. Ma Ervin napja van.
Az EU Orbánék által ellopott százmilliárdjai!
2013-10-31 18:15:29
Az EU Orbánék által ellopott százmilliárdjai!

Az EU Orbánék által ellopott százmilliárdjai!

Spontán megállva az "Új Széchenyi Terv"-nek nevezett orbáni pénzelnyelő rendszer egyik szégyentáblája előtt, a budapesti Damjanich utcában arról beszélgetve, hogyan tünteti el Orbán Viktor és rendszere az Európai Unió és a magyarság százmilliárdjait!

 

Nyilatkoztak:

Molnár F. Árpád

Domján Tibor

Kovács Adrienn Nikoletta

Kiss Roland

 

 

"ÚJ SZÉCHENYI TERV" felirattal egy kaptafára, azonos külsővel, Orbán Viktor haverjai által, közpénzekből legyártott táblák milliárdokért, szerte az egész országban, a legnagyobb városoktól a legkisebb falvakig és pusztaságokig. Mindegyiken más összeg áll (a százezrektől a milliárdokig) és mind-mind azt kiabálja világgá, hogy az Európai Unió mennyi pénzt pocsékolt el, amikor az Orbán-kormányra bízta és a Magyar Állam mikbe ölte, pusztította, tüntette el a százmilliárdokat, amiknek zöméről látszik, hogy legalább 10-szer annyit költöttek rá, mint amennyiből kivitelezhető lett volna, továbbá hogy a többsége értékelhetetlen, megmagyarázhatatlan, kimagyarázhatatlan, projecteknek nevezett pénzelszívókban tűnt el, meghatározó mennyiségben Orbán Viktor és gátlástalan oligarcháinak és bármire kapható sleppjének zsebeibe.

Az Alsóörsi Hírhatár ingyen tevékenykedő stábjából Molnár F. Árpád és Kovács Adrienn Nikoletta, a Debreceni Hírhatártól Domján Tibor, továbbá a Tartarossz Blog alapítója, Kiss Roland állt meg spontán ötlettől vezérelve a budapesti Damjanich utcában egy ilyen "Új Széchenyi Terv"-nek csúfolt szégyentábla és gyalázatépület előtt beszélgetni. A beszélgetésről hangfelvétel készült; a következőkben annak leiratát olvashatják.

Újságíróink ama Damjanich u. 48. számhoz kifüggesztett szégyentábla előtt álltak meg, amely előtt 2012.08.29-én a következő című filmet forgattuk: "Adminisztratív orbántéboly a szegények továbbüldözésére - Hajléktalanok szónokoltak az "A Város Mindenkié" demonstrációján". Minthogy a dokumentumfilmünkből kiderül, mennyire haszontalan és kontraproduktív az, ami abban az épületben folyt, amely előtt megálltunk, érthető, hogy mostanra el is nyert Orbán Viktornak és társainak köszönhetően további félmilliárd Ft Európai Uniós és magyar állami támogatást! De mire is? Erről beszélgettünk a szégyentábla és az orbáni gyalázat épülete előtt.


Molnár F. Árpád (felolvassa a táblán láthatókból):
- ÚJ SZÉCHENYI TERV. A NEMZETI REHABILITÁCIÓS ÉS SZOCIÁLIS HIVATAL NEMZETI SZAKRENDSZERI ÉS INFORMATIKAI FEJLESZTÉSE. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege 499.930.400 Ft. A project az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Molnár F. Árpád (az Alsóörsi Hírhatár főszerkesztője) így folytatja:
- Ezzel a szeméttel van tele az egész ország. Maguk a táblák is olyan sokba kerülnek, amikből a hajléktalanság jelentős része felszámolható lenne. Mindegyik táblára rá van írva az összeg, amit az Orbán-kormány, meg az Európai Unió kifizetett, miközben hasznos befektetést még nem láttam. De maguk az összegek, ha csak néhány ilyet megnézünk, amit pusztaságokra, meg ilyen épületekre ráköltöttek és ilyen nevesincs, megfoghatatlan dolgokra és projektekre, az is sok milliárd forintra rúg. Az egész ország tele van ilyen táblákkal. A hajléktalanság ezekből a pénzekből, felbecsülhetetlen, hányszor lett volna teljesen felszámolható. Azt gondolom, hogy itt már fel kell vetni nagyon súlyosan az Európai Unió felelősségét is, mivel egy olyan bűnbandának fizetik ki a hatalmas pénzeket, amik ilyen nevesincs, megfoghatatlan, értelmezhetetlen és sima köztörvényes bűntettekre fordítják azt a rengeteg pénzt, miközben a szegényeket ugyanez a kormány tömegesen dobálja az utcákra, és ugyanez az Európai Unió pénzeli ezt a bandita kormányt, annak ellenére, hogy embernek nem tudnák ők sem megmagyarázni, hogy mire költötték azt a rengeteg pénzt!

