. Ma Zita napja van.
Tánczos Gábor Szíriáról nyilatkozott - És a Tánczos-ügy titkaiból
2013-10-05 11:27:19
Tánczos Gábor Szíriáról nyilatkozott - És a Tánczos-ügy titkaiból

Tánczos Gábor Szíriáról nyilatkozott - És a Tánczos-ügy titkaiból

A körmendi gyermekgyilkosság vádjával minden rendelkezésre álló bizonyíték és belsős információ szerint ártatlanul elítélt Tánczos Gábor nyilatkozott az Alsóörsi Hírhatárnak tegnap, 2013. október 4-én.


Molnár F. Árpád, az Alsóörsi Hírhatár főszerkesztője azért kereste az 1998-ban letartóztatott és 10 éves börtönbüntetésre ítélt körmendi férfit, hogy megkérdezze tőle, mi a véleménye a szíriai háborúról illetve a frontvonal melyik oldalán foglalna állást.


Molnár F. Árpád cikke.

 

 


A 11 éves Heffenträger Zsófia meggyilkolásának vádjával - minden rendelkezésre álló bizonyíték és belsős információ szerint - ártatlanul elítélt Tánczos Gábort kérdeztem arról,  mi a véleménye a szíriai háborúról illetve a frontvonal melyik oldalán foglalna állást.

Nem volt meglepő, hogy Tánczos Gábor azonnal egy harmadik felet is bevont. Ugyanis az 1979-ben született, 18 éves korától pedig - töménytelen mennyiségű állami hamisítás és a tanúk sorát megfélemlítő terror hatására - 10 évre bebörtönzött politikai üldözött Tánczos Gábor mélyen elkötelezett keresztény, akinek minden gondolatát áthatja a Jézus Krisztussal és szavaival való állandó foglalkozás.

- Aki kicsit is kereszténynek érzi magát - kezdte Tánczos Gábor -, az eleve akkor kíván háborút látni, amikor a háta közepét. Jézus Krisztus nem támogatja a háborút.

- És mi a megoldás? - kérdeztem. - Hiszen a szíriai elnök, Bashar al-Assad (a magyarok így írják: Bassár el-Aszad) saját népét is mindig terrorizálta, a belháború pedig azért tört ki, mert a lakosság jelentős része az utcára vonult, azt követelve, hogy mondjon le.

- Ezt csak Jézus Krisztus tudja - felelte Tánczos Gábor - és meg is mondta, hogy Övé a bosszú, Ő megfizet mindenkinek, érdemei szerint.

A kiszabadulása óta otthonában édesanyjával, Gyöngyivel élő Tánczos Gábor így folytatta:

- Mindig, mindenhol a béke lenne jó, de úgyis az lesz, amik meg vannak írva. Amik a Bibliában leírásra kerültek, azok be is fognak következni.

Tánczos Gábor a Jézus Krisztusnak ama esetét hozta fel példaként, amikor Jézus és tanítványai egy vak emberrel találkoztak, akinek Jézus a szemeit megnyitotta. Akkor a tanítványok megkérdezték: miért született vakon ez az ember? Jézus pedig azt felelte: azért, hogy az Isteni meggyógyítása által nyilvánvalókká legyenek az Isten tettei és cselekedetei.

A 11 éves Heffenträger Zsófia egy körmendi vadászcsalád gyermeke volt. Mivel meggyilkolása jelentős botrányokat rejtett, ezért - ahogy azt Magyarországon az emberölésekért ártatlanul elítéltek, majd tévedés címén felmentettek esetében megszokhattuk - mindenképpen tettest akartak kreálni. A 18 esztendős, tapasztalatlan és segítőkész fiatalembert megfelelő alanynak találták. Bár Tánczos Gábor az egész éjszakán át tartó kényszervallatás ellenére a másnapi hazugságvizsgálaton is átment, a töménytelen mennyiségű állami hamisítás sűrűjében őt tartóztatták le a gyilkosság vádjával.

Tánczos Gábort a fogdában és a börtönben is tovább terrorizálták, így közös cellába zárták egy a kényszervallatást erőszakos bűncselekmények útján végző, az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézet (IMEI) egyik (volt) alkalmazottjával, valamint a "vizsgálattal" megbízott rendőrökkel. Ismeretlen kemikáliás származékokkal itatták, amit egy vizes pohárkában, feloldva adtak be neki. Reggelente arra ébredt, hogy ismeretlen eredetű tűszúrások vannak a karján, amik nyilvánvalóan a tudattalan állapotban kapott injekciók nyomai voltak. Élénk hangulat- és közérzet-ingadozásokat okoztak nála, amik az indokolatlan feldobottság és a rendkívül erős rosszullét között cikáztak. Az állandó presszió és kényszervallatás bűntetteinek hatására "beismerő" vallomásokat is tett, amelyek mindig a napi politikai igényeknek megfelelően váltakoztak, vagyis Tánczos Gábor mindig azt ismételte el, amit a rendőrök aznap éppen hallani akartak.

