. Ma Zita napja van.
Póka László előzetesben, de Wáczek banküveget zúzott
2013-09-17 21:40:06
Póka László előzetesben, de Wáczek banküveget zúzott

Póka László előzetesben, de Wáczek banküveget zúzott

Wáczek Frigyes otthonvédő megint az első sorban küzd. Miután Póka Lászlót fogdába zárták, ma reggel nyolckor bezúzott egy bankkirakatot, majd feladta magát. 72 órára előzetesbe vágták. Molnár F. Árpád feljelentést tesz személyi szabadság megsértéséért.




Szerkesztőségünknek több informátor megerősítette, hogy Wáczek Frigyes - Póka László mai akciójától teljesen függetlenül - gondolt egyet a mai nap reggelén és lezúzott egy bankkirakatot a 19. kerületben, majd feladta magát a rendőrségen.


Mivel az esemény egyébként garázdaságnak minősül, majdnem el is engedték a kapitányságról a papírozások után, ám Orbán Viktor és Pintér Sándor Nemzeti Nyomozóirodája azonnal igényt tartott a fejére és tekintve, hogy azóta nem engedték ki, feltehetően ő is megkapta a 72 órát, a Póka Lászlóéhoz hasonlóan összetákolt hamis vád alapján.

 

Wáczek Frigyes állítólagos 72 órás őrizetbe vételéről értesülve Molnár F. Árpád emberjogvédő, a HHMM emberjogvédő szervezet vezetője, az Otthonvédelmi Tanács tagja, az Alsóörsi Hírhatár főszerkesztő-helyettese azonnal bejelentette: büntető feljelentést tesz Személyi szabadság megsértése miatt. Azonnal, ahogy az esetről telefonon értesült, rögtön bejelentette:

- Tekintettel a cselekmény csekély súlyára, továbbá arra, hogy Wáczek Frigyes önmagától jelentkezett a rendőrségen, ráadásul nyilvánvalóan semmilyen jogi párhuzam nem vonható Póka László és Wáczek Frigyes tettei között, így a fogvatartás jogi feltételei - mint szökés és elrejtőzés veszélye, bizonyítékok eltüntetése és a többi - nem állnak fenn, ezért a Nemzeti Nyomozóiroda vagy akárkik, akik a jogvédő állítólagos őrizetbe vételét elrendelték, megalapozottan gyanúsíthatók a Büntető Törvénykönyv 194. §-ába ütköző Személyi szabadság megsértése bűntettének elkövetésével, amiért ismeretlen tettesek ellen büntető feljelentést teszek.

 

Informátoraink egyike kérte, hogy tegyük közzé, hogy Póka László és Wáczek Frigyes is családapák és ha Orbán Viktor nem sodorná ilyen kilátástalan helyzetbe a családokat, akkor nem szánnák ilyen elkeseredett tettre magukat.

 

Domján Tibor

 

 



Utoljára frissítve: 2013-09-17 22:20:02

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tű...
Bővebben >>