Kiss Roland (a Tartarossz Blog alapítója):
- Amiért itt voltatok a hajléktalanok tüntetéséről tudósítani, az fontos téma volt, hogy Orbánék azt találták ki, hogy aki valahol aznap már igénybe vett ügyintézést vagy mosást, bármit, az nem kaphatott ebédet, nem is fürödhetett, ha ugyanott erre nem volt lehetőség. Ha valahol már fürdött, akkor pedig nem ehetett a hajléktalan. Ez botrány. Ez botrány. Éppen néztem, hogy egy számítástechnikai főosztályt is csináltak ilyen EU-s pénzekből. Nagyon fontos pénzeket osztanak el, hogyha egy hajléktalan, ugye, Kocsis Máté szerint 100 ezer Ft-ba kerül havonta az államnak. Én egy ilyen Tarlós István és Kocsis Máté vitát szeretnék, ahol megvitatják azt, hogy ez a 100 ezer Ft ez hogy volt, mert Tarlós azt állította a Hír tv-ben, hogy a hajléktalanok nem bírják fönntartani, ha szociális bérlakást kapnak. De hát hogyha fejenként 100 ezer Ft-ot kapnak, abból simán fenn tudják tartani a bérlakást! Egy Kocsis Máté és Tarlós István vitát várunk, mert két ellentétes állítás van. De érdekes módon nincs közöttük vita, közben mind a kettő homlokegyenest mást állít a hajléktalanokról.

Molnár F. Árpád:
- Én emlékszem, amikor Kocsis Máté erről a 90-100 ezer Ft-ról beszélt, hogy ennyibe kerül egy hajléktalan havonta. Én annak idején meg is kérdeztem: aztán mire megy el ennyi pénz?! Csak nem az utcán fűtenek rá?! Csak nem villanyszámlára?! Csak nem lakbérre és a legnagyobb csomagú Internet- és műholdas televíziós, valamint mobiltelefon-csomagokra?! Mert én ennek negyedéből éltem szociális segélyen úgy, hogy fenntartottam Kecskeméten a 64 négyzetméteres lakásomat, minden számlám mindig ki volt fizetve időben, előfizettem az Internetet, megspóroltam a számítógépre és a kamerára valót, mostam, takarítottam, megcsináltam egy nagy hírű multimédiát, cikkekkel, Hírháttér Rádióval, filmekkel, az alapításom és vezetésem alatt működő Hírháttér Multimédia pedig számos tekintetben és a legfontosabb tekintetekben abszolút rekordtartó lett! Akkor mire megy el egy utcai hajléktalanra havi 90-100 ezer Ft! Hát a kormánylakájokra, a pénzelnyelő rendszerre, a bűnöző oligarchák feneketlen zsebeire!

Kovács Adrienn Nikoletta (az Alsóörsi Hírhatár újságírója):
- Az egész ország tele van ilyen táblákkal, hogy kisebb falvakban is irdatlan összegeket nyertek el beruházásra, pl. csatornafejlesztésre, és ez mellett még a lakóktól is 100 ezer Ft-okat meghaladó összegeket szedtek be, tehát a lakók is fizettek. Plusz kis településeken is milliárdokat nyertek el, de akkor egy lakónak miért kellett fizetnie, mikor olyan összegek voltak erre elnyerve, hogy azokból fedezni kellett volna az egész beruházást!

Domján Tibor (a Debreceni Hírhatár főszerkesztője):
- Ezekre a nagy pénzek elköltésére azért van szükség, mert ezek így számolatlanul el tudnak tűnni, a hajléktalanságot meg azért nem számolják föl, mert az ellátó rendszerek és a belőlük élősködők, ezek bűnszervezete - egyházak, önkormányzatok, mindenféle ilyen-olyan segítő szervezetek - nagyon nagy pénzeket kapnak normatívaként, támogatásként, és így eltűnnek a pénzek. Tehát nem a célszemélyek kapják meg az összegeket, hanem különböző ellátó rendszereken keresztül és a haverok zsebeibe elfolyik, ahelyett, hogy kifizetnék azoknak és arra, akiknek célirányosan meg kell oldani a problémáját. Az ellátó rendszerek zömének pedig semmi szerepe nincs, semmi funkciója nincsen, csak az, hogy bent ülnek ilyen szép irodaházakban, mint ez, dolgoznak bent százan, kapnak a közszolgálati bértábla alapján minimum 100 ezer Ft fölötti nettó fizetést, és igazából semmit nem csinálnak, miközben ezért éheznek, meg ezért halnak meg az utcán az emberek, meg fagynak meg.

Molnár F. Árpád:
- Rehabilitációs és szociális hivatal! Érted?!

Domján Tibor:
- Szakrendszer! Szak!

Kiss Roland:
- Jó kormánypropaganda a saját választók felé és az Európai Unió felé.

Molnár F. Árpád:
- Hajléktalan ellátásra dúsgazdagon, félmilliárdot elb...va erre a hülyeségre.

Domján Tibor:
- Hozzáteszem, hogy az Európai Unió egy globális pénzelosztó rendszer, és az Európai Unión múlik! Az Európai Unión múlik nagyon sok olyan dolog, hogy mire írják ki a pályázatot! Tehát Magyarországon szökőkútra lehet pályázni, hogy tíz-, meg százmilliókért szökőkutakat csináljanak, de arra, hogy a hajléktalanoknak lakásuk legyen, arra nem lehet pályázni! Sportpályákra lehet pályázni, értelmes dolgokra nem lehet pályázni! Tehát globálisan van eldöntve, hogy a pénzt azt el kell szórni, el kell szórni és semmiképpen se azok kapják, akik rászorulnak!

 

A fent említett dokumentumfilmet, amelyet a beszélgetés helyszínén egy évvel korábban forgattunk, itt is megtekintheti. A címe: "Adminisztratív orbántéboly a szegények továbbüldözésére - Hajléktalanok szónokoltak az "A Város Mindenkié" demonstrációján".

Utoljára frissítve: 2013-10-31 21:13:04

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munká...
Bővebben >>