. Ma Magdolna napja van.
Első12345KövetkezőUtolsó (7)
Alsóörsi Nyárbúcsúztató és Vendégmarasztaló Fesztivál 2013

Az alábbi klassz promo-t, a balaton.vehir.hu-tól vettük át, a galériában található képeket pedig Csókás Péter készítette.

 

Látványos felvonulással vette kezdetét a közel két évtizede életre hívott sikeres kulturális programfolyam a Balaton-parti településen.

 

Este hét órakor a Kocsmától indult a menet, a hagyományos toborzással, a dimbes-dombos háttértájjal, a Sirály-parkig, a Balaton partig. Aki még sosem vett részt ezen a felvonuláson az egyszer tegye meg, mert egy életre szóló élményben lesz része. Leereszkedve a domboldal lankáiról végig a Balatont láthatjuk szemünk előtt. Pénteken, hagyományosan a balatonfüredi fúvósok, mazsorettek, lovasok vezették a népes társaságot.


Hebling Zsolt polgármester köszöntőjében elismerősen nyilatkozott a település lakosainak a belülről jövő vendégszeretetért, amellyel az Alsóörsre érkezőket fogadják, immár közel két évtizede a település legnagyobb rendezvénysorozatán. Külön köszöntötte a Kalász (Felvidék) testvértelepülés delegációját, egyúttal jelezte, hogy az erdélyországi Málnás községből szombaton érkeznek a meghívottak.

 

Dr. Kontrát Károly a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kifejtette, hogy a tavalyi évhez hasonlóan inkább változtassák meg a fesztivál elnevezését: Nyár Közepe fesztiválra, hiszen csak most kezdődik a nyár a Balatonnál, csak most kezd izzani az országos rendezvénysorozat a Balatonnál, a Nagyon Balaton programsorozat, amiben Alsóörs országos „ingyen reklámhoz jutott”, a településen fellépő, egész napos programsort felvonultató LGT zenekar plakátján – fogalmazott az államtitkár. 


A pénteki nyitó, napon Dervalics Róbert: Louis Amstrong Show-ja kápráztatta el a nézőket a zsúfolásig megtelt parkban. Meglepetés vendégként a színpadra lépett Benkó Sándor Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas a Benkó Dixieland Band alapítója. Az óriási siker nem maradt el a másfél órás koncertet követően.


A nyári éjszakán több százan korzóztak a mólón, és a fesztivál alkalmából felállított, helyi kézműves borokat, és egyéb portékákat kínáló standok előtt. A település vezetői a késői órában, a strandon az esti balatoni háttérrel látták vendégségben a meghívottakat, ahol Ferenczy Gábor alpolgármester pezsgős köszöntőjében külön köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik a település fejlődésében segítettek. Külön kihangsúlyozta, hogy az est vendéglátását a helyi óvoda munkatársai végezték, a finomabbnál-finomabb ételek és hidegtálat elkészítésében.


Miért is menjünk Alsóörsre?


Azért, mert tombol a nyár, a programok kiválóak, igaz, szabad szállást már alig találni, és szombaton kezdődik a szintén hagyományos nemzetközi kőfaragó verseny a Balaton mellett a parti sétányon, és azért is, mert Alsóörs vár, marasztal, visszavár!

2013-08-26 23:38:03, Galéria Megtekintés
LGT Alsóörsön - Tabán a Balatonon

Tizenegy év után ismét LGT-fesztivált tartottak: az egész napos rendezvény augusztus 18-án, vasárnap volt a Balaton partján, az alsóörsi Európa Kempingben, a több helyszínes Nagyon Balaton fesztivál részeként. LGT-fesztivál volt már egyszer, 2002. június 1-jén az óbudai Hajógyári-szigeten. A cél most Alsóörsön a zenekar történetéhez szervesen kapcsolódó szabadtéri, "tabánias" hangulat felidézése.

 

A közönség már a 16 órás beálláson ott lehetett, a jegy árában pedig még a strandbelépő is benne volt. A fesztivál műsorába a régi LGT-produkciók elemeit is beillesztették, voltak artisták, bohócok, dj-k, LGT-butik, szépség- és dobütő verseny. Budapestről a helyszínre és vissza zenés LGT-különvonat és zenebuszok is szállították a közönséget. "Igazi családi bulit tervezünk. Gondolunk azokra, akik gyerekeket hoznak, de azokra is, akik szülőket" - mondta nemrég Presser Gábor, a zenekar vezetője, zeneszerzője, billentyűse az MTI-nek.

 

A galériában látható fotókat Csókás Péter készítette, a videót pedig watersnek köszönjük

 

 

2013-08-16 21:51:10, Galéria Megtekintés
Élőlánc az elszegényedés ellen!!!

Élőlánc az elszegényedés ellen!!!

 

Fotók: Csécsei Ilona (Arany Liliom alapítvány)

 

Nemzet Gazdasági Minisztérium B.p. V.ker. Honvéd u 13-15.

 

Nagyon nagy a probléma, ezt érezzük már a bőrünkön, sokan szó szerint is. Munkalehetőségünk egyre kevesebb van, sajnos az árakkal sem tudunk versenyt tartani. Úgy érezzük ma Magyarországon nagy társadalmi összefogásra van szükség, ahhoz, hogy visszakapjuk az életünket, visszakapjuk az emberi élethez való jogunkat. Nem csak az ál devizahitellel sújtott társainkat várjuk, hanem minden olyan civil magyar embert, akinek nehéz a megélhetése, aki úgy érzi becsapták, aki nem látja biztosítottnak saját és gyermekei jövőjét, aki fél, aki tenni szeretne azért, hogy jobb legyen. Békés tüntetést szervezünk, kék szalaggal a csuklónkon, láncot alkotva, hogy megmutassuk, mindegy, hogy devizahiteles, taxis, trafikos, munkanélküli, rokkant, pedagógus, egészségügyben dolgozó, vagy nyugdíjától megfosztott rendvédelmi dolgozó, egy körbe tartozunk, egy a célunk. Így kívánjuk felhívni a kormány és minden politikus figyelmét, hogy változtatni kell!

2013-08-16 21:50:52, Galéria Megtekintés
A Balaton a mi tengerünk - Csókás Péter képei a kiállításról

Augusztus 20-ig megtekinthető Csókás Péter és Rostásy Szabó Mihály fotográfusok kiállítása Alsóörsön az Eötvös Károly Művelődési Ház kiállítótermében, ahol gondosan válogatott fényképek jelenítik meg Alsóörs és a Balaton szebbnél szebb vagy érdekesebbnél érdekesebb pillanatait.


Cikk az Alsóörsi Hírhatárban klikk.

A galériában található fotókat Csókás Péter készítette.
2013-08-07 21:10:43, Galéria Megtekintés
93 ÉVE TRIANON

Emlékezve, a 93 éve (1920. június 4-én) történt, majd az azt követő eseményekre, az  Alsóörsi Hírhatár, egy gondolatébresztő összeállítást prezentál kedves olvasói felé, mindenféle kommentár nélkül, melyet Pap Gábor,  vallás és művelődés történész  szerkesztett kiadvánnyá, méghozzá javarészt külföldi publikációk felhasználásával,  illetve prominens külföldi személyek  nyilatkozatai alapján, Trianon vonatkozásában. 

 

Mivel a magyar igazságról azt tartják, hogy három, Trianon pedig a nevében hordozza a három nem-et, arra gondoltunk, hogy három részletben, három egymást követő napon közöljük, nehogy túlságosan megfeküdje a gyomrokat. A címekre kattintva olvashatóak:

 

1.rész - Leleplezett nemzetgyilkossági kísérlet

2.rész - A győztesek szemével

3.rész - Jaj a legyőzötteknek

 

Az évfordulóra, egy nagyon kifejező korabeli képeslapsorozatot gyűjtöttünk össze, mely innentől kezdve a galériában elérhető lesz. 

2013-06-06 20:53:28, Galéria Megtekintés
Alsóöri Színes Csokor - Falunk Napja 2013.

Alsóörsi Színes Csokor - Falunk Napja 2013.


A faluközpontban június első napján megrendezésre került Alsóörsi Színes Csokor – Falunk Napja gazdag választékot kínált az érdeklődőknek. A gyermekprogramokat az ASE íjászainak sikeres bemutatója követte az iskolai sportpályán. Kellemes perceket szerzett a Máté Péter Emlékzenekar, majd balatoni dalcsokrukkal és bordalaikkal az alsóörsi Sirály - dalkör Bónyai Mária tanárnő vezette énekesei. A rendezvény fényét emelte az Irigy Hónaljmirigy fellépése és az utcabál a Boros duóval. - olvasható Alsóörs hivatalos honlapján, az a alsoors.hu-n, és a továbbiakban is Kovács Piroska írásából szemezgetünk. Az Alsóörsi Hírhatár képeit fotóriporterünknek, Csókás Péternek köszönhetjük.

 

A nap legizgalmasabb eseménye azonban a tizenhat csapat részvételével lebonyolított főzőverseny volt. Alsóörs község Önkormányzata minden vendégére gondolt, ezért az igények kielégítésére versenyen kívül a helyi óvoda munkatársai is főztek. 


Rangos verseny volt, mondta Domonkos Miklós zsűri elnök, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség tiszteletbeli elnöke, akinek véleményét kérdésemre válaszolva Mayer Gyula, a veszprémi SÉF iskola vezetője azzal egészítette ki, hogy sokfelé jár hasonló versenyeken, de a legmagasabb színvonalat itt tapasztalta. Az ételek nemcsak ízletesek voltak, hanem esztétikusak is, az első és a tizenhatodik helyezettet csupán árnyalatnyi ízesítési különbségek választották el egymástól.


A verseny eredménye:

Különdíjjal jutalmazta a zsűri a Csülök-csapatot.

Bronz fokozatot ért el az Alsóörsi Nyugdíjas Polgári Egyesület, az Alsóörsi barátok, a Ríz –csapat és Tarnai Viktóriáék.

Ezüst fokozatot érdemelt ki a Füstölgők csapata, Papp Attiláék, a Dream Team, a Csipkeműhely, a Nokedli, Ozvald Anna és csapata, az Idegtépők és a Bogrács ördögei.


A verseny III. díját az Öntöd-e? csapata nyerte el. Szarvas Attila és társai végeztek a második helyen, míg a győztesnek járó serleg Tóth Gyuláné, Kozitsné Decsi Valéria, Tóth Miklósné és segítőik, Horváth József és Hajas Károly jóvoltából az Endrődi Sándor Református Általános Iskola és Kézilabda Utánpótlásközpont gyűjteményét gazdagítja. A boldog győztesek elmondták, hogy amikor az elkészült ételt megkóstolták, már gyanakodtak: jó eredmény születhet.


Köszönjük Alsóörs Község Önkormányzatának, hogy lehetővé tette számunkra és a többi résztvevő számára is ezt a lehetőséget – mondták. Szívesen főznének szüret idején is, egy hasonló falunapon. Nem a helyezés miatt, hanem azért, hogy ismét összejöjjön a falu. Kell- e ennél ékesebb bizonyíték a siker fokmérőjeként?2013-06-03 21:59:45, Galéria Megtekintés
Alsóörsi gyermeknap (2013. május 26.)

A nemzetközi gyermeknapot a világ számos országában megrendezik, és általában június 1-én tartják. A történelemben először hivatalosan Törökországban volt rá precedens, 1920-ban, nálunk pedig 1931-től vezették be, igaz, akkor még egy ideig gyermekhétnek hívták. 1950-óta nálunk is egy napig tart, és általában május utolsó hétvégéjén rendezik.  

 

Alsóörs Község Önkormányzata, a hagyományos gyermeknapját vasárnap délután tartotta, az alsóörsi Eötvös Károly Művelődési Ház előtti területen. A rendezvény,  mely talán a jó időnek is köszönhetően, és persze a rengeteg ötletes játéklehetőségnek - nem csak a önfeledt kicsik között -  igen nagy sikert aratott.

 

Az 2013-as alsóörsi gyermeknap emlékéül, Csókás Péternek, az Alsóörsi Hírhatár fotóriporterének köszönhetjük az alábbi színes fotócsokrot. 

 

 

 

 

2013-05-28 09:25:05, Galéria Megtekintés
Római kori oszlop Alsóörsön

Római korból származó oszloptöredéket találtak Alsóörsön.

2012-09-24 21:26:20, Galéria Megtekintés
Első12345KövetkezőUtolsó (7)
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Több mint két évtizedes kísérletezés után sikerült új tulajdonost találni a Bócsi-kastélyra, amelyet a Kádár J...
Bővebben >>