. Ma Zita napja van.
Xiglu - a katalán jégkunyhó
2013-08-14 20:33:51
Xiglu - a katalán jégkunyhó

Xiglu - a katalán jégkunyhó

Az épület az Almeria Xilecurve faipari és Saat építészeti cég közös projektjeként jött létre. Ezek az épületek megfelelnek az építési előírásoknak. Vizes blokkját (fürdő, WC) bárhol rá lehet kötni a meglévő csatornahálózatra.


Az eszkimó iglu ihlette Javier Cujedót ennek a 32 négyzetméteres, energiatakarékos, könnyen összerakható ház megalkotására, mely a piaci lehetőségeket tekintve olcsó és akár mobilizálható is.  Nagyban megkönnyíti az otthonteremtést, akár kolonizálásra is tökéletesen alkalmas, de mindenféleképpen hatékonyabbnak, esztétikusabbnak, fenntarthatóbbnak és nem utolsó sorban jóval olcsóbbnak mondható mint az Ócsai Lakópark projekt. (DT)

 

Forrás: Costa Del Sol

 


A ház tervezésénél fontos szempont volt a gyors felépítés, az energiatakarékos üzemeltetés. Az ilyen kupolás szerkezetű házak fűtésére kevesebb energiát kell használni, és nyáron kevésbé melegszik fel, mint a hagyományos formájuak. Az is szempont volt a tervezéskor, hogy felépítéséhez kevesebb építőanyag szükséges, mint egy ugyanekkora alapterületű szögletes házhoz.

 


"A házat úgy terveztük, hogy lakója a saját igényének megfelelően tudja alakítani a belső teret." nyilatkozta Jabvier Cujedó (középen).

 

 

 

 

 

"A legalapvetőbb konstrukció ára 22 400 €. Természetesen ez a vevő igényeitől függően változhat. Gyakorlatilag a házban minden igény szerint alakítható, alább például egy luxuskivitelű darab, üvegtetővel.

 

 

 

 

Utoljára frissítve: 2013-08-14 22:23:41

További híreink
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmelitában, erről most konkrétabban fogalmazva kijelentette, hog...
2024-02-28 13:22:44, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
Erőszakos csalónak nevezte Varju László DK-s országgyűlési képviselőt a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában, emlékeztetve...
2024-02-26 12:34:43, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Romos és penészes cserelakás, amelyet felajánlott a MÁV az egyik bérlőnek, akinek a szerződését a mini-Dubaj m...
Bővebben >>