. Ma Ervin napja van.
Obama: ahol vegyi fegyvert vetnek be, támadni kell
2013-09-07 22:18:35
Obama: ahol vegyi fegyvert vetnek be, támadni kell

Obama: ahol vegyi fegyvert vetnek be, támadni kell

Az Emberiség bármely népének védelmével is indokolja Barack Obama a szíriai célpontok elleni stratégiai katonai csapás szükségességét, de nem akarja Asszadot megbuktatni. Több vonalunk is van a szír titkosszolgálathoz - mondta az Alsóörsi Hírhatár főszerkesztő-helyettese.


Az Emberiség bármely népének védelmével is indokolja Barack Obama a szíriai célpontok elleni stratégiai csapás szükségességét, de nem akarja Basshar al-Assad szír elnököt megbuktatni, aki már a felkelések előtt is a Föld bolygó egyik leghírhedtebb diktátora volt.

- Először is nem én húztam meg a vörös vonalat - mondta Barack Obama a szír lakosság tömegeit lemészárló legutóbbi vegyi fegyveres támadás kapcsán, majd így folytatta: - A világ jelölte ki, amikor a kormányok a Föld lakosságának 98 %-át képviselve szerződésben tiltották meg a vegyi fegyverek használatát, még akkor is, ha az országok háborúban állnak. Nem az én szavahihetőségem, hanem a nemzetközi közösség szavahihetősége a tét.

Az amerikai elnök úgy nyilatkozott, hogy a katonai csapás egyértelmű üzenet lenne Asszad elnök számára, hogy ne használjon többet vegyi fegyvert. Obama a fenti szavaival - melyeket azzal egészített ki, hogy Szíriában politikai átmenetre van szükség - nagyon ügyesen hatott a világ kormányainak és népeinek egészséges önvédelmi reflexére, továbbá racionális stratégiai és minimálisan elvárható lelkiismereti kötelességeire egyaránt. Az, hogy ugyanakkor mi az USA távolabbi terve, továbbra sem lehet egyértelmű.

- Több vonalunk is van az Asszad-féle szíriai titkosszolgálathoz és gondolkodtunk azon, hogy éljünk-e ezekkel, de végül egyiket sem alkalmaztuk - mondta Molnár F. Árpád, az Alsóörsi Hírhatár főszerkesztő-helyettese, majd így folytatta: - A szíriai titkosszolgálat és az ellenzék egész Európában, Európai Unió-szerte nagyon erős és fokozottan jelen van. Emberöléseket is elkövetnek, de ezek messze legfőképpen arabok ellen irányulnak. Ezen belül is legalább főként azok ellen, akik Asszad ellen tevékenykednek, így pl. anyagi segítséget jelentenek a szír ellenállás számára - mondotta.

Magyarországon meghatározóan a magyarországi szélsőjobboldal az, aki a feje fölé emeli a világ egyik leghírhedtebb titkosszolgálatát működtető szír elnök fotóját azzal az indokkal, hogy szerintük az USA a szír olajért és más ásványkincsekért akar háborút vagy anarchiát Szíriában. A mérsékelt vélemények és szakértések között viszont kezdettől gyakori érvelés volt az egész bolygón, hogy Obama azért nem akart segíteni a szíriai népnek - miután Asszad a leváltásáért tüntetők ellen fegyveres mészárlásokba kezdett, majd (és közben) a lakosság tömeges legyilkolásába fogott -, mert a szír ellenzék még az Asszad-rezsimnél is jobban utálja az Egyesült Államokat, ezért az USÁ-nak nem érdeke a szíriai ellenzék hatalomra juttatása.

Utoljára frissítve: 2013-09-07 23:48:05

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Karsai Dániel akként döntött, hogy 2024. március 31. napjával befejezi az ügyvédi tevékenységét és egyúttal ki...
Bővebben >>