A rendőrségi és bírósági tanúkat hatóságilag üldözték és megfélemlítették. Így sok egyéb mellett a Magyar Grafológiai Társaság vezetőjét, Lépold Józsefnét is, mert írásszakértőként megállapította, hogy Tánczos Gábor semmiképpen nem követhette el a gyilkosságot. Ezért Lépold Józsefné írásszakértő elnököt megtámadták és úgy megverték, hogy bordája tört. Jelenleg pedig azért várja a következő bírósági tárgyalás, mert Pintér Sándor emberei feljelentették azért, mert egy tévéadásban azt nyilatkozta, hogy tudjuk, nem Tánczos Gábor az elkövető. Mint mondotta:

 

- Megvan az igazi elkövető. Csak mi történik nálunk? 50 évre titkosították.

 

Lépold Józsefné ugyanott azt is elmondta, hogy az esküje miatt nem beszélhet a valódi tettesről.

Pintér Sándor emberei is így gondolták, ezért Lépold Józsefnét bíróság elé állították.

 

Lépold Józsefnével én is beszéltem már telefonon, aki - annak ellenére, hogy nem mondtam el, miről van szó - közölte, hogy nem mer velem találkozni, mert fél a politikai megtorlástól és most is éppen egy bírósági tárgyalása lesz.

Egyébként én, Molnár F. Árpád is szembesültem már Tánczos Gábor kézírásával, amikor a körmendi férfi még börtönben volt. (Azt megelőzően, egy rövid ideig grafológiai elemzés volt az egyetlen jövedelmem.) Az írásminta - amit Tánczos édesanyja bocsátott rendelkezésemre, amikor a lakásukon jártam, Körmenden - Tánczos Gábor fogságba vetését követően született, miáltal a lelki törés nyomai láthatók voltak a férfi kézírásában, de gyakorlatilag ránézésre megállapítható volt az is, hogy ez nem egy gyilkos kézírása, tehát a bebörtönzött áldozat nem ölhetett meg senkit.

A magyar államnak olyannyira sok a rejtegetni valója a körmendi gyilkosságról, hogy Tánczos Gábor már 10 éve börtönben ült, amikor azzal szembesültem, hogy ahogyan korábban, 10 év elteltével is rendőrségi terror folyik azok ellen, akik az ügyben bármiképpen megmozdultak. Így ha pl. Kecskemétről tanúhoz utaztam Budapestre, egyenruhás rendőrök vegzáltak, igazoltatás címén, arról érdeklődve, hova megyek, miért megyek, de mégis mit akarok, ha budapesti parkon mentem keresztül, több oldalról civil ruhás nyomozók fogtak közre, akik még azt is leszkennelték, nincs-e nálam bármiféle jeladó, a titkosszolgálaton keresztül pedig ezeket megelőzően - így Orbán Viktornak a Demeter Ervin és Pintér Sándor által vezetett titkosszolgálata - számos alkalommal megfenyegetett, hogyha nem hagyom abba az olajügyek utáni nyomozást, én is úgy járok, mint Tánczos Gábor, azaz ártatlanul fogok börtönbe kerülni.

Több hónapig együtt éltem, egy szobában egy olyan személlyel, aki azt megelőzően Hende Csaba mostani honvédelmi és katonai titkosszolgálati miniszterrel élt együtt.


Hende Csaba - amikor Tánczos Gábor börtönben ült, a bírósági tárgyalások körüli stb. botrányok pedig folyamatosak voltak - arról panaszkodott, hogy meg van kötve a keze és olyan szinten lett elhatározva, hogy Tánczos Gáborra kell varrni a gyilkosságot, hogy ő, Hende Csaba, értsék meg, de semmit nem tehet.

 

 

 

2013.10.05.

 

Molnár F. Árpád 

 

Utoljára frissítve: 2013-10-05 14:41:29

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

lajosCsl
Mindenki tudja, tisztában van vele ki, kik követték el a gyilkosságot. Ugyan úgy mint a kis Solymosi Eszterkét.Csak miután a kiválasztottakról (metéltekről) nem szabad ilyet mondani,helyettük mást kel elitélni. Mocskos egy banda ez!
2013-10-09 10:14:34

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar P...
Bővebben >>