. Ma Ervin napja van.
A Hooponopono csodamantra
2013-10-23 20:13:12
A Hooponopono csodamantra

A Hooponopono csodamantra

Ugyan ki ne hallott volna már mantrázásról, régi beidegződött gondolatok kitisztításáról, megváltoztatásáról. A csodálatos Hooponopono módszer Hawai-ról származik, méghozzá egy pszichológus doktortól.


Egy olyan módszert szeretnék megosztani mindenkivel, amit én is kipróbáltam, rendszeresen alkalmazom és ami nekem is segített. "Ha békét teremtesz magadban, a világban béke lesz" - hallhatjuk spirituális emberektől.

Egyetértek velük. Ha mindenkiben béke lenne, béke lenne a világban is. Ha a lelkünkben elégedettek vagyunk, szeretünk, jószívűek vagyunk és segítőkészek, magasabb síkon rezgünk, mint azok az embertársaink, akik irigyek, önzőek vagy egoisták. A szívünk melegséggel van teli, míg nekik irigységgel és elégedetlenséggel.

Az ezotériával foglalkozók körében igen elterjedt Hooponopono módszerét egy Hawai-on élő orvos, dr. Len fejlesztette ki. Egy elmegyógyintézetben gyógyította az összes beteget úgy, hogy közben csak saját gondolatait tisztította. Nem végzett kezeléseket, sem gyógyszeres terápiát. A betegek - beszámolók szerint - csodával határos módon mégis meggyógyultak, mert a doktor úgy gondolta, ő teremtette őket, így ő is tudja megszüntetni betegségüket. A doktor ezt mondta: "Egyszerűen meggyógyítottam magamban azt a részt, ami őket teremtette."

Ezért hívják a Hooponopono módszerét Csodamantrának. Csupán négy mondat ismétléséből (mantrázásából) áll, ami a következő: Szeretlek! - Sajnálom! - Kérlek bocsáss meg! - Köszönöm!

Ez a szeretet gyógymód a negatív gondolatok, érzelmek semlegesítésére szolgál. Gyógyíthatjuk testünket, elménket, lelkünket és ezáltal a világot, mely körülöttünk létezik. A probléma, melyet ki szeretnénk javítani, nem a mi hibánk, de a mi felelősségünk, mert minden belülről jön, a tapasztalatunk először bennünk létezik és kivetítődik. Minden hibát ki lehet javítani, ami már megvan és minden hibát el lehet kerülni, mielőtt megtörténne. Ez a módszer mindenképp működik, akkor is, ha hisz benne valaki és akkor is, ha nem. A Hooponopono a zéró állapotba visz vissza, amiről lelkünk elindul. Mindent kitisztít a tudatalattinkból. Persze ez nem napok munkája, hanem személytől függően - kinek, mennyi beidegződött negatív élménye és gondolatai vannak elraktározva - lehet igen hosszú folyamat is. De gondoljunk csak bele, egyszer megérkezünk oda, ahol már nem gátol többé negatív érzelem, gondolat, nem áll útjában a teremtő gondolatainknak semmi belső gát. Könnyebben teljesülhetnek elgondolt terveink, vágyaink, mert ahogyan "gyógyulunk" - úgy gyógyul a világunk is. Csak ismételjük kitartóan, mondogassuk amikor csak tudjuk:

Szeretlek! - Sajnálom! - Kérlek bocsáss meg! - Köszönöm!

Meg fogjuk látni, amint elkezdjük és kitartóan folytatjuk a tisztítást, egy idő után, talán egy, talán három hónap múlva (nálam egy hónap után történt először) elkezdődik valami, valami megmagyarázhatatlan erő kezd el a segítségünkre lenni. Ez az erő nagyobb mindennél, nagyobb a világ erejénél.

Van, akinek hosszabb idő szükséges, másoknak kevesebb. Ez a legjobban attól függ, kinek mennyi elraktározott "tisztítani" valója van és mennyire kitartóan ismételgeti a Csodamantrát. Ha problémát akarunk megoldani ezzel a módszerrel, csak gondoljunk az adott problémára és ismételgessük a Csodamantrát. Egyszerre viszont csak egy dologgal foglalkozzunk! Bármilyen problémára alkalmazhatjuk, legyen szó betegségről, mások betegségéről, anyagi problémákról, emberi konfliktusokról, a legkisebb dologtól a legnagyobbig. A módszer működik! Akár hisz benne valaki, akár nem. Mindig működik. De ne gondoljuk például, hogy máról holnapra megoldódik a probléma. Ezeknek a dolgoknak idő kell. Hiszen nem egy nap alatt hoztuk létre a problémákat sem.

Ne feledjük! Csak ismételgessük kitartóan:

Szeretlek! - Sajnálom! - Kérlek bocsáss meg! - Köszönöm!

 

2013. október 23.
Kovács Adrienn Nikoletta

Utoljára frissítve: 2013-10-23 20:42:40

További híreink
Madárnyelven
Tanmese a barázdabillegetőről,. aki most a csizmát...
2014-10-04 21:58:46, Hírek, Vélemény Bővebben
A gyömrői polgármester kálváriája
A népszerű blogger Rózsa Mihály írása Gyömrő polgármesteréről. Valahogy így fest Gyenes Levente megítélése a város határain túlról, és valószínűség szerint ezen még az se...
2014-10-02 00:51:06, Hírek, Vélemény Bővebben
Elkezdődött: nácik pózolnak a Szabadság téri szoborral
Nagy az öröm, csak az a sok zsidó ne ajvékolna a dicsőséges emlékmű körül! Nem is hagyták szó nélkül a hazafias fiatalok ezt a héber szívű vircsaftot. Egy idős hölgy, a v...
2014-08-11 21:22:19, Hírek, Vélemény Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szór...
Bővebben >>