. Ma Zita napja van.
Semmibe vettek minket Orbán házánál (Ruszkai Barnabásné otthonvédő)
2013-10-31 11:54:25
Semmibe vettek minket Orbán házánál (Ruszkai Barnabásné otthonvédő)

Semmibe vettek minket Orbán házánál (Ruszkai Barnabásné otthonvédő)

Ruszkai Barnabásné (Györgyi), Magyarország egyik legfontosabb otthonvédője adott villámnyilatkozatot arról, amikor Orbán Viktor cinege utcai házánál, a hegyen éhségsztrájkolókhoz csatlakozott.

 

 

Ruszkai Barnabásné (Györgyi) az egyik legismertebb és legnépszerűbb az otthonvédők körében; egyébként Magyarország egyik legfontosabb otthonvédője. Ő is többször felment a hegyre, Orbán Viktor Budán, a Cinege utcában elterülő házához, amikor Póka László, a "Nem adom a házamat" vezetője és más otthonvédők hosszú heteken át, éjjel-nappal, váltott műszakban tüntettek és éhségsztrájkoltak. Mint azt Ruszkai Barnabásné az Alsóörsi Hírhatárnak nyilatkozva alig több, mint néhány napja elmondta:

- Többször, napközben voltam fent az Orbán-villánál. Nagyon hideg volt, nagyon nagy szél volt és elkeserítő volt, hogy hiába fagyoskodunk, meg demonstrálunk ott fent, semmibe nem vettek minket.

Ruszkai Barnabásné, aki annyira elnéző volt Orbán Viktor minden bűne és lakosság elleni terrorizmusa ellenére, hogy még az Orbánék által szervezett úgynevezett "Békemenetre" is elment, kamerán kívül elmondta, hogy kiábrándító volt az, hogy Orbán Viktor egyetlen egyszer sem ment oda a háza előtt hosszú-hosszú heteken át éhező és fagyoskodó otthonvédőkhöz, és soha, egyetlen egyszer sem kínálta meg őket legalább egy teával.

Ruszkai Barnabásné a béketűréséről, az elnéző magatartásáról, önzetlenségéről és szelídségéről közismert. Nem csoda, hogy sok egyéb mellett ő is kapott a könnygázból, amikor a Búza utca 8. szám alatt élő család utcára dobása során Orbán Viktor rendőrei - nem törődve azzal, kik vannak a lakásban - könnygázt fújtak a zárt térbe, elgázosítva az összes bent lévő fiatalt, időst, beteget, vak asszonyt, nőt és férfit, újságírót és aktivistát egyaránt, aztán azokat az újságírókat, akiknek nem MÚOSZ-os sajtóigazolványuk volt, mindazon újságírókat automatikusan a rendőrséggel szemben fellépő ellenállóknak minősítették, erőszakkal elhurcolták, fogdába vágták, majd elítélték.



A MÚOSZ a katonai és polgári titkosszolgálatokhoz legközelebb álló újságíró szövetség, ahová a belépést a titkosszolgálatokkal közvetlen kapcsolatot ápoló vezetők döntik el. A MÚOSZ számos olyan kedvezményt is kínál ezért tagjainak, amikről egyrészt egy újságíró egyébként nem is álmodhatna, másrészt amik ránézésre is olyan kétségesek törvényességi szempontból és olyan visszaélések tömegeire adnak táptalajt, amik szintén önmagukért beszélnek.

 

A búza utcai kilakoltatás újságírókat hatóságilag üldöző következményei között szerepel, hogy van újságíró, aki azóta már letöltötte a rá bírósági tárgyalás nélkül kiszabott börtönbüntetést is. Ugyanis Orbán Viktor és Pintér Sándor olyan új törvényeket hozott, amelyek szerint ma már nem kell bírósági ítélet bárki bebörtönzésére, akit csekélyebb súlyú cselekménnyel vádolnak meg, hanem elég, ha egy rendőr megvádolja, aztán Határozatban elmarasztalja, az illető pedig lecsúszik a 8 napos fellebbezési határidőről vagy a kiszabott pénzbüntetést nem váltja 3, igen, jól látják, 3 napon belül közmunkára! Eztán bíróság már csak azért ülésezik, hogy megszabja, meddig tartson az a börtönbüntetés, amelyet a rendőrség a bíróság számára már meghatározott. Egyetlen menekülési útja van az Orbán-Pintér-rezsim által börtönre ítélt újságírónak: ha a bírósági tárgyalás összegével megemelt büntetést kifizeti. Ha erre nincs pénze - mint a bebörtönzött újságírók esetében -, akkor újságírói tevékenységéért letöltendő szabadságvesztést kapott.

 

Ezzel Orbánék a magyar bíróságokat sok ügyben még a Kádár-rendszer gyakorlatához képest is adminisztratívabb és formálisabb szerepbe kényszerítették, így a bíróságok szerepe a lényeget tekintve már csak annyi, hogy aláírják a rendőrség Határozatát, de az ártatlanokat akkor is bűnösnek mondják ki, ha tudják és minden bizonyíték abszolút adekvátan kontesztálja (azaz bizonyítja), hogy a bíróság által börtönbüntetésre ítélt honpolgár vagy újságíró teljesen ártatlan. Tehát a bíróságok dolga az lett, hogy az ártatlanokat is börtönbe zárják, mert a rendőrség (általában egy-egy rendőr aláírásával) így döntött.

 

Ezen orbáni és pintéri, despotikus rendszerű adminisztráció miatt ugyancsak kezdeményeztük Magyarország Európai Uniós tagságának felülvizsgálatát. Ugyanis újságíróink és sok további jogvédő álláspontja szerint az az ország, amelyik ennyire érzéketlen a demokráciára és az emberi jogokra, az mindenképpen méltatlan és alkalmatlan arra, hogy bármilyen civilizált, demokratikus országokból álló közösség tagja lehessen.

 

Cikk és interjú: Molnár F. Árpád

Munkatársak: Kovács Adrienn Nikoletta és Domján Tibor

 

 

Hernádi Zsolt, az INTERPOL által körözött nemzetközi bűnöző társaságában az őt a nemzetközi elfogató parancsok ellen köztörvényesen védő Orbán Viktor, valamint Csányi Sándor. (A fotó csak illusztráció, az sokkal azelőtt készült, hogy Hernádi Zsolt ellen nemzetközi elfogató parancs született.)

 

Utoljára frissítve: 2013-10-31 19:54:53

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek,...
Bővebben >>