. Ma Ervin napja van.
Párttrógerek - a Századvég lenyelné a nép évi 500 milliárdját!
2013-11-23 11:29:59
Párttrógerek - a Századvég lenyelné a nép évi 500 milliárdját!

Párttrógerek - a Századvég lenyelné a nép évi 500 milliárdját!

Párttrógerek - így is sommázhatjuk a Századvég vezetőinek nemzeti vagyont elnyelő aktusát, mellyel elhatárolódott saját munkatársától is, mert megírta: évi 444 milliárd Ft-ba kerül, hogy Orbán a leggazdagabbakat támogatja.


A fideszes állami megrendelések közpénznyelő cége, a Századvég gazdaságkutató munkatársa, Virovácz Péter és volt munkatársa által publikált tanulmányt jobb- és baloldali közgazdászok egyaránt helyénvalónak tartják. Csak a Századvég Gazdaságkutató Zrt. határolódott el - minden indoklás nélkül - az Orbán Viktor hazugságpolitikáját akarva-akaratlan leleplező tanulmánytól, félve az orbáni retorzióktól és az állami, tehát közpénzen finanszírozott, a lakosság által gyakran féktelen pénzpocsékolásként értékelt "szakértői" megrendelések elmaradásától.

A fideszesként önleleplező cég által eltussolni vágyott tanulmány felfedi, hogy legalább 444 milliárd forinttal kevesebb az állam bevétele (az SZJA) Orbán Viktor egykulcsos adójának bevezetése miatt. Azt is felfedi, hogy ennek az elherdált 444 milliárd Ft-nak a 74 %-a a gazdagok zsebeibe, mégpedig az ország leggazdagabb kéttizedének zsebeibe vándorol. Orbánék tehát azzal, hogy elvontak a lakosság millióitól évente közel fél billió Ft-ot(!), tehették ezt többek között azért, mivel saját maguk és klientúrájuk évről évre egyre gazdagabb. Ahogyan az a korrupciós bűntetteknél megszokott, tehát a lakosság azért fizethet évente fél billió Ft-ot (és ez csak egy pénzelnyelő tétel s sok közül!), hogy az olyan multimilliárdosoknak, amilyen Orbán Viktor, Pintér Sándor és lakájaik, egy kicsit több maradhasson a zsebükben. Ahogyan azért szoktak eladni vagy megvenni sok milliárdos vagy százmilliárdos állami, magyarul lakossági veszteségekkel projecteket, hogy abból néhány haver pár millió Ft-ot leakaszthasson. Ami tehát a lakosságnak korrupciós ügyenként belekerül pl. 1000 milliárdba, az a korrupciós bűntetteket megszervező politikusok és simicska-szintű haverjaik számára fejenként és átlagosan gyakran nem hoz többet pár milliónál. A korrupció ugyanis nagyon sokba kerül. Sokkal többe, mint azt a honpolgár gondolná.

Pl. az, hogy Orbán Viktor saját magát és haverjait kicsit még jobban gazdagító egykulcsos adórendszere évente 500 milliárdba kerül, azt jelenti, hogy ebből évente 32-szer lehetne felszámolni az ország teljes hajléktalanságát! Úgy, hogy minden egyes utcára dobottnak és eztán utcára hajítottnak külön-külön jutna egy önálló, privát, zárható lakókonténer!

Amikor a Btk. végre nem csak papíron, hanem ténylegesen is működőképes lesz, és végleg megszabadulunk a Gyetvai Tiboroktól, az Ott Istvánoktól (Klikk 1., 2., 3., 4., 5., 6., 7., 8., 9., 10.) és az orbáni lakájoktól, akkor Orbán Viktort, Pintér Sándort és társaikat a Büntető Törvénykönyv Népirtás-paragrafusa alapján kénytelenek leszünk életfogytig tartó fegyházbüntetésre vágni. Mert - ahogyan tanította Orbán Viktor és pl. a XV. kerületi, valamint a X. kerületi és REBISZ-es kilakoltató és az újságírókat hamis vádakkal üldöző vezető rendőrtisztjei - a törvény az törvény, és a törvény mindenkire vonatkozik! És sosem tudunk eltekinteni a törvény teljes körű megtorló alkalmazásától!

Egyetértünk, csak abban nem, hogy a lakosság és az újságírók ellen kreált hamis vádak alapján, hanem kifejezetten a közpénzkitartottak ellen kell, törvényesen fellépni! Ezért is fogjuk őket a legsúlyosabb tételekkel fegyházbüntetésbe vágni. Pl. a Népirtás-paragrafus alapján kivétel nélkül az egész bandát életfogytig tartó fegyházbüntetéssel vagyunk kénytelenek sújtani, hiszen tetteiket kiemelt közbizalmat követelő funkciókban, rettenetes lakossági adó-ezermilliárdokból követték el a lakosság és a magyar nép ellen. Ilyen esetekben mindig, kivétel nélkül minden esetben a legsúlyosabb büntetési tételeket vagyunk kénytelenek alkalmazni, hiszen a törvényt nem szeghetjük meg!

Bajnai Gordon közölte, hogy "500 milliárd forintot vontak el az elmúlt 3 évben a bankoktól, büntetésként, különadó címén, devizahitelesekre hivatkozva! (...) A devizahitelesek kárára hivatkoznak, de valójában annak a pénznek a nagy része az egykulcsos adó ütötte lyuk betömködésére ment a kormányzati büdzsébe" - mondta a volt miniszterelnök.

Bajnai Gordon korábbi miniszterelnök állításait erősíti sokak mellett Békesi László volt pénzügyminiszter is, aki szerint az egykulcsos adórendszer miatti évi félbillió(!) forintos kiesések kompenzálására vezették be Orbánék az unortodox ágazati adókat, például a bankokra kirótt különadókat. Békesi László volt pénzügyminiszter azt is közölte, hogy Orbán egykulcsos adórendszere nem 444, hanem 600 milliárd Ft-ba kerül évente! Ugyanis - mondta a kétszeres pénzügyminiszter Békesi László - a tanulmány nem vette figyelembe a nagycsaládosok adókedvezményének felső jövedelemhatár nélküli kiterjesztését, amely további 15 milliárd Ft lakossági bukást jelent, évente!

 

Cikk: Molnár F. Árpád

Utoljára frissítve: 2013-11-23 11:38:11

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevéve...
Bővebben >>