesztőjét kérdeztem, aki szakértőnek is számít az ilyen beruházások kapcsán:

- Egy ipari beruházás - kezdte Domján Tibor - az úgy néz ki, hogy általában az önkormányzat, tehát a település ad egy bizonyos területet, a vállalkozó pedig épít rá, és azt az önkormányzattal közösen hasznosítják. Tehát ami ott lesz, az közös lesz, általában közösen pályáznak rá, hacsaknem kimondottan az önkormányzat a megvalósító és akkor a felépített ipari létesítményeket vagy közösen béreltetik vagy kiadják stb. Tehát így néz ki egy ipari park-beruházás, mert így lehet viszonylag nagy területet jól hasznosítani, ha van rá igény. Tehát vállalkozók jönnek és kibérelik. Tehát ipari park önmagában, saját erőből nem szokott megvalósulni, hanem annak mindig egy nagy földterület az alapja, ezt meg általában önkormányzatok szokták adni.

Molnár József további Heritesz-diadalról is beszámol, ami szintén nyilvános, de Orbánék és Nagy Istvánék ebben sem találtak eddig kivetni valót, maximum a hajléktalanok létezése és a rágógumit lopott kamaszok bebörtönzése az, amiben EU-s pályázókként Magyarországot a legutáltabb, legnagyobb megvetéssel sújtott és leginkább kiközösített állammá tették.

Molnár József:
- A Heritesz Viktornak volt egy másik pályázata. Úgynevezett cellbeton továbbfejlesztésére kaptak vagy nyertek meg 560 millió Ft-ot, melybe benne van a Heritesz Viktor, a Lovas Sándor és még a másik két üzlettársa, akik valamikor a Heller Bau Kft.-nek az ügyvezetői voltak. A Heller Bauról annyit kell tudni, hogy a Terra Mitika Kft. zugszerződésben a Heller Baunak adott át pénzeket papíron és így fonódnak össze a dolgok. A Heller Bau ügyvezetői külföldi állampolgárok lennének és állítólag arab állampolgárságúak.

 

Tegyük hozzá, hogy Heritesz Viktor vállalkozásainak sora ellen folyik csődeljárás és legutóbb, amikor utánanéztünk, talán volt egy a sok közül, amelyik ellen még nem folyt. A cégek mintha - akár a hajdani olajszőkítő cégek - arra lennének létrehozva, hogy pénzkivételi helyekként funkcionáljanak és mindenképpen csődbe menjenek. Csoda, ha ekképpen Orbánék és Pintérék őt találták sok százmilliós Európai Uniós és Új Széchenyi Terves pályázatok győztesének? Csoda, hogy mindezekben a világon semmi kivetni valót nem talált Orbán Viktor és Polt Péter vezető ügyésze, Nagy István? Csoda, hogy egy ilyen országban ugyenez a politikai pártslepp széles hajtóvadászatot folytat az otthonvédők, az újságírók, a rokkantak, a halálos betegek és a hajléktalanok ellen? Csoda, ha ezeket a közpénzes ügyészeket és politikusokat a hírhedt magyar slepp-pszichiátria normális és munkájuk elvégzésére alkalmas egyéneknek, a leleplezőket pedig elmebetegeknek és cselekvőképtelen rokkantaknak nyilvánítja?

Zárásként egy idézet a Hírháttéren 2013. április 29-én publikált, Nagy István vezető ügyész és társai elleni, pánik gyorsasággal eltussolt feljelentésünk soraiból:

"Feljelentésünk megírása után érkezett hozzánk az a hír, amely gyorsan pásztázik máris mindenfelé, hogy Heritesz Viktor azonos azzal a Heritesz Viktorral, aki projectvezetője az Orbán Viktor által 480 millió Ft közpénzből támogatott Kisterenyei Ipari Park Ingatlanfejlesztő Kft.-nek, amelyből - az állítások szerint - előre elhatározott volt, hogy nem valósítják meg a projectet, hanem kimentik a kimenthető pénzösszegeket. Informátoraink most közölték, hogy a cégbírósági adatok szerint ez az Orbán Viktor által támogatott Heritesz-cég is végelszámolás alá került, és Nagy István, a Budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség vezetője és társai igencsak mellényúltak, amikor eleve nyilvános bukásra ítélt bűnöző lobbiba helyezték karrierjüket."

 

Tájékoztatjuk a Tisztelt Olvasókat, hogy e cikkünk alapján újabb büntető feljelentést teszünk és erre buzdítunk mindenkit.


További hírek

  Kizárták az RMDSZ-t a román kormánykoalícióból Orbán tusványosi beszéde miatt
2024. 05. 24. 11:06 hirhatar.hu
  Több villamos lesz Budapesten
2024. 05. 24. 11:06 hirhatar.hu
  Tíz éve szellemtanya a battonyai szellemfalu
2024. 05. 24. 11:06 hirhatar.hu
  Hozd magad a Szigeten!
2024. 05. 20. 10:38 hirhatar.hu
  Összművészeti programkavalkád a Dunakanyarban: jön a VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó
2024. 05. 17. 15:12 hirhatar.hu
  Legendás szupersztárt, a „pop örökös királynőjét”, valamint megannyi fejlesztést, újítást jelentett be a Sziget
2024. 05. 16. 18:26 hirhatar.hu
  Cserhalmi György is nekiment Vidnyánszkynak Kulka miatt
2024. 05. 12. 10:09 hirhatar.hu
  Kalandozás a Börzsöny nyugati felén
2024. 05. 12. 10:09 hirhatar.hu
  Eladták Kádár János egykori sofőrjének palotáját
2024. 05. 12. 10:08 hirhatar.hu
  Udvaros Dorottyát 22 év után kirúgták a Nemzeti Színházból
2024. 05. 04. 09:41 hirhatar.hu





IